Beleggen? 3 redenen om nu te starten - Nowherdays
Beleggen? 3 redenen om nu te starten
14 juni 2021 
2 min. leestijd

Beleggen? 3 redenen om nu te starten

Bij Nowherdays stimuleren we ambitieuze vrouwen, zoals jij, om in alle opzichten voor zichzelf te kiezen. Daar hoort ook een deel financiële vrijheid bij. Steeds meer vrouwen worden financieel vrij, maar we hebben nog een weg te gaan. Wij zijn groot voorstander van beleggen. Daarom hebben we in samenwerking met beleggingsexpert Bart vorig jaar de cursus ‘Samen Starten met Beleggen’ gelanceerd. Daarover later meer!

Waarschijnlijk denk je er al langer over na om de stap te nemen om te gaan beleggen. Je kunt daar verschillende redenen voor hebben. Je wil beleggen omdat…

Sparen via je bank nu totaal niet aantrekkelijk is

Heb je de laatste paar maanden naar je spaarrente van je bank gekeken? Die is bijna nihil. Veel banken hebben al een negatieve spaarrente, dat betekent inleveren op je spaargeld. De Economische Centrale Bank maakte bekend de rente historisch laag te houden en waar veel mensen kritisch over zijn, want de inflatie loopt op (prijzen van goederen en diensten stijgen). Dat betekent dat je geld op de bank minder waard wordt. Moet je dan al je spaargeld gaan beleggen? NEE. Gebruik alleen dat deel van je geld wat je kan missen voor een periode van minimaal 1 jaar, 5 jaar of misschien zelfs wel 10 jaar. Al je spaargeld inzetten is niet verantwoord, daar staan wij niet achter, dus maak deze fout absoluut niet! Wil je weten wat in jouw situatie een goede financiële buffer is? Doe dan de check via het NIBUD. Je kunt daar precies berekenen hoe groot je financiële buffer moet zijn.

LEES MEER: Beleggen voor beginners: zo start je

Je je pensioenpot wilt spekken

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor veel zaken, zoals verzekeringen, opdrachten maar ook het opbouwen van je pensioen. Het is niet zo vanzelfsprekend dat je, net als bij iemand in loondienst, maandelijks premie afdraagt voor je pensioen. Het lijkt nu nog een ver-van-je-bed-show. Maar voor je het weet, mag je met pensioen. Hoe fijn is het dan als je een goede buffer hebt opgebouwd in de voorgaande jaren?

Je financieel vrij wilt zijn

Wist je dat de helft van de vrouwen in Nederland niet financieel onafhankelijk is? Dat betekent dat ze niet het minimumloon verdienen om zichzelf te kunnen onderhouden. Dat is best een groot deel. Dit is vaak onbewust; velen werken parttime en zijn voor een groot deel afhankelijk van hun partner. Wanneer ze uit elkaar gaan, raken ze in financiële problemen, omdat ze niet genoeg geld hebben om voor zichzelf te zorgen. Om financieel vrij en onafhankelijk te zijn, is wel actie nodig. Je bereikt dit niet door niets te doen. Beleggen is een manier om hier uiteindelijk te komen. Laat het geld voor je werken. Wanneer je op een simpele en veilige manier gaat beleggen, wordt jouw geld altijd meer.

Wat jouw reden ook is, het is nooit te laat om te starten. Je moet nu in actie komen. Maak nu de eerste stap. Want als je blijft wachten en uitstellen, komt er niks van terecht. Dat weet jij stiekem ook. Daarom gaan we samen aan de slag!

Gratis training ‘Simpel & Veilig Starten met Beleggen’

Wil je ontdekken of beleggen past in je reis om financieel onafhankelijk te worden? Meld je dan hier aan voor de gratis training Simpel & Veilig starten met Beleggen. Je leert hoe je al met 29 euro en slechts 15 minuten per maand op een veilige manier kunt starten met beleggen. De training is tijdelijk helemaal gratis te volgen dus wees er snel bij! 

Tot volgende week!

”Together we will make a difference”

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen