3 tips om financiële vrijheid te creëren  - Nowherdays
3 tips om financiële vrijheid te creëren 
25 oktober 2021 
4 min. leestijd

3 tips om financiële vrijheid te creëren

Heb jij wel eens je financiële situatie onder een vergrootglas gelegd? Weet je precies hoeveel er in- en uitgaat? Hoeveel spaargeld je hebt en hoe groot je potje ‘onvoorziene kosten’ is?  

Wij, vrouwelijke ondernemers, vinden het erg belangrijk om alle zaakjes goed op orde te hebben. Een van onze doelen is vaak het creëren van financiële vrijheid. Voordat je financiële vrijheid bereikt, moet je financieel onafhankelijk te worden. 

Wist je dat slechts 53% van de vrouwen in Nederland financieel onafhankelijk is? Dat is niet veel, maar het aantal neemt gelukkig elk jaar wel toe. Financiële onafhankelijkheid houdt in dat dat je je eigen inkomen hebt, waarmee je voor jezelf kan zorgen en niet afhankelijk bent van het inkomen van je partner.   

De meeste vrouwen vinden het belangrijk om het financieel goed te hebben, om zichzelf in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien en om voor het gezin te kunnen zorgen. Dat is financiële vrijheid. Het draagt allemaal bij aan onze eigen ontwikkeling en het plezier in ons werk, of dit nu in loondienst is of als ondernemer zijnde. 

We gunnen jou natuurlijk ook financiële vrijheid. Alles begint met jouw money mindset: de manier hoe je naar geld kijkt en hoe je geld ervaart. Wanneer je hier belemmerende gedachten over hebt, zal je een manier moeten vinden om deze om te buigen naar positieve gedachten. Hoe je dit doet lees je hier

In deze blog geven we je 3 tips hoe jij kan gaan werken aan jouw financiële vrijheid. Hoe zou jou leven eruitzien als je je nooit meer druk hoeft te maken om geld? Een utopie? Nee, wij zijn ervan overtuigd dat alle vrouwen financieel vrij kunnen zijn.  

Met deze 3 tips helpen wij jou daar graag verder mee.  

1. Maak jouw financiële plaatje helder

Start met het inzichtelijk maken van je financiën. Maak voor jezelf een simpel overzicht hoe jouw financiële situatie er momenteel uitziet. Dit betekent dat je al je inkomsten en uitgaven op een rij moet zetten. Om je uitgaven en inkomsten goed bij te houden, kan je werken met een ouderwets kasboekje, maar digitaal kan natuurlijk ook. Wanneer je het overzicht maakt, zie je waar je op zou kunnen besparen. Misschien geef je (ongemerkt) veel geld uit aan ‘eten bestellen’ of aan je boodschappen. Vaak denken we het wel te weten waar we ons geld aan uitgeven, maar je zult versteld staan hoeveel meer inzicht je krijgt wanneer je het gaat bijhouden. 

2. Geef minder geld uit dan dat je verdient

Het is verleidelijk om bij meer inkomsten, meer uit te geven. Je koopt misschien een extra setje kleding of bestelt in plaats van 1 keer in de maand, nu 3 keer in de maand eten. Maar bedenk wat je met dat geld kunt doen, wanneer je een groot deel daarvan apart legt. In plaats van je geld aan extra’s uit te geven, kun je het geld dat je iedere maand overhoudt, apart zetten en bijvoorbeeld investeren. Geef alleen datgene uit, wat noodzakelijk is.  

3. Begin vroeg met beleggen

Stap zo snel mogelijk in de wereld van beleggen. Het is een manier om passief inkomen te genereren. Sparen via je bank, levert vandaag de dag weinig op. Beleggen daarentegen, zorgt er op de lange termijn voor dat jouw vermogen groeit. Wanneer je elke maand een bedrag investeert, wordt de weg naar financiële vrijheid een stuk makkelijker.  

Investeren in jezelf, in je bedrijf en in je financiële situatie vergt tijd. Focus je op je doelen en je zult merken dat je met de juiste positieve instelling veel kan bewerkstelligen. Wanneer financiële onafhankelijkheid een droom van je is, weet dan dat je dit kunt bereiken. Je moet er wel wat voor doen. Je moet de juiste stappen ondernemen en vertrouwen hebben in het proces. 

Wil je meer financiële vrijheid creëren?  

EDIT: het webinar heeft al plaatsgevonden. Houd de website en de social kanalen in de gaten voor de reeks in 2022.

Dan is beleggen op de beurs een goede stap om te nemen. Misschien heb je eerder al een keer nagedacht om te starten met beleggen, maar is het er nog niet van gekomen.  

Deze week (25 t/m 31 oktober) geven Bart en Paulien het gratis webinar ‘Simpel & Veilig Starten met Beleggen’. Hierin leer je hoe je in 4 stappen simpel en veilig kunt starten met beleggen. Het is belangrijk om je hier eerst verder in te verdiepen voordat je aan de slag gaat met beleggen om beginnersfouten te voorkomen.  

Wanneer je aan het webinar meedoet ontdek je:   

👉 Dat je al kunt starten met beleggen met 29 euro per maand in slechts 15 minuten per maand! (echt iedereen kan leren beleggen)
👉 Dat nu 5 jaar wachten je 100.000 euro kost op de lange termijn (auch!)
👉 Waarom 95% van de startende beleggers een risicovolle broker kiest zonder het te weten
👉 Hoe je profiteert van het rente-op-rente effect waarmee je je ‘spaargeld’ gemakkelijk verdriedubbelt
👉 Dat er een verschil is tussen een belegger en een speculant. Een speculant loopt namelijk veel meer risico en een belegger laat haar vermogen veilig groeien.📈Dat laatste leer je in het webinar.  


Doe live mee of ontvang de opname. Aanmelden is gratis!  

PS: Houd de blog van volgende week in de gaten, want dan geven je 5 tips die voor jou als startende belegger van belang zijn om succesvol te worden met beleggen.  

 

Tot volgende week! 

Paulien & Bart 

 

Volg ons op de socials voor meer motivatie en inspiratie.  

 

Instagram: @nowherdays
Facebook: Dutch Girlboss Academy
LinkedIn: Nowherdays 

 

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen