Binnen één week online: 10 online bedrijfsideeën (deel 2)
Binnen één week online: 10 online bedrijfsideeën (deel 2)
15 maart 2021 
3 min. leestijd

Binnen één week online: 10 online bedrijfsideeën (deel 2)

In deel 1 van deze tweedelige blog over online bedrijfsideeën, hebben we je 5 voorbeelden gegeven van ideeën waar jij mee aan de slag kunt gaan. Je kunt daar lezen hoe je je online bedrijf kunt starten als copywriter of hoe je vintage kleding kunt gaan verkopen. Natuurlijk zijn er veel meer online bedrijfsideeën waar jij mee aan de slag kunt gaan.

In deze blog nemen we je mee in het tweede overzicht, nummer 6 t/m 10, van interessante online bedrijfsideeën. Let’s start!

6. Begin een podcast

Podcasten is hot. In Nederland zijn er relatief weinig podcasters, wanneer je dit vergelijkt met het aantal in Amerika. Maar wel enorm veel podcastluisteraars. Marktonderzoeksbureau Memo2 berekende (in 2019) dat er 2,2 miljoen Nederlanders wel eens naar een podcast hebben geluisterd. Deze groep, net zoals het aantal podcasts, begint groter te worden. Je kunt hier een verdienmodel aan hangen dat het beste voor jou werkt. Denk aan sponsoring en reclame. Maar denk ook aan interviews, waarbij je een bepaalde fee vraagt aan degene die geïnterviewd wordt.

Start simpel: je microfoon en dicteerfunctie op je mobiel is goed genoeg. Neem een paar proefafleveringen op en bepaal of je hiermee wil doorgaan.

7. Social media manager

Social media zijn niet weg te denken uit ons leven. YouTube, Instagram, Clubhouse, Facebook, TikTok, grote kans dat jij ook op een van deze platformen zit. Steeds meer bedrijven zien in dat social media toegevoegde waarde kan hebben voor hun bedrijf, maar hebben vaak niet de juiste kennis in huis. Ze vinden het belangrijk dat het goed gedaan wordt, om zo ook hun concurrenten voor te blijven. Heb jij veel kennis van social media en advertenties, dan is dit idee wellicht wat voor jou.

8. Verkoop je zelfgemaakte spullen

Ben je creatief en hou je ervan om producten zelf te maken en wil je daar je geld mee verdienen in plaats van dat het een hobby blijft? Verkoop je spullen dan online. Er zijn online veel mogelijkheden om je product aan te bieden. Zo kun je gebruik maken van Instagram Shopping, je Facebookgroep, maar ook via Etsy of via je eigen ingerichte webshop.

9. Ontwerp je eigen prints

Ben je vormgever/grafisch ontwerper of hou je enorm van tekenen en schetsen? Dan kan je je ontwerpen laten drukken op t-shirts, mokken en linnen tasjes. Zo kan je zelf rondom een thema een lijn bedenken en laten printen op verschillende items. Dit kan bijvoorbeeld met een print-on-demand systeem, waarbij je je product alleen verkoopt wanneer iemand iets bestelt. Hierdoor zit je niet met een grote voorraad spullen. Bedenk welke items mensen graag gebruiken en dragen, zo voorkom je dat je een item hebt dat niet verkoopt.

10. Maak online pubquizzen

Veel bedrijven organiseren momenteel online teambuildingsessies en ook online borrels. Hoe leuk is het wanneer je hier met een pubquiz op inspeelt? Je kunt je diensten aanbieden aan bedrijven, maar ook aan particulieren (denk aan bruiloften en andere jubilea). Een goede pubquiz zorgt voor ontspanning en gezelligheid. Je gooit er af en toe een leuk nummer tussendoor en stelt de juiste vragen op.

Wanneer je een bedrijfsidee kiest, is het belangrijk dat je je hier goed bij voelt, maar ook dat je er inkomsten uit kunt halen.

Heb jij al een goed bedrijfsidee?

Samen aan de slag met Nowherdays

Wil jij ook je online business opzetten? Je hoeft het niet alleen te doen. Wij helpen je. Van 17 t/m 22 mei geeft founder Paulien 6 LIVE masterclasses.

Hierin leert ze jou…

✅ Hoe je een winstgevend (en schaalbaar) verdienmodel creëert en niet uurtje-factuurtje hoeft te  werken
✅ Hoe je middels onze ‘online verkoop techniek’ 250.000+ euro kunt omzetten
✅ Hoe je ervoor zorgt dat je locatie & tijd onafhankelijk je geld kunt verdienen (incl. voorbeelden)
✅ Hoe je geld kunt verdienen met je passie
✅ Welke onderdelen van belang zijn om een succesvol bedrijf te bouwen

Daarnaast geeft ze je ook nog een exclusief kijkje in de bouwstenen van onze Succes Blueprint waarmee we met Nowherdays 250.000+ euro omzet creëerden en zij tegelijkertijd met haar vriend al 2 jaar non-stop de wereld over reist. Na het volgen van deze gratis cursus weet jij meer over slim online ondernemen dan de gemiddelde ondernemer.

Het enige dat jij hoeft te doen is snel een plekje te reserveren (het is gratis!). Wees er snel bij, we hebben beperkt plek en je kunt je nu tijdelijk t/m 17 mei gratis aanmelden.

Al 4000+ vrouwen gingen je voor en beoordeelden deze cursus gemiddeld met een 8+. Ben je erbij? Meld jezelf aan via deze link; https://nowherdays.nl/succesvolbedrijf

Tot volgende week!

 ”Together we will make a difference”

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

* Deze blog is geschreven tijdens Covid-19

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen