Een online bedrijf is dé toekomst
Een Online Bedrijf is dé toekomst
03 januari 2022 
3 min. leestijd

Een Online Bedrijf is dé toekomst

Online ondernemen is de toekomst. Dit is het moment om een online bedrijf te starten. ‘Waarom is dat?’ zul je je afvragen. Er zijn een aantal dingen veranderd in het ondernemerslandschap. Covid heeft ervoor gezorgd dat iedereen gewend is om online te bestellen en te kopen. Voor covid (in 2019) shopte 64% van de Nederlanders online. Nu in 2021 is dat gegroeid naar 77%! Dat zijn 11,7 miljoen mensen (bron: CBS).  

Starten van een online business 

Er zijn heel veel voordelen aan het starten van een online verdienmodel. Een online business loopt namelijk altijd door. Je bent een locatie onafhankelijke ondernemer. Waar ter wereld je ook bent, je hebt fysiek geen kantoor nodig, want je bedrijf blijft doordraaien. Daarnaast kan je ervoor kiezen om geen mensen vast in loondienst te hebben. Het is een nieuwe manier van ondernemen. Je kan een bedrijf starten volledig vanuit jouw passie en dus echt iets doen wat je het allerleukst vindt. 

Je bent zelf in charge en bepaalt zelf wat je doet en wanneer je het doet. Je kunt dus je eigen tijd gaan indelen, goodbye 9 tot 5! 

Online verdienmodellen 

Online verdienmodellen zijn in allerlei soorten en maten. Als je momenteel een fysieke onderneming hebt of een bestaande ondernemer bent, is het heel interessant om te gaan kijken of je naast jouw fysieke bedrijf kan gaan vernieuwen met een online verdienmodel. En het liefst een online verdienmodel dat schaalbaar is. Een schaalbaar verdienmodel is een must om slim online je geld te verdienen. Met schaalbaar bedoel ik dat je eigenlijk zowel 10 als 100 klanten kunt bedienen of ook zelfs 1000 of tienduizend. Met een online verdienmodel creëer je ontzettend veel kansen voor je bedrijf.  

4 Manieren hoe jij meer kansen creëert voor je bedrijf 

Een veel gestelde vraag is ‘Hoe creëer ik een online verdienmodel?’. Het antwoord is eenvoudiger dan je zult denken. Je creëert een schaalbaar verdienmodel door een eigen online product of dienst te creëren.   

Ik zal je een aantal voorbeelden geven zodat je een idee hebt wat voor verdienmodellen er allemaal mogelijk zijn.  

1. Verkoop je kennis online 

Eén van de dingen die je nu vaak ziet is dat ondernemers een eigen online cursus starten.  Dit is ontzettend interessant wanneer jij veel kennis hebt, dat je wilt gaan delen.   

2. Coach je klanten 1-op-1 online 

Met online coaching kan je veel mensen helpen. Misschien ben je diëtist en wil je mensen helpen afvallen, dan kan je dat heel goed online doen.  

3. Verkoop een fysiek product 

Ook fysieke producten online verkopen is een aanrader. Misschien heb je een hele leuke planner ontwikkeld of heb je andere fysieke producten? Ook die kan je goed online verkopen.  

4. Verbind mensen online 

Het wordt steeds belangrijker om de verbinding met je (potentiële) klant aan te gaan. Bouw een community waar deze mensen bij elkaar komen. Denk bijvoorbeeld ook aan een online membership.   

Dit zijn 4 hele simpele verdienmodellen waarmee je heel snel een online bedrijf kunt gaan starten. Dit geeft je alvast een idee hoe simpel het kan zijn om een eigen online product of dienst te creëren.

Wat past er bij jou? 

Ik geloof niet in een one fits all-verdienmodel. Welk online verdienmodel bij jou past is persoonlijk, want jij hebt unieke interesses en je eigen passie.  

Jij bent heel anders dan alle andere ondernemers. Daarom is het zo ontzettend tof en interessant om daarnaar op zoek te gaan. Wat past er bij jou? Het begint bij het ontdekken van jouw talenten en vanuit deze talenten, kwaliteiten en interesses kan jij een verdienmodel creëren dat past bij jouw ideale lifestyle. Toen ik mijn verdienmodel creëerde had ik geen idee dat het bestond en zo kan er echt iets ontstaan waar je misschien nog geen voorbeelden van hebt. Zo ontwikkel je volledig een verdienmodel dat bij jou past. 

Ga ook zelf aan de slag 

Als je nog geen concreet idee hebt of juist wel en je denkt nu ‘Ik wil online beginnen, maar hoe start ik?’. Wil je het komende jaar goed van start, zodat je met jouw beste idee een succesvol online bedrijf neer kan gaan zetten?  

Meld je dan hier aan voor de gratis cursus ‘Bouw een Succesvol Online Bedrijf’ die plaatsvindt van 24 t/m 29 januari. Dan gaan we hier samen een week lang mee aan de slag en zetten we de eerste stappen richting jouw online bedrijf. 


“DOEN! Deze cursus helpt je om te leren waar je wanneer mee aan de slag moet en een strategische fundering onder je bedrijf te leggen. Zodat je echt geld ermee gaat verdienen. Van hoop marketing naar een goedlopend bedrijf.” – Irene Boersma 


Superleuk om je tijdens de gratis cursus te spreken. Laat me onderaan deze blog weten of je ook meedoet. 


Tot volgende week!  

Paulien 

Happy Founder Nowherdays    

”Together we will make a difference”     


 Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte: 
Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays  

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen