In 8 stappen naar een succesvol online bedrijf - Nowherdays
arrow_drop_up arrow_drop_down
In 8 stappen naar een succesvol online bedrijf
12 januari 2021 

In 8 stappen naar een succesvol online bedrijf

Als (startende) ondernemer, kan het runnen van een succesvol, online bedrijf wel eens overwhelming zijn. Er komt zoveel op je af. Je vraagt je af waar je moet beginnen, want je hebt 101 ideeën, je weet nog niet welke stappen je eerst moet nemen en hoe je in de juiste richting blijft ondernemen.

Bij Nowherdays werken we met een roadmap. Deze roadmap zorgt ervoor dat je vanaf het begin op de juiste manier aan je bedrijf werkt. En dat je niet ‘zomaar’ wat doet. Om je op weg te helpen, hebben we 8 stappen op een rij gezet, die jou gaan helpen om succesvol een online bedrijf op te bouwen. Let’s start!

Stap 1: Jouw ultieme reden om te starten?

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom je online wilt gaan ondernemen? Hoogstwaarschijnlijk krijg jij energie van het idee om voor jezelf te werken en daarbij anderen te helpen. Of misschien haal je geen voldoening meer uit je loondienstbaan. Je hebt in deze periode* van veel thuiswerken, goed kunnen nadenken over wat je écht wilt. Je realiseerde je dat je voor jezelf kiest en voor de financiële vrijheid die het online ondernemen je biedt. Er kunnen zat redenen van toepassing zijn, maar wat de reden ook is, weet van jezelf waarom je wilt gaan ondernemen.

Stap 2: Een solide basis

Hoe zorg je ervoor dat jouw online bedrijf succesvol wordt? Dat krijg je door je fundering goed neer te zetten. Je hebt een solide basis nodig waar je verder op kunt gaan bouwen.

Bepaal voor jezelf wat jouw missie is, hoe jij de toekomst voor jezelf en jouw bedrijf ziet, maar ook wat jouw randvoorwaarden zijn om te kunnen ondernemen.

Stap 3: Persoonlijke puzzel

Als je jezelf niet goed kent, weet je ook niet wat je wilt, waar je krachten liggen en wat je (verborgen) talenten zijn. Om een bedrijf te starten moet je van jezelf weten wat je wel en niet leuk vindt. Ken jezelf door en door. Wanneer je weet wat je allemaal kunt, is het piece of cake om dit inzetten voor je bedrijf.

Stap 4: Ideeën genereren

Een van de leukste zaken in het ondernemen is de creativiteit die loskomt. Pak pen en papier, je laptop of post-its erbij en begin met het verzamelen van alle ideeën die in je opkomen. Toets je ideeën aan jouw randvoorwaarden. Voldoet het niet, hup weg ermee!

Stap 5: Concept kiezen

Je houdt wat ideeën over. Je streept aan de hand van een drietal criteria ideeën van je lijst.

Geld verdienen: Streep de ideeën weg waar je realistisch gezien geen geld mee kan gaan verdienen.

Droomleven: Streep de ideeën weg waardoor je niet jouw ideale leven zou kunnen gaan leven.

Hobby: Zitten er misschien concepten tussen die eigenlijk gewoon jouw hobby zijn en waar je geen geld mee wilt verdienen? Dat is oké! Streep je hobby’s ook weg.

Het beste idee blijft over. Je gaat nu een concept kiezen: welk concept wil jij het komende half jaar gaan testen?

LEES OOK: Succes met je bedrijf creëer je zo

Stap 6: Wie wil je helpen?

Om je product of dienst te verkopen, is het van belang dat je je doelgroep helder hebt. Ken je doelgroep door en door. Dat doe je het beste door letterlijk met ze in gesprek te gaan en erachter te komen waar ze precies tegenaan lopen. Ken je iemand die mogelijk tot jouw doelgroep behoort, ga in gesprek, stel wat vragen. Hoe meer vragen je stelt, hoe meer informatie je tot je krijgt en hoe beter jij je dienst/product kan laten aansluiten.

Stap 7: Let’s try!

Je doelgroep is helder, je aanbod is het antwoord op hun probleem en je verdienmodel sluit naadloos aan. Nu is het tijd om te gaan testen. Je aanbod en gekozen verdienmodel ga je aanbieden in een pilot.

Stap 8: Let’s get real

Het allereerste begin is het lastigst. Maar wanneer je eenmaal helder hebt wat je aanbod is en hoe je dat op de markt wilt gaan brengen, dan is het tijd om echt te starten! Zorg ervoor dat je je naam gekozen hebt, je domeinnaam hebt vastgelegd en je ingeschreven hebt bij de Kamer van Koophandel.

Het is nu aan jou om actie te ondernemen. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Wij zijn er om je te helpen en te begeleiden.

 

Schrijf je nu gratis in voor de cursus ‘Bouw een Succesvol Bedrijf’ t.w.v. 297 euro.

Doe mee van 25 t/m 30 januari en ontvang:

🔸 6 x een Live Masterclass

🔸 Instagram Challenge (incl. 63 templates!)

🔸 Besloten Community

🔸 Online leeromgeving (+ toegang tot de app)

🔸 Werkboeken

🔸 Maak kans op prijzen t.w.v. 4995 euro

🔸 Bonus: 3 ondernemerslessen van Paulien

 

Jep, je kunt nu tijdelijk helemaal gratis meedoen!

Claim snel je plek via www.nowherdays.nl/succesvolbedrijf

Al 1500+ vrouwen gingen je voor en beoordeelden deze cursus gemiddeld met een 8+.

“Dit is een cursus met heel veel nuttige informatie en zet je gelijk tot actie. Dit levert al gelijk resultaat op. Ik kreeg meer reacties op Instagram van mijn klanten en meer nieuwe volgers. Het is gewoon een top cursus!” – Jennifer Van Versendaal-Korpershoek

 

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

* Dit blog is geschreven tijdens Covid-19

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen

We maken gebruik van Cookies