Waarom het werken met een business coach helpt
Waarom het werken met een business coach helpt
29 september 2020 
2 min. leestijd

Waarom het werken met een business coach helpt

Steeds vaker hoor je dat een ondernemer samenwerkt met een business coach/ondernemerscoach. Wat doet zo’n coach? En waarom heb je er überhaupt één nodig? Is het ’t geld waard?

In het blog van vandaag zetten we een aantal voordelen en beweegredenen op een rij, om met een goede business coach aan de slag te gaan.

Wat doet een business coach?

Een business coach, een term die al veel zegt: iemand die jou coacht voor je business. Deze persoon helpt jou met het groeien van je bedrijf. Een goede business coach begeleidt jou in het overwinnen van obstakels in je ondernemersjourney. Ondernemen is namelijk niet alleen het laten groeien van je bedrijf, maar ook jezelf naar een hoger niveau tillen.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Wanneer je net als ondernemer start, sta je voor een groot avontuur. Als (startende) ondernemer kom je voor dilemma’s en moeilijke beslissingen te staan. Het is vallen en opstaan, keuzes maken en doorgaan. Een business coach heeft deze hobbels al een keer meegemaakt. Je hoeft dus niet aan te modderen met het nemen van beslissingen en stappen. Jouw coach kan je gericht advies geven wat je in bepaalde situaties moet doen.

Focus en prioriteiten

Barst jij ook van onwijs veel ideeën? Heb je ook altijd al een nieuw plan klaarstaan, wanneer de ander nog niet definitief is? Herkenbaar? Veel ondernemers hebben dit. Je wilt je product op de markt brengen, je wilt gaan bloggen, je wilt ook nog een YouTube-kanaal opstarten en het liefst ook een podcastserie lanceren. Too much, right? Waar is de focus? Een business coach helpt jou om de prioriteiten te stellen en om de juiste focus op de juiste ‘taak’ te leggen. Alles wat even kan wachten, wordt aan de kant geschoven. First things first, focus in je bedrijf.

Jouw stok achter de deur

Je groeit als ondernemer wanneer je een stok achter de deur hebt, iemand die je accountable houdt voor de taken waar jij mee aan de slag moet. Je kunt niet even zeggen ‘ohw, dat doe ik ergens later deze maand wel’ of ‘Ik bel diegene morgen wel’. Wat er dan gebeurt: je laat het liggen. Vervolgens gebeurt er helemaal niks meer en verdwijnt het ergens onderaan je takenlijst. Het mooie van een coach is dat hij/zij jou accountable (verantwoordelijk) houdt voor datgene wat je wel of juist niet doet. Het resultaat hiervan is dat jij je taken afkrijgt en daarmee ook meer ruimte creëert voor het behalen van resultaten.

De juiste mindset

Ooit gehoord van de ondernemers-mindset? Wanneer je beperkende gedachtes hebt zoals ‘wie zit er op mij te wachten?’ of ‘Kan ik dit wel aan?’, dan is de kans erg klein dat jij gaat groeien, zowel op persoonlijk vlak als in je ondernemersjourney. Een business coach is iemand die deze mindset heeft en jou kan helpen met een positieve mindset. Jouw coach leert je op bepaalde manieren denken zodat jij stappen kunt gaan maken.

Lees ook: Ideeën genereren voor jouw online bedrijf

Coaches zijn er in ‘verschillende smaken’. Zo zijn er coaches die starters helpen en er zijn coaches die gevestigde ondernemers helpen groter te worden. In welke fase jij je ook bevindt, er is altijd wel een coach te vinden die jou kan ondersteunen in je ondernemersjourney.

Ben jij al aan de slag met een business coach?

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen