Succes met je bedrijf creëer je zo
Succes met je bedrijf creëer je zo
15 september 2020 
2 min. leestijd

Succes met je bedrijf creëer je zo

Succes is voor iedereen anders. Net zoals bijvoorbeeld ‘geluk’. Voor de een is succes minimaal 10k per maand omzetten, voor een ander is dat een mooie auto bezitten en weer voor een ander is succes wanneer haar klanten tevreden zijn.

In dit blog geven we je een aantal tips die helpen om meer succes te creëren met je bedrijf. Met succes hebben wij het over de groei van je zichtbaarheid, je naamsbekendheid, je omzet en winst, maar ook je persoonlijke groei. Al deze elementen zorgen ervoor dat jij kan groeien met je bedrijf. Ondernemen is hard werken, er zijn geen shortcuts naar success.

“Success is liking yourself, liking what you do and liking how you do it” – Maya Angelou

Kernwaarden

Elke ondernemer onderneemt vanuit kernwaarden. Je kernwaarden vormen een kompas voor jou en je bedrijf. Stel tussen de 3 tot 5 kernwaarden op, die weergeven waar je bedrijf voor staat. Bij Nowherdays werken we ook met kernwaarden. Onze kernwaarden zijn:

  • volharding​⁣
  • inlevingsvermogen
  • onafhankelijkheid
  • emotionaliteit ​⁣
  • ervarenheid

Je bent als ondernemer continu bezig jezelf en je bedrijf te ontwikkelen. Wanneer je tijdens je ondernemersreis je kernwaarden in het vizier houdt, weet je welke kant je op gaat.

Keuzes maken en doelen stellen

Heb jij moeite met keuzes maken en doelen stellen? Als ondernemer zul je daar toch aan moeten geloven. Heb je wel eens stil gestaan waar jij als ondernemer voor staat? Wanneer je dat namelijk weet, gaat het proces om keuzes te maken en doelen te stellen een stuk makkelijker. Een voorbeeld waar je een keuze in moet maken, is je doelgroep. Ga je bijvoorbeeld voor de groep ’25 – 35 jaar, vrouw, go-getter en genieter’ of kies je voor de ‘onderneemster, 35+, kritisch en carrièregericht’? Wanneer je voor jezelf (en je bedrijf) keuzes maakt en doelen stelt, brengt dat focus. Met deze focus kun jij doelgericht gaan ondernemen. Tip: gebruik bij het stellen van doelen het SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) systeem. 

Lees ook: Zo word je succesvoller met online marketing

Jouw Mindset

Wanneer je niet de juiste mindset hebt, groei je minder hard. Een groot deel van jouw succes hangt af van je mindset. Je hebt vast wel eens gelezen dat je een ondernemers mindset moet hebben om een bedrijf te runnen. Dat is leuk en aardig, maar wat is een ondernemers mindset? Heel veel ondernemers hebben een groei mindset, in het Engels ook wel bekend als Growth Mindset. Ga voor de kansen en uitdagingen die op je pad komen, wees niet bang. Sta open om nieuwe dingen te leren. En vergeet niet je successen te vieren. Groot of klein, het hoort er allemaal bij.

Zichtbaarheid

Werken aan je zichtbaarheid, zowel online als offline, is belangrijk wanneer je meer klanten wilt trekken. Veel vrouwelijke ondernemers vinden dat lastig. ‘Wat als ik niet uit mijn woorden kom?’, ‘Ik weet niet wat te posten’ of ‘Wie vindt mij nu interessant?’. Herkenbaar? Het is dat stukje onzekerheid, die kleine drempel, waar je overheen moet. Met het vergroten van je zichtbaarheid, kun jij je expertstatus vergroten.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast het investeren in je bedrijf is investeren in jezelf heel belangrijk. Niet alleen groei je daar als persoon door, maar je wordt beter in wat je doet. Je kunt op verschillende manieren in jezelf investeren, bijvoorbeeld door een opleiding of cursus te volgen, maar ook door buiten je comfortzone te treden en webinars te geven of te gaan spreken. Je zult fouten maken, je zult gaan balen dat niet alles volgens jouw boekje ging. Zie dat niet als falen, maar als leerpunten. Pas deze leerpunten toe en je zult zien dat het je een volgende keer beter af gaat.

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen