Creëer jouw ultieme verdienmodel
Creëer jouw ultieme verdienmodel
10 januari 2022 
3 min. leestijd

Creëer jouw ultieme verdienmodel

Met een goed werkend verdienmodel kan jouw online bedrijf een succes worden. Een verdienmodel wordt ook wel een bedrijfsmodel genoemd. Dit is het plan waarin staat hoe je omzet en winst eruit gaat zien, hoe je nieuwe klanten aantrekt en hoe je jouw product of dienst gaat leveren. Kortom, een verdienmodel is een essentieel onderdeel van je bedrijf. 

Helaas zien we in de praktijk dat bij veel ondernemers het verdienmodel niet klopt. Hierdoor wordt het lastig om klanten en omzet binnen te halen en je bedrijf te laten groeien. Daarnaast zorgt een goed verdienmodel voor helderheid en focus. Het doel van je verdienmodel is geld verdienen. Je wil precies weten hoeveel je moet verkopen en op welke manier, om goed te kunnen leven van je bedrijf. Weet jij precies hoeveel klanten je per maand nodig hebt om goed te kunnen leven van je bedrijf? Welk verdienmodel er bij jou past, is persoonlijk. Het verdienmodel van jouw concurrent, hoeft niet per se geschikt te zijn voor jou. 

Jouw randvoorwaarden 

De reden waarom velen voor het ondernemersleven kiezen, is omdat jouw ideale manier van leven het uitgangspunt is voor jouw bedrijf. En niet andersom. Om erachter te komen welk ultiem verdienmodel het beste bij jou past, moet je aan de slag met het stellen van jouw randvoorwaarden. Stel jezelf de vraag ‘Hoe ziet mijn ideale leven er over 5 jaar uit?’en schrijf dit op. Alles kan en alles mag. Droom groots.          

Ga op onderzoek uit 

Misschien heb je al een idee welk verdienmodel jij wilt gaan gebruiken. Toch raden we je aan om op onderzoek te gaan. Zoek naar inspiratie, onderzoek je concurrenten, verzamel gegevens en analyseer ze. Zo krijg je goed inzicht in welke verdienmodellen er gebruikt worden. We delen hier alvast 3 voorbeelden met je: 

Model 1: Heb je veel kennis? Verkoop het met een online cursus waar mensen zich voor kunnen inschrijven; 

Model 2: Wil je mensen verbinden? Start een Community met maandelijkse lidmaatschap; 

Model 3: Fysieke informatieproducten zoals een magazine, een planner, een kaartendek, poster en andere merchandising. 

Less is more. Hoe meer opties je biedt, hoe meer werk je creëert voor jezelf en hoe meer besluiteloosheid je creëert voor de klant. 

Werk met een slim verdienmodel 

Kies een verdienmodel wat simpel en niet ingewikkeld is. Waarmee je je product of dienst goed kan aanbieden aan jouw doelgroep. Met een simpel verdienmodel werk je met focus aan de groei van je online bedrijf. Wil je slimmer groeien? Werk dan met een schaalbaar verdienmodel. Dit is een manier om meer geld te verdienen zonder dat jij daar veel extra tijd en energie in investeert. Deze schaalbaarheid zorgt ervoor dat jij snel en makkelijk kunt inspelen op de veranderingen in je bedrijf. Gaat het economisch niet goed, dan kan je jouw verdienmodel daarop aanpassen. Merk je dat het aantal klanten toeneemt? Ook dan kan je met je verdienmodel daar goed op inspelen. Hoe je beslist of een schaalbaar verdienmodel bij je past lees je in deze blog.

Waar het om draait is dat jij goed verdient met jouw verdienmodel. Waar word jij happy van en wat werkt voor jou? Hoe meer vrijheid jij voor jezelf creëert, hoe meer tijd jij over hebt en hoe gelukkiger jij bent als ondernemer. 

Gratis cursus ‘Bouw een Succesvol Online Bedrijf’ 

Van maandag 24 januari t/m zaterdag 29 januari kan je meedoen met de gratis cursus ‘Bouw een Succesvol Online Bedrijf’. Wil je dit jaar goed van start, zodat je met jouw beste idee een succesvol online bedrijf neer kan gaan zetten? Dan is deze cursus helemaal voor jou! Elke dag, 6 dagen lang, kun je live masterclasses volgen, meedoen met onze Instagram Challenge en maak je kans op prijzen t.w.v. 4595 euro.   

Een topcursus die je echt de schop onder je kont geeft om nu echt aan de slag te gaan met je dromen! Geen geklets maar echt waardevolle informatie die je kan gebruiken om verder te komen en je aan het denken zet over hoe je verder kan komen met je eigen online bedrijf. – Esther

Meld je hier aan voor de gratis cursus ‘Bouw een Succesvol Online Bedrijf’. Dan gaan we hier samen een week lang mee aan de slag en zetten we de eerste stappen richting jouw online bedrijf.  


Tot volgende week! 


Paulien
Happy Founder Nowherdays 


”Together we will make a difference” 

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte: 

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays 

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen