Waarom je nu moet starten met beleggen - Nowherdays
Waarom je nu moet starten met beleggen
18 oktober 2021 
3 min. leestijd

Waarom je nu moet starten met beleggen

Bij Nowherdays stimuleren we ambitieuze vrouwen, zoals jij, om in alle opzichten voor jezelf te kiezen. Financiële onafhankelijkheid is daarbij een belangrijk onderdeel. Feit blijft dat 40% van de relaties niet standhoudt. Dat klinkt misschien niet heel gezellig maar zegt wel dat het belangrijk is dat je financieel voor jezelf moet kunnen zorgen en niet van je partner afhankelijk bent.

In deze blog staan we daarom stil bij hoe je meer financiële onafhankelijkheid en vrijheid voor jezelf creëert. Een interessante manier om meer geld op te bouwen voor later is om te gaan starten met beleggen.

Mogelijk heb je er wel eens over nagedacht om de stap te nemen en je te verdiepen in beleggen. Je kunt daar verschillende redenen voor hebben. Je wilt beleggen omdat…

Sparen via je bank nu totaal niet aantrekkelijk is  

Heb je de laatste paar maanden naar de spaarrente van je bank gekeken? Die is bijna nihil. Veel banken hebben al een negatieve spaarrente, dat betekent dat sparen zelfs geld kost. De Europese Centrale Bank maakte bekend de rente historisch laag te willen houden. Hier zijn veel mensen kritisch over, want de inflatie loopt op (prijzen van goederen en diensten stijgen). Dat betekent dat je geld op de bank steeds minder waard wordt.

Om je pensioenpot te spekken 

 Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van je pensioen. Dat lijkt nu misschien nog een ver-van-je-bed-show maar hoe eerder je hiermee start hoe sneller je vermogen groeit. Ook als je in loondienst werkt is het verstandig om te onderzoeken of je voldoende pensioen opbouwt bij je werkgever en kan je ervoor kiezen om zelf een pensioenpot op te bouwen. Je weet immers nooit of je altijd in loondienst blijft werken.   

Je financieel onafhankelijk wilt zijn 

Wist je dat de helft van de vrouwen in Nederland niet financieel onafhankelijk is? Dat betekent dat ze niet het minimumloon verdienen om zichzelf te kunnen onderhouden. Dat is best een groot deel. Dit is vaak onbewust; velen werken parttime en zijn voor een groot deel afhankelijk van hun partner. Wanneer ze uit elkaar gaan, raken ze financiële in de problemen, omdat ze niet genoeg geld hebben om voor zichzelf te zorgen. Het is voor iedereen belangrijk om financieel onafhankelijk te zijn zodat je je eigen keuzes kunt maken.  

Wat jouw reden ook is, het is nooit te laat om meer te ontdekken over beleggen en hiermee aan de slag te gaan. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen dat beleggen ook simpel & veilig kan zonder hoge risico’s.  

In 2020 werd er voor 3,8 miljard euro(!) belegd in Nederlandse beleggingsfondsen. Dat is volgens de Nederlandse Bank het hoogste bedrag in de afgelopen 10 jaar.

Vooroordelen over beleggen 

Helaas zijn er veel vooroordelen over beleggen en worden er vaak dingen door elkaar gehaald. Er is namelijk een verschil tussen een belegger en een speculant. Een speculant loopt veel meer risico en een belegger laat haar vermogen veilig groeien. 

Te risicovol  

Beleggen kan risico’s met zich meebrengen. Het is daarom goed om te weten waar je aan begint zodat je risico’s kunt beperken. Als je je niet goed inleest dan kan het rendement lager uitvallen dan je had verwacht. Je kunt ook een deel van je inleg verliezen als je niet de juiste keuzes maakt. De risico’s zijn afhankelijk van de producten waar jij in belegt. Zo zijn er producten waarbij het risico veel lager is dan bij andere aandelen. Investeer bijvoorbeeld in ETF’s (Exchange Traded Fund), hiermee loop je minder risico. 

Beleggen is voor mannen 

Hier zijn we het natuurlijk helemaal niet mee eens. Vrouwen worden steeds vaker financieel onafhankelijk en verdiepen zich ook in beleggen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat vrouwen meer rendement behalen dan mannen. Helaas is het nog wel zo dat er meer mannen beleggen dan vrouwen en daar zien we graag een verandering in want beleggen is voor iedereen! 

Hoge inzet 

Veel startende beleggers hebben het idee dat je meteen met een hoog bedrag moet instappen. Niets is minder waar. Je kunt namelijk al met 29 euro en 15 minuten per maand starten. 

Wil je meer leren over beleggen? 

Lijkt het je leuk om te gaan starten met beleggen? Het is belangrijk om je hier eerst verder in te verdiepen voordat je aan de slag gaat met beleggen om beginnersfouten te voorkomen. Beleggingsexpert Bart deelt in het webinar ‘Simpel & Veilig Starten met Beleggen’ hoe je in 4 stappen simpel en veilig kunt starten met beleggen. Paulien deelt haar persoonlijke ervaringen en deelt hoe zij een pensioen opbouwt op de beurs.  

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Waar wacht je nog op? 

Zullen we samen aan de slag gaan zodat jij straks ook kunt gaan starten met beleggen? Doe mee met het webinar en ontdek:  

👉 Dat je al kunt starten met beleggen met 29 euro per maand in slechts 15 minuten per maand! (echt iedereen kan leren beleggen)
👉 Dat nu 5 jaar wachten je 100.000 euro kost op de lange termijn (auch!)
👉 Waarom 95% van de startende beleggers een risicovolle broker kiest zonder het te weten
👉 Hoe je profiteert van het rente-op-rente effect waarmee je je ‘spaargeld’ gemakkelijk verdriedubbelt
👉 Dat er een verschil is tussen een belegger en een speculant. Een speculant loopt namelijk veel meer risico en een belegger laat haar vermogen veilig groeien. 📈Dat laatste leer je in het webinar. 

Ja! Ik doe mee met het webinar

Doe live mee of ontvang de opname. Aanmelden is gratis! 

 

Tot volgende week! 

Paulien en Bart 

 

”Together we will make a difference” 

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte: 

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays 

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Lotte
Door

Lotte

op 22 Oct 2021

Leuk artikel! Het is alleen de Europese Centrale Bank, niet de Economische Centrale Bank :)

Nowherdays Redactie
Door

Nowherdays Redactie

op 25 Oct 2021

Hoi Lotte, We hebben het aangepast! Dank je 😉

Reactie plaatsen