Zo Creëer je een Succesvolle Lanceerformule - Nowherdays
Zo Creëer je een Succesvolle Lanceerformule
06 september 2021 
5 min. leestijd

Zo Creëer je een Succesvolle Lanceerformule

Wist je dat lanceren de meest efficiënte verkooptechniek is anno 2021? Het zorgt ervoor dat acquisitie doen schaalbaar wordt en je duizenden potentiële klanten tegelijk kunt bereiken.  

Als je eenmaal door hebt wat lanceren voor je kan betekenen, dan ben je verkocht, I promise you. Lanceren zorgt namelijk voor een boost in je cashflow en je bedrijf. 

Weet jij precies wat lanceren inhoudt? 

Lanceren is een verkoopmethode om jouw product of dienst te verkopen. Het geeft je omzet een boost, want je focus ligt gedurende een bepaalde periode volledig op verkopen. Door te werken met lanceringen, heb je zelf de regie in handen wanneer er verkopen binnenkomen. Op deze manier heb je dus meer grip op je omzet.  

De reden waarom ik een enorme fan ben van lanceren, is naast dat het je omzet een boost geeft, je je gedurende die periode volledig kunt focussen op de verkoop van jouw product of dienst. Jij bepaalt zelf welk moment dat is en op die manier hoef je niet iedere dag met verkopen bezig te zijn maar alleen gedurende de periode dat jij gepland hebt.   

Als beginner kan het intimiderend zijn om te kijken naar een grote lancering zoals wij bij Nowherdays doen. Laat je hier niet door afschrikken want inmiddels heb ik een heel team van professionals achter mij staan die bijna alle uitvoerende taken voor mij verrichten maar zo ben ik zeker niet begonnen! Ik zou je adviseren om met een kleine lancering te starten en je lancering daarna stap voor stap verder uit te bouwen.   

Lanceren in een notendop 

Lanceringen heb je in verschillende soorten en maten. Het prettige daarvan is dat je jouw lancering daardoor heel persoonlijk kunt maken zodat het echt bij jou past. Een onderdeel van een lancering kan bijvoorbeeld een webinar zijn of een challenge. Het uiteindelijke doel is om je product of dienst te verkopen.   

Je kunt al starten met lanceren zonder dat je een product of dienst volledig hebt ontwikkeld of een enorme mailinglijst hebt. Deze vorm van lanceren noem ik een pilotlancering en is perfect geschikt voor startende ondernemers. Zelf ben ik ook klein gestart, maar draai nu lanceringen van 150.000 euro omzet binnen 14 dagen.  

Een lancering zorgt voor het vergroten van je bereik en een piek in je omzet. Om je lancering goed voor te bereiden zijn er 5 stappen van belang. Welke dat zijn, lees je hier. 

In deze blog vertel ik je wat de succesfactoren zijn voor een goede lanceerformule. Ook onthul ik de formule die bij Nowherdays ervoor heeft gezorgd dat we 150.000 euro omzet binnen 14 dagen hebben gerealiseerd.  

Een succesvolle lancering 

In de vorige blog deelde ik de 4 fasen van een succesvolle lancering. Weet je ze nog?  

  • Fase 1: Pre-pre lancering 
  • Fase 2: Pre-lancering 
  • Fase 3: Lancering 
  • Fase 4: Post-lancering 

Meer over deze fasen lees je hier.

De Nowherdays Succesformule 

Dan neem ik je nu, aan de hand van een voorbeeld, mee hoe wij deze verkooptechniek in zetten bij Nowherdays. Dit is één van onze succes formules!  

Fase 1 

Tijdens de pre-pre lanceringsfase werkt het voor ons goed om te laten zien dat ik veel reis en een digital nomad lifestyle heb. Veel van de vrouwen die mij volgen, willen ook een vrijer leven. Zij willen locatie- en tijdonafhankelijk kunnen werken en zelf hun tijden kunnen bepalen. Of dat nu in Nederland is of in het buitenland. Wanneer ik letterlijk laat zien welke vrijheid je als online ondernemer kunt hebben, zorgt dat voor meer betrokkenheid in de opwarmfase van de lancering.    

Fase 2 

Tijdens de pre-lancering geven we veel waarde in de vorm van webinars en Masterclasses. Ook zetten we winacties in om meer organisch bereik te krijgen en viral posts te creëren. Dit kan ook zeker goed werken wanneer je net start en is vrij makkelijk te implementeren. 

 Fase 3 

Tijdens de lanceringsfase geven we nog meer waarde, zodat mensen echt zelf kunnen ervaren hoe het is om met ons samen te werken. Aangezien ze zelf al ervaren dat ze nieuwe inzichten krijgen en echt geholpen worden door onze coaches, gaat de verkoop van onze opleidingen en cursussen bijna automatisch. Het is een logisch gevolg en we hoeven mensen niet over te streep te trekken, omdat ze zelf gewoon heel graag klant willen worden. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Trust me, verdiep je in lanceringen, want dat is precies wat er gaat gebeuren. 

Fase 4 

Tijdens de post-lancering doen we veel persoonlijke 1-op-1 follow-up. Dat betekent praktisch dat we een persoonlijke e-mail sturen, een DM via Instagram en we nodigen mensen uit voor een 1-op-1 telefonisch gesprek. We merken dat veel mensen het prettig vinden om persoonlijk contact te hebben om even een vraag te kunnen stellen. Zo kunnen ze beter inschatten of een opleiding of cursus bij hen past en kiezen ze vaak om mee te doen. De post-lancering fase is een belangrijk onderdeel van onze lancering en zorgt voor een laatste omzet boost. 

Je weet nu welke succes factoren we toevoegen in onze lanceringen en je een flink resultaat mee kunt behalen. Een van de belangrijkste succesfactoren zijn live webinars (we noemen dit ook wel Masterclass) en van 13 t/m 18 september geef ik maar liefst weer 6! live Masterclasses. Deze Masterclass geef ik slechts 3x per jaar, dus als ik jou was zou ik erbij zijn. Je kunt je gratis aanmelden via www.nowherdays.nl/succesvolbedrijf(je bent dan meteen aangemeld voor alle Masterclasses en ontvangt ook de opnames). Hieronder vind je een korte samenvatting waar de Masterclasses over gaan.  

#1: Start je Online Bedrijf 

Hoe je binnen 1 week in 8 stappen online je geld kunt verdienen, zonder dat je een product of dienst hebt en duizenden volgers of je bezig hoeft te houden met een website en social media. Oftewel dingen zijn simpeler dan je denkt bij het starten van een online bedrijf. Zolang je maar andersom leert denken. 

#2: Winstgevend Verdienmodel 

Hoe je in 4 stappen een winstgevend verdienmodel creëert waarmee je je inkomen schaalbaar maakt en je nooit meer uurtje-factuurtje hoeft te werken, zodat je ook geld verdient terwijl je met vakantie of ziek bent. 

 #3: Online Marketing 

Hoe je stopt met het verdoen van je tijd op Social Media en echt resultaat gaat halen uit je online marketing activiteiten. Inclusief een tekst leren schrijven die verkoopt en een winstgevende funnel bouwen, zodat je met een gratis weggever betalende klanten kunt werven. 

#4: Succesvol Lanceren 

Stop met Verkopen en Start met Lanceren. Lanceren is dé verkoopmethode anno 2021 en geheel online, zodat je te allen tijde met potentiële klanten (die ook echt leuk zijn) in contact kunt komen en een continue omzet kunt creëren. Ontdek de 4 fasen van lanceren en onze succesvolle lanceerformule waarmee je 100.000+ euro kunt omzetten. 

#5: Succes Blueprint 

Ontdek welke 16 bouwstenen van belang zijn om een Succesvol Bedrijf te bouwen waarmee je je bedrijf oneindig kunt laten groeien. Hoe je niet harder maar slimmer werkt, zodat je meer tijd hebt voor jezelf en een gelukkig leven creëert. 

#6: Creëer 10x Meer Resultaat 

Hoe je 10x meer resultaat krijgt dan dat je nu behaalt. Inclusief een flink aantal voorbeelden met knopen die je moet doorhakken om een makkelijker en vrijer leven te creëren. 

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Wil je ook aan de slag met jouw lanceerformule? Claim snel je plek via www.nowherdays.nl/succesvolbedrijf dan zie ik je daar. 

 Vind je lanceren interessant? Volg mij dan de komende tijd intensief via Instagram want daar deel ik dagelijks behind-the-scenes stories over onze lancering.  

Hou deze blog volgende week in de gaten, want dan deel ik hoe je zonder product of dienst en zonder volgers op social media een pilot lancering kunt starten en binnen no-time kunt leven van je bedrijf. Stay tuned… tot volgende week!  

PS: Ik ben heel benieuwd naar jouw lanceerformule n.a.v. de blog. Laat even in een reactie onder deze blog weten hoe jouw lanceerformule eruit gaat zien. Vind je het lastig om dit te bedenken? Je staat er niet alleen voor. Tijdens de gratis cursus ‘Bouw een Succesvol Bedrijf’ gaan we met z’n allen aan de slag met een mini-lancering. Mijn team staat dan een week lang voor je klaar om je hier persoonlijk bij te helpen.  

Doe je mee? Meld je nog snel aan via www.nowherdays.nl/succesvolbedrijf; de Instagram Community is al geopend dus je kunt meteen connecten met andere vrouwelijke ondernemers die ook aan de slag willen gaan met een lancering.

Paulien
Happy Founder Nowherdays 

”Together we will make a difference”   

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte: 

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays 

 

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen