Ideeën genereren voor jouw online bedrijf
Ideeën genereren voor jouw online bedrijf
18 augustus 2020 
2 min. leestijd

Ideeën genereren voor jouw online bedrijf

Je wil graag ondernemen, je weet al in welke branche en hebt al je niche uitgekozen. Meestal heb je wel een aantal ideeën in je hoofd, maar ben je er nog niet helemaal uit welke je het beste kunt gaan uitvoeren. Misschien heb je juist te weinig ideeën en kan je wel wat inspiratie gebruiken.

Online ondernemen biedt heel veel kansen en mogelijkheden. Er is voor iedereen plek op het web. Iedere ondernemer heeft een uniek aspect aan haar business. Dus denk niet ‘er is geen plek voor mij‘ of ‘de markt is verzadigd‘, want jij als ondernemer doet het net iets anders dan je concullega’s.

In dit blog helpen we je op weg naar jouw ideale online bedrijfsidee, want hoe kom je tot jouw ideale idee?

Verdienmodellen

We beginnen bij jouw verdienmodel. Heb je nagedacht hoe jij je geld wilt gaan verdienen? Wat is of wordt jouw verdienmodel?

‘Een verdienmodel is de wijze waarop jij (als bedrijf) omzet genereert, hoe jij je klanten bedient en hoe jij je aanbod produceert.’

Een traditioneel verdienmodel is een winkel, waar de klant iets koopt en aan de kassa afrekent. Als online ondernemer heb je veel meer mogelijkheden om tot een verdienmodel te komen. Het verdienmodel is een belangrijk onderdeel van jouw online bedrijf. Wees dus kritisch wanneer je een keuze maakt en kies voor een model dat bij je past en voor jou werkt.

Online verdienmodellen

Zoals net genoemd, zijn er veel mogelijkheden om je geld online te verdienen. We zetten 5 voorbeelden voor je op een rijtje:

* 1-op-1 online coachingssessies
* online programma/cursus
* contentsystemen (denk hierbij aan een online magazine, een blog of social media)
* personeelssystemen (uitzendbureau)
* memberships/abonnementen (gesloten platform met waardevolle informatie)

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een geheel nieuw verdienmodel te introduceren. Belangrijk is dat jij je er goed bij voelt en dat het voor je werkt.

Lees ook: START JE ONLINE BEDRIJF IN 8 SIMPELE STAPPEN

Brainstormen tot je niet meer kan

Wanneer jij je verdienmodel hebt gekozen, is het tijd om hier een passend idee bij te vinden. Vraag jezelf af welke ideeën binnen dat verdienmodel passen.

Om tot een goed idee te komen, is het verstandig om alles wat in je opkomt, op te schrijven. Dit doe je door een brainstormsessie te houden. Een brainstorm is iets wat meestal in een groep gebeurt, maar wat je ook easy zelf kan doen. Bij je persoonlijke brainstorm noteer je alle ideeën die opkomen borrelen. Geen idee is te gek of te raar. Alles kan. Denk out of the box. Combineer ideeën of haal juist ideeën uit elkaar waardoor je van 1 idee ineens 2 ideeën hebt. Houd wel in je achterhoofd wat jij daadwerkelijk leuk vindt om te doen en waar je eventueel geld mee kan verdienen.

Je brainstormsessie kan je op je laptop doen, maar wat ook goed werkt is om pen en papier te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je het vel papier in zicht hebt en ermee wordt geconfronteerd wanneer je ernaar kijkt. Hierdoor kan jij je ideeën laten landen.

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen