Binnen één week online: 10 online bedrijfsideeën (deel 1) - Nowherdays
Binnen één week online: 10 online bedrijfsideeën (deel 1)
08 maart 2021 
3 min. leestijd

Binnen één week online: 10 online bedrijfsideeën (deel 1)

Er zijn veel vrouwen die de sprong al hebben gewaagd naar het online ondernemen. We zitten massaal thuis in deze tijd* en hebben genoeg tijd om te bedenken wat we workwise willen bereiken. Het kan zijn dat je tot realisatie bent gekomen dat die 9 tot 5 baan helemaal niks voor je is. Of dat je naast je parttime baan wilt gaan starten met je eigen bedrijf. Wat je reden ook is, ga ervoor! Er is namelijk altijd wel een bedrijfsidee dat bij jou past.

Deze week, het eerste deel van 10 online bedrijfsideeën waarmee jij aan de slag kunt.

1. Freelance tekstschrijver/copywriter

Ben je goed met tekst? Schud je zo woorden uit je mouw en kun jij je tekst makkelijk ombuigen voor verschillende doelgroepen? Dan is tekstschrijver zijn echt iets voor jou. Als tekstschrijver lever jij teksten aan bij opdrachtgevers. Je schrijft blogs, nieuwsbrieven, brochures en nog veel meer. Naast tekstschrijver is er ook het beroep copywriter. Het verschil tussen een tekstschrijver en copywriter zitten vaak in het doel dat je hebt. Een copywriter schrijft namelijk teksten die gericht zijn op conversie, dus op het binnenhalen van leads. Je schrijft dan teksten voor een landingspagina, een salespagina en bijvoorbeeld ook voor advertentieteksten.

2. Verkoop je kunst

Hoe mooi is het wanneer jij je eigen gemaakte kunst gaat verkopen? En met kunst bedoelen we jouw schilderijen, je foto’s maar ook de muziek die je maakt. Je kunt op allerlei manieren je product ontwikkelen en verkopen. Wanneer je schildert of fotografeert kun je je prints verkopen op canvasdoeken. Dit kun je doen via je eigen webshop, maar je kunt er ook externe webshops voor inschakelen, denk bijvoorbeeld aan een platform zoals Etsy.

3. Maak online cursussen

Heb je onwijs veel kennis van een bepaald onderwerp, denk er dan eens over na om een online cursus te maken hierover. Je zult hiermee je kennis vastleggen en tegelijkertijd anderen helpen. Het vergt wel enige inspanning van jouw kant, want het opzetten van een online cursus kost in het begin veel tijd, maar je hebt daarentegen heel weinig investeringskosten. Deze online cursus kun je vervolgens op je website plaatsen, in een online leeromgeving of zelfs in een gesloten social groep.

4. Verkoop vintagekleding

Hou je ervan om de snuffelen in antiekzaken en kringloopwinkels? Dan is verkopen van vintage kleding en spullen hoogstwaarschijnlijk iets voor jou. Zet je verzameling online in een webshop en vul deze wekelijks (of maandelijks) aan met nieuwe spullen die jij hebt gevonden in vintage shops. De mensen die bij jou kopen zijn er dol op, maar hebben zelf de tijd niet om op pad te gaan om te snuffelen.

LEES OOK: Online ondernemen: Start before you’re ready

5. Word Virtual Assistent (VA)

Wist je dat het aantal bedrijven in Nederland onwijs groeit? Er staan ruim twee miljoen bedrijven geregistreerd bij de KvK en dat aantal groeit alleen maar. Hoe handig is het als jij deze bedrijven kunt ondersteunen in hun taken? Ga dan aan de slag als virtual assistent oftewel VA. Als VA kies jij zelf wie jij ondersteunt en waarmee jij iemand ondersteunt. Van sociale media beheer tot aan het beheren en bijhouden van afspraken. Dus ben jij een geboren regelaar en hou je van snel schakelen dan is dit beroep echt iets voor jou.

Blijf in beweging

Voordat je aan de slag gaat met je idee uitvoeren, is het handig om je concept te gaan testen. Door te testen weet je waar er verbetering nodig is en wat geschrapt kan worden. Na deze testfase ga je, wanneer je tevreden bent, jouw bedrijfsidee implementeren.

Je bedrijf is altijd in beweging. Pin jezelf er dus niet op vast dat alles direct in kannen en kruiken is. Wanneer je alles perfect wilt doen, zul je tegen muren aanlopen. Houd dus in je achterhoofd dat niets voor altijd vastligt. Zo heb je voor jezelf, en je bedrijf, genoeg ruimte om te schakelen en aan te passen.

Volgende week lees je in deel 2 de 5 andere online bedrijfsideeën waar je een start mee kunt maken.

Samen aan de slag met Nowherdays

Wil jij ook je online business opzetten? Je hoeft het niet alleen te doen. Wij helpen je. Van 17 t/m 22 mei geeft founder Paulien 6 LIVE masterclasses. 

Hierin leert ze jou…

✅ Hoe je een winstgevend (en schaalbaar) verdienmodel creëert en niet uurtje-factuurtje hoeft te  werken
✅ Hoe je middels onze ‘online verkoop techniek’ 250.000+ euro kunt omzetten
✅ Hoe je ervoor zorgt dat je locatie & tijd onafhankelijk je geld kunt verdienen (incl. voorbeelden)
✅ Hoe je geld kunt verdienen met je passie
✅ Welke onderdelen van belang zijn om een succesvol bedrijf te bouwen

Daarnaast geeft ze je ook nog een exclusief kijkje in de bouwstenen van onze Succes Blueprint waarmee we met Nowherdays 250.000+ euro omzet creëerden en zij tegelijkertijd met haar vriend al 2 jaar non-stop de wereld over reist. Na het volgen van deze gratis cursus weet jij meer over slim online ondernemen dan de gemiddelde ondernemer.

Het enige dat jij hoeft te doen is snel een plekje te reserveren (het is gratis!). Wees er snel bij, we hebben beperkt plek en je kunt je nu tijdelijk t/m 17 mei gratis aanmelden. 

Al 4000+ vrouwen gingen je voor en beoordeelden deze cursus gemiddeld met een 8+. Ben je erbij? Meld jezelf aan via deze link; https://nowherdays.nl/succesvolbedrijf

 

Tot volgende week!

”Together we will make a difference”

 

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

* Deze blog is geschreven tijdens de lockdown in de coronacrisis.

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen