Van brainstorm naar een ideaal online bedrijfsidee - Nowherdays
Van brainstorm naar een ideaal online bedrijfsidee
10 mei 2021 
2 min. leestijd

Van brainstorm naar een ideaal online bedrijfsidee

Je wil graag ondernemen, je eigen bedrijf starten, zodat je eigen baas bent én financieel onafhankelijk. Ook weet je al in welke branche je wil gaan ondernemen en je hebt je niche al uitgekozen. Het enige wat nog mist, is een goed bedrijfsidee. Een bedrijfsidee waar jij impact mee wil maken.

Vaak heb je wel een aantal ideeën in je hoofd, maar ben je er nog niet helemaal over uit welke je het beste kunt gaan uitvoeren. Het kan ook zijn dat je juist weinig ideeën hebt en hier wel wat inspiratie en hulp bij kunt gebruiken.

Online ondernemen biedt heel veel kansen en mogelijkheden. Er is voor iedereen plek op het web. Iedere ondernemer heeft een uniek aspect in haar business. Dus denk niet ‘er is geen plek voor mij‘ of ‘de markt is verzadigd‘, want jij als ondernemer doet het net iets anders dan je concullega’s.

In dit blog helpen we je op weg naar jouw ideale online bedrijfsidee, want hoe kom je tot jouw ideale idee?

Brainstormen tot je niet meer kan

Om tot een goed idee te komen, is het verstandig om alles wat in je opkomt, op te schrijven. Dit doe je door een brainstormsessie te houden. Een brainstorm is iets wat meestal in een groep gebeurt, maar wat je ook easy zelf kan doen. Bij je persoonlijke brainstorm noteer je alle ideeën die op komen borrelen. Geen idee is te gek of te raar. Alles kan. Denk out of the box. Combineer ideeën of haal juist ideeën uit elkaar, waardoor je van 1 idee ineens 2 ideeën hebt. Houd wel in je achterhoofd wat jij daadwerkelijk leuk vindt om te doen en waar je eventueel geld mee kan verdienen.

Je brainstormsessie kan je op je laptop doen, maar wat ook goed werkt, is om pen en papier te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je het vel papier in zicht hebt en ermee wordt geconfronteerd wanneer je ernaar kijkt. Hierdoor kan jij je ideeën laten landen.

LEES MEER: In 8 simpele stappen een online bedrijf opzetten

Er zijn verschillende soorten online businesses om op te starten. Kies altijd een idee en model dat bij jou en je kwaliteiten past. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we 10 voorbeelden voor je op een rij gezet.

  1. Open een webshop;
  2. Help bedrijven met hun social kanalen als Social media manager;
  3. Word Webdesigner;
  4. Ga aan de slag als planner;
  5. Assisteer andere ondernemers als Virtual Assistent (VA);
  6. Gooi je creativiteit er in als Grafisch ontwerper;
  7. Ga duurzaam aan de slag als verkoper van tweedehands spullen;
  8. Help bedrijven met hun online groei als Online marketeer;
  9. Heb je een scherpe pen? Dat is Tekstschrijver iets voor jou.;
  10. Help en ondersteun mensen als Coach zijnde.

Natuurlijk zijn er zoveel meer online business ideeën te bedenken. Eén die misschien wel veel beter bij jou past.

Tot volgende week!

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen