Zo start je in 8 stappen jouw online bedrijf
Zo start je in 8 stappen jouw online bedrijf 
30 november 2021 
4 min. leestijd

Zo start je in 8 stappen jouw online bedrijf

Droom jij er van om je eigen online bedrijf te starten en je droomleven te leven? Het najagen van je ondernemersdroom is geweldig. Wist je dat het aantal vrouwelijke ondernemers in Nederland langzaamaan stijgt? Dat betekent dat steeds meer vrouwen kiezen voor onafhankelijkheid en zelfstandigheid.

Je eigen bedrijf starten betekent dat je locatie onafhankelijk kan werken, je een bepaalde vrijheid ervaart en je onderneemt op jouw eigen voorwaarden. Het starten met een online bedrijf vergt even wat inzet en lef. Eenmaal gestart zijn de perspectieven en mogelijkheden oneindig!

Om jou een handje op weg te helpen, hebben we in deze blog 8 stappen op een rij gezet hoe jij het beste jouw online bedrijf kan opzetten. Je hoeft hier geen ondernemerservaring voor te hebben, want wij zijn van mening dat elke vrouw het in zich heeft om een eigen business op te zetten en financieel onafhankelijk te zijn.

Dit zijn de 8 simpele stappen om jouw online bedrijf succesvol te starten

Het opzetten van een online bedrijf lijkt easy, maar vergis je niet, hier gaat toch wat tijd, aandacht en discipline in zitten. Door de volgende 8 stappen goed door te nemen weet je wat jou te wachten staat in de startfase van jouw ondernemersreis.

Stap 1: Jouw ultieme reden om te starten? 

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom je online wil gaan ondernemen? Heb je misschien een vast dienstverband of zit je nog vast in oude gewoonten? Het kan ook zijn dat je momenteel zonder werk zit en nu, tijdens corona, goed hebt kunnen nadenken wat je écht wilt en dat is online ondernemen! Wat houd je tegen om daadwerkelijk de stap te zetten? Er kunnen zat redenen van toepassing zijn, maar wat de reden ook is, weet van jezelf waarom je wil gaan ondernemen en welke passie je wilt ontdekken want dat is de sleutel tot jouw online succes.

Stap 2: Een solide basis 

Of je nu een huis bouwt of aan je online bedrijf werkt, zonder goede fundering kan je niet verder bouwen. Je hebt een solide basis nodig. Bepaal voor jezelf wat jouw missie is, hoe jij de toekomst voor jezelf en jouw bedrijf ziet, maar ook wat jouw randvoorwaarden zijn om te gaan ondernemen.

Stap 3: Persoonlijke puzzel 

Ken jezelf door en door. Om een bedrijf te starten moet je van jezelf weten wat je wel en niet leuk vindt. Waar je krachten liggen en wat je talenten zijn. Wanneer je deze helder hebt, kun je die allemaal inzetten voor je bedrijf.

Stap 4: Ideeën genereren 

Wanneer je duidelijk hebt wat jouw talenten en kernwaarden zijn, wordt het tijd om ideeën te genereren oftewel bedrijfsideeën te verzamelen. Waar wil je in gaan ondernemen? Schrijf alle ideeën op die in je opkomen. Eerder heb je randvoorwaarden opgesteld, toets hier jouw ideeën aan.

Stap 5: (Verdienmodel) concept kiezen 

Veel ondernemers willen te veel tegelijk en kunnen daardoor niet één verdienmodelconcept kiezen. Het is belangrijk om in het begin één product of dienst aan te bieden, één doelgroep en één super simpel verdienmodel te kiezen. Zo ga je geconcentreerd te werk en behaal je sneller resultaat.  

Stap 6: Wie wil je helpen? 

Schrijf op wie je wil gaan helpen. Ken je doelgroep door en door en leef je in in de behoeftes van jouw doelgroep. Dat doe je het beste door letterlijk met ze in gesprek te gaan en erachter te komen waar ze precies tegenaan lopen. Ken je iemand die mogelijk tot jouw doelgroep behoort, ga in gesprek, stel hen de juiste vragen. Hoe meer vragen je stelt, hoe meer informatie je tot je krijgt en hoe beter jij je dienst/product kan laten aansluiten.  

Stap 7: Let’s try! 

Je doelgroep is helder. Jouw aanbod is het antwoord op hun probleem en je verdienmodel sluit daar naadloos op aan. Nu is het tijd om jouw aanbod en gekozen verdienmodel te testen in een pilot. Begin klein en simpel, dat maakt het minder eng. Bedenk hoeveel mensen je wilt gaan helpen. Dit hoeven er in je pilot geen honderden te zijn, maar neem jezelf voor dat je bijv. eerst 10 mensen wil gaan helpen.

Stap 8: Let’s get real 

En dan nu is het nu tijd voor al het praktische! Wanneer je eenmaal helder hebt wat je aanbod is en hoe je dat op de markt wilt gaan brengen, dan is het tijd om echt te starten! Zorg ervoor dat je je naam gekozen hebt, een rechtsvorm, maar ook je domeinnaam hebt vastgelegd en je ingeschreven hebt bij de Kamer van Koophandel.

Wat wij vaak zien, is dat startende ondernemers stap 1 t/m 7 overslaan en meteen bij stap 8 beginnen. Dit doen de meeste starters dus verkeerd. Lees daar ook onze eerdere blog over.

Met deze 8 stappen geven we jou dé start-up formule om supersnel je online bedrijf te starten.

Uit je comfortzone 

Ons brein houdt ervan om ons in onze comfortzone te houden. Datgene wat we kennen is veilig én vertrouwd. Wanneer je de stap wilt zetten naar iets nieuws zal je brein daar in eerste instantie tegen protesteren, want ‘dit kennen we nog niet en is eng’. Wanneer je de stap niet neemt, zul je je dromen en je droomleven niet waar kunnen maken.

Twijfel je nog of weet je even niet zo goed hoe je jouw ondernemersreis moet aanpakken? Wij denken graag met je mee. Coach Danielle heeft per week een beperkt aantal plekken voor een gratis Groeigesprek. In dit gesprek kijkt ze met je mee waar je tegenaan loopt en welke mogelijkheden er voor jou liggen om jouw (toekomstige) bedrijf succesvol te maken.

Stel je dromen niet langer uit en plan hier jouw gratis Groeigesprek in.

Tot volgende week!

Paulien
Happy Founder Nowherdays

”Together we will make a difference”    

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen