In 4 stappen 100% kunnen leven van je bedrijf
In 4 Stappen 100% kunnen Leven van je Bedrijf
22 november 2021 
4 min. leestijd

In 4 Stappen 100% kunnen Leven van je Bedrijf

Heb jij wel eens nagedacht over hoe jouw droomleven eruitziet? Ik neem je mee in mijn droomverhaal.

Jaren geleden toen ik net klaar was met mijn studie, werkte ik jarenlang in de corporate wereld. Ik had een goede baan, een meer dan goed inkomen en toch miste ik iets. Dit was niet het leven wat ik voor ogen had. Ik waagde de sprong naar het ondernemerschap. Ik ging van een 9-tot-5 baan naar een eigen succesvolle wijnhandel.

Ik voelde en wist dat dit niet mijn eindpunt was. Ik droomde van een vrijer leven waarbij ik op mijn voorwaarden zou kunnen ondernemen. Wat ik toen deed was voor mijn omgeving onbegrijpelijk. Ik stopte namelijk met mijn succesvolle wijnhandel om een online bedrijf op te zetten. Ik wilde werken waar en wanneer ik maar wil.

Tot op de dag van vandaag ben ik enorm blij dat ik deze stap heb genomen. Ik woon en werk al een paar jaar, samen met mijn vriend, overal ter wereld (as we speak, wonen we nu in Valencia) en loopt mijn bedrijf gewoon door. Dit is iets wat ooit begon met een bepaald verlangen.

Om jouw droomleven te leven moet je jezelf een aantal vragen stellen:

  1. Wat is op dit moment voor jou belangrijk?
  2. Wat moet er veranderen in je leven
  3. Wat is je diepste verlangen?

Schrijf deze punten voor jezelf op. Zie het ook echt voor je hoe jouw droomleven eruitziet. De meeste mensen hebben een loondienstbaan waar ze in vastzitten of hebben te weinig tijd om een eigen bedrijf te starten. Ze willen dit wel, maar komen er niet aan toe.

Ik weet hoe is het om vast te zitten in een bepaalde routine. Ook ik struggelde vroeger om als zzp’er genoeg te verdienen. Maar ik kan je vertellen dat het echt wel anders, en makkelijker, kan. Inmiddels weet ik als geen ander hoe jij 100% van jouw bedrijf kan gaan leven. In deze blog geef ik je dé 4 stappen om binnen 1 maand te kunnen leven van jouw bedrijf. Ben je er klaar voor? Let’s start!

Dé 4 stappen om binnen één maand te kunnen leven van je bedrijf

Om te kunnen leven van je bedrijf, zijn 4 stappen nodig. Wanneer je deze 4 stappen hebt doorlopen, heb je helemaal helder hoe jij binnen één maand kan gaan leven van jouw bedrijf.

Stap 1. Bereken hoeveel je nodig hebt

De eerste stap is om jouw financiën helder te krijgen. Pak je financiële overzicht van de afgelopen maand erbij en ga hier kritisch doorheen. Stel jezelf deze vragen:

  • Welke uitgaven heb je en welke inkomsten?
  • Op welke kosten kan je besparen?
  • Hoeveel heb je minimaal nodig om te overleven?

Creëer noodzaak, wat gebeurt er als je nu geen actie onderneemt? Grote kans dat je in die vicieuze cirkel blijft hangen. Wees hier heel resoluut in.

Voorbeeld:
Je verdient nu in loondienst 2000 euro netto per maand, maar als je kritisch naar je kosten kijkt, kan je met 1500 euro per maand ook rondkomen. Dat is je eerste doel.

Stap 2. Creëer een aanbod

Wanneer je een bedrijf gaat beginnen zijn een aantal zaken belangrijk. Zo is het belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is en met welk probleem zij zitten. Jij wilt met jouw dienst of product het probleem van jouw ideale klant oplossen. Daarom is het belangrijk om helder te hebben wat het probleem is, zodat jij daar een passend aanbod bij kan creëren.

Bepaal je prijs aan de hand van hoeveel je nodig hebt om te kunnen leven (zie stap 1).

Voorbeeld:
Doelgroep = vrouwen die gezonder willen leven en willen afvallen.
Product = hulp met sporten, eten en mindset.
Prijs = 500 euro voor 10 weken (50 euro per week)

Stap 3. Klanten werven

Nu je je financiën en aanbod helder hebt, is het tijd om klanten te gaan werven. Bereken je doel: hoeveel klanten wil je gaan binnenhalen en welke acties moet je daarvoor ondernemen? Benader deze potentiële klanten proactief. Geef ze gratis waarde door bijvoorbeeld een gratis persoonlijk 1-op-1 gesprek aan te bieden en doe in dit gesprek je aanbod.

Voorbeeld:
Doel = 3 klanten á 500 euro = 1500 euro
3 klanten binnenhalen betekent ongeveer 30 tot 60 potentiële klanten benaderen.

Stel jezelf een concreet doel; per week benader ik minimaal 30 potentiële klanten. Hou een lijst bij met mensen die je hebt benaderd.

Stap 4. Kies voor jezelf

Blijf net zolang doorgaan totdat je je doel hebt bereikt. Geef niet op, maar ga ervoor!

Vergeet de rest en geef dit topprioriteit. Kies 100% voor jezelf, zodat je ontslag kan nemen van je loondienstbaan en je droomleven kan gaan leven!

Focus

Vaak gaat het mis door gebrek aan focus. Je weet wat je wilt, maar het is allemaal too much. Het gevolg: je kruipt terug in je comfort zone en blijft zo hangen in die vicieuze cirkel. Nu ben je helemaal afgeleid. Houd die stip op de horizon scherp. Hou de stappen die je moet nemen klein, zodat je niet de kans krijgt om terug te vallen in je oude gewoonten wanneer het even tegenzit.

Zou jij ook zo graag 100% willen leven van je bedrijf? En nu de volgende stap willen zetten?  Dan is dit voor jou: het gratis Groeigesprek met coach Danielle. Zij helpt je op weg om jouw succesvolle bedrijf vorm te geven.

"Je wordt echt gezien door je coach en bent geen nummer!"

De opleiding was voor mij iets doen buiten mijn comfortzone en ben blij dat ik eraan begonnen ben. Laatst was er een periode dat ik terug kroop naar mijn comfortzone, mijn businesscoach had dit snel in de gaten en stuurde mij een berichtje hoe het ging. Dit geeft mij het gevoel dat je coach je ziet en je vorderingen echt in de gaten houdt en je niet een van de vele bent waar niet naar omgekeken wordt!
- Melanie


Laat mij onderaan dit bericht weten met welke van de 4 stappen jij aan de slag gaat.

PS: Twijfel niet langer, reserveer vandaag nog je plek voor een gratis Groeigesprek met Danielle. We hebben slechts een paar plekken per week beschikbaar. Pak nu je kans!

Paulien
Happy Founder Nowherdays  

  

”Together we will make a difference”    

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:  

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays 


Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen