De meeste starters doen dit verkeerd! - Nowherdays
De meeste starters doen dit verkeerd!
15 november 2021 
4 min. leestijd

De meeste starters doen dit verkeerd!

Wist je dat 50% van de ondernemers binnen 5 jaar het bijltje erbij neer gooit? Waarom? Ze houden zich bezig met de verkeerde zaken binnen hun bedrijf.  

Startende ondernemers zitten vol enthousiasme en willen van alles tegelijk doen. Waarschijnlijk komt het jou ook heel bekend voor. Het liefst doe je 3 dingen tegelijk, want je hebt 101 taken op je to-do lijst staan en daar lijkt maar geen eind aan te komen. Deze taken zijn ook eigenlijk helemaal niet belangrijk, welke taken dit wel zijn ontdek je in deze blog.  

Je vraagt je waarschijnlijk nu af ‘wat is dan wel belangrijk en wat niet?’. Wat ik om mij heen veel zie gebeuren is het volgende; startende ondernemers willen alles meteen perfect doen. Wat er dan gebeurt; je doet er heel lang over om een taak te voltooien. Je probeert je taak zo goed mogelijk voor te bereiden en af te ronden, maar elke keer zie je weer iets wat je nog kan verbeteren. Dat is niet handig. Waarschijnlijk lijken alle taken op je to-do lijst even belangrijk en hebben ze allemaal prioriteit, maar wanneer alles prioriteit heeft, is eigenlijk niks meer belangrijk. Je weet niet waar te starten en verliest zo het overzicht.

Een ander punt waardoor starters minder snel vooruitkomen is, dat ze zich vergelijken met andere ondernemers. Met ondernemers die al veel verder zijn in hun ondernemersreis. Die vergelijking is, ook naar jezelf toe, niet fair. Het is goed om business-rolmodellen te hebben. Maar ga jezelf niet vergelijken met ondernemers die veel verder zijn dan jij. Kijk naar ondernemers van je eigen level. Haal daar inspiratie uit. Wat daarin heel belangrijk is; onderneem met kleine stapjes. Deze kleine stapjes gaan jou en je bedrijf namelijk veel verder brengen. 

Schrappen = Focus  

Pak je to do-lijst erbij. We gaan namelijk even kijken naar de acties die jij waarschijnlijk op je to do-lijst hebt staan. Acties die eigenlijk helemaal niet nodig zijn in deze fase van je ondernemersreis. Wat ik op to do-lijstjes vooral zie staan is;

 • Een website bouwen 
 • Een logo (laten) ontwerpen 
 • Visitekaartjes maken 
 • Een betaalsysteem inrichten 
 • Een mailsysteem inrichten 
 • Een weggever maken 
 • Een funnel maken 

Misschien denk je nu ‘maar deze punten heb ik op mijn lijst staan en zijn wel degelijk belangrijk’. En dat klopt niet want deze punten zijn in het begin van je ondernemersreis nog helemaal niet belangrijk. Waarschijnlijk heb je ergens ooit eens gelezen dat je een weggever moet bedenken om leads aan te trekken. Of dat je meteen een perfecte funnel moet hebben om leads te genereren en je aanbod te kunnen doen.

Een perfecte organisatie van hun bedrijf, dat is wat veel ondernemers graag willen maar in het begin is dat niet het belangrijkste. Doordat de meeste startende ondernemers druk zijn met taken die niet belangrijk zijn en geen geld opleveren stopt helaas 50% van de ondernemers binnen 5 jaar. Dat delen we niet om je bang te maken, maar dat is wel een behoorlijk percentage. Gelukkig hoef jij deze fouten niet te maken en ben je nu hier.  

Die achterkant van je bedrijf, alles goed ingeregeld willen hebben, lijkt in eerste instantie het belangrijkst, maar het in het begin juist belangrijk dat je aan de voorkant van je bedrijf zichtbaar bent.  

Klanten willen weten met wie ze te maken hebben. Als jij je verschuilt ‘achter’ je bedrijf, maak je geen connectie met je potentiële klant. Het gevolg; de stroom klanten waar je zo van droomt, blijft weg. Als je klanten wegblijven, maak je nooit de omzet die je nodig hebt om van je bedrijf te kunnen leven. 

Je eigen online bedrijf starten is mogelijk jouw grote droom. Je wilt meer vrijheid en ondernemen op jouw eigen voorwaarden. Het starten met een online bedrijf vergt inzet en kan soms wel eens overwhelming zijn. Er komt zoveel op je af. Je vraagt je af waar je moet beginnen, je hebt 101 ideeën, je weet nog niet welke stappen je eerst moet nemen en hoe je een succesvol bedrijf start. 

De oplossing; neem kleine en simpele stappen aan de voorkant van je bedrijf. Schrap alle ruis en zaken die niet belangrijk zijn. Die mooie website komt op een later tijdstip wel. Eerst maar eens aan de slag met het werven van je eerste klanten! Maak een lijst met 50 namen van potentiële klanten en benader ze 1-op-1 om jouw waarde en kennis te laten zien. Nodig ze uit voor een gratis kennismakingsgesprek waarin jij hun probleem en oplossing bespreekt. Verbind met mensen, dat zorgt ervoor dat je in de eerste fase van je ondernemerschap geld gaat verdienen.   

Dus…welke acties schrap jij direct van je to-do lijst n.a.v. deze blog? 

Geen ruis, maar focus en groei 

Ben je klaar met aanklooien en ben je er klaar voor om de laatste maanden van het jaar flink te gaan knallen? Dan heb ik iets heel tofs voor je. Alleen vandaag kan je voor slechts 99 euro kiezen voor de cursus ‘Start je online Bedrijf’.  EDIT: de actie is verlopen. Houd de socal kanalen en website in de gaten voor nieuwe acties.

Je leert hoe je binnen 1 week je online bedrijf neerzet, met onze bewezen formule. Met deze formule leer je;

 • Jezelf beter kennen zodat jij precies weet wat voor online bedrijf je kunt starten vanuit jouw persoonlijke talenten en kwaliteiten 
 • Welke verschillende online verdienmodellen er allemaal zijn 
 • Hoe je een verdienmodel kiest dat bij jouw wensen en dromen past 
 • Stap voor stap je niche kiezen en een product te ontwikkelen waar jouw doelgroep op zit te wachten 
 • Hoe je heel simpel je eerste online klanten werft d.m.v. een pilot 
 • Hoe je de praktische zaken regelt van je nieuwe bedrijf 

“De Start je Online Bedrijf cursus heeft een heel goed en effectieve stappenplan om snel een sterke fundering te zetten voor jouw online bedrijf. Na het volgen van deze cursus, kan je de eerste betaalde klanten al hebben. Deze cursus is echt een aanrader, als je online bedrijf wilt starten, maar je weet niet in welke volgorde je moet beginnen met het bouwen hiervan” – Merghery Renfurm (Marketeer) 

   

Vind je de blog van deze week interessant? Volgende week deel ik hoe je in 4 stappen 100% kunnen leven van je bedrijf.  

Paulien
Happy Founder Nowherdays  

  

”Together we will make a difference”    

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:  

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays 

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen