Dé 15 onderdelen voor een succesvol bedrijf
Dé 15 onderdelen voor een succesvol bedrijf
04 juni 2020 
5 min. leestijd

Dé 15 onderdelen voor een succesvol bedrijf

Girlbosses, opgelet. Want we gaan een hele belangrijke lifehack met je delen. Dit gaat ervoor zorgen dat je een beter resultaat gaat behalen want met deze methode verkoop jij meer in minder tijd. Het is een bewezen succesvolle methode die we wij al jaren inzetten en die we nu gratis met je gaan delen. Dit is écht een kans die nog maar weinig ondernemers benutten. Are you ready?

Vorige week deelde we de 4 fases voor de ultieme verkooptechniek; Lanceren! Heb je de blog gelezen?

De meeste ondernemers struggelen helaas met verkopen. Vaak omdat ze hier te weinig ervaring mee hebben en te weinig kennis over bezitten. Als jij je hierin herkent dan zal je dit moeten ontwikkelen. Dit is namelijk dé reden waarom 50% van de startende ondernemingen na 5 jaar helaas niet meer bestaan. Ze focussen te weinig op de verkoop en te veel op de details in hun bedrijf.

Het is onze missie om vrouwen te helpen om financieel vrij te worden middels een eigen bedrijf en daarom creëerde we het Startup & Groeitraject. In de trajecten behandelen we alle onderdelen die nodig zijn om je bedrijf succesvol te starten en te laten groeien. Ben je benieuwd wat dé belangrijkste onderdelen zijn voor een succesvol bedrijf? Dit is namelijk het A tot Z plan wat jij nodig hebt om succes te hebben met je eigen bedrijf. Deze 15 onderdelen delen we nu met je!

1.     Mindset: Je wilt succesvol ondernemen dus is het belangrijk om je angsten en belemmeringen onder ogen te komen zodat je obstakels kunt overwinnen. We leren je ook om je dagelijkse gewoonten zo kunt inrichten zodat jij succes gaat behalen. En hoe staat het met jouw money mindset? Ben jij ready voor succes? In dit onderdeel ga je aan de slag met je mindset zodat jij een krachtige ondernemers mindset creëert.

2.     Neem de Leiding!: Als succesvolle ondernemer moet je eigenaarschap tonen en je verantwoordelijkheid nemen om je droomleven te kunnen creëren. We leren je hoe je van uitvoerder naar leider groeit en welke ondernemersvaardigheden belangrijk zijn. Stap voor stap leg je hiermee je persoonlijke puzzel (o.a. bestaande uit je talenten, kwaliteiten en interesses) waardoor je je ultieme verdienmodel samen stelt zodat jij geld kunt gaan verdienen met iets waar je gelukkig van wordt.

3.     Creëer 10x meer resultaat: Ken je dat? Dat je aan het einde van de dag denkt; wat heb ik eigenlijk vandaag allemaal gedaan? In dit onderdeel leer je hoe je uitstelgedrag kunt voorkomen en je je nooit meer te druk voelt. Het heeft alles te maken met je tijd besteden aan de belangrijke dingen. Je gaat aan de slag om een planning van je activiteiten en taken te maken en je ideale werkweek te ontwerpen. Daarnaast is het van belang om dagelijkse focus te houden op je lange termijn resultaten en om tijd te besteden aan een gedegen reflectie.

4.     Product creatie: Hoe creëer je een uniek product n.a.v. de behoeften van je doelgroep? En hoe bepaal je de juiste prijs? En hoe zorg je ervoor dat je je product continu optimaliseert zodat je klanten tevreden zijn?

5.     Reality Check: Wist je dat ieder bedrijf een bedrijfslevenscyclus kent? En dat jij een bepaalde ondernemersstijl hebt? En weet je of dit een match is? Uit onderzoek blijkt dat de ondernemersstijl vaak niet match met de fase waarin het bedrijf zich bevindt. Er is dus een logische verklaring van de oorzaak waarom jouw bedrijf mogelijk niet groeit. Best handig om dit te weten toch?

6.     Doelgroep: Heb jij een hele duidelijke niche? Doe jij geregeld aan klantonderzoek? En zo ja; wat vraag je dan aan je klanten? En hoe heb je je customer journey ingericht? Heb je überhaupt wel eens nagedacht over je Customer Journey?

7.     Online Marketing: Heb jij een heldere positionering? Online marketing heeft alles te maken met het neerzetten van je merk, huisstijl, kern-merk-en klantwaarden en brand story. Hoe goed ben jij in storytelling en copywriting? En heb je al een e-mail marketingfunnel en weggever? Online Marketing gaat ook over je social media strategie, je zichtbaarheid en content strategie. Begint het je al te duizelen? Dit is exact de reden waarom je er in de Google Jungle momenteel niet uitkomt, er is zoveel waar je rekening mee moet houden. En daarom hebben we in de trajecten een stappenplan ontwikkelt waardoor je niet overwhelmed raakt en stap voor stap het juiste kunt implementeren.

8.     Verdienmodel: Heb je een verdienmodel dat 100% voldoet aan jouw wensen? Heb je wel eens een verdienmodel onderzoek gedaan? Wij hebben in dit onderdeel een verdienmodel formule gecreëerd waardoor je middels een financiële toetsing zeker weet dat jij geld kunt verdienen met jouw plan.

9.     Strategie: Heb je een heldere missie en visie? En hoe staat het met je kernwaarden? Een goede strategie omvat heldere doelen, een analyse van je concurrenten, en een beleid. Dit resulteert in een plan van aanpak en  implementatieplan zodat je je strategie kunt realiseren.

10.  Website: Heb jij een slimme strategie voor je website? Dit onderdeel gaat over het design van je website en de techniek. Want ook al besteed je je website uit, je wilt in hoofdlijnen iets weten over wordpress, je domeinnaam, een SSL certificaat, SEO & Google analytics. Je moet als ondernemer snappen hoe bepaalde pagina’s op je website strategisch ingericht moeten worden om resultaat te kunnen behalen.

11.  Financiën: Heb jij grip op je cijfers? Weet je hoe je je administratie zo inricht dat je een goede winst draait? Het is geen sexy onderwerp maar toch moet je begrijpen hoe het werkt met je belastingen en hoe je een financiële analyse maakt.

12.  Lanceringen: We love lanceringen, dat is misschien wel duidelijk. Dit is dé nieuwe verkooptechniek waardoor je je geen vervelende verkoper voelt. Om succesvol te kunnen lanceren moet je de lanceertools kennen, een goede planning maken en de psychologische aspecten kennen. In dit onderdeel ga je aan de slag met de 4 type content voor een lancering en leren we je hoe je een lancering kunt inzetten wanneer je nog geen product of potentiële klanten hebt. Er zijn in totaal 5 type lanceringen, het is belangrijk om te weten welke lancering bij jou als starter past en wat je moet doen als bestaande ondernemer om je bedrijf verder te laten groeien.

13.  Sales: Bezit jij de juiste salesmindset? En weet jij welke vaardigheden van belang zijn om meer verkopen te genereren? Om je sales een boost te geven heb je een sales strategie nodig waardoor je meer potentiële klanten naar je toe trekt. Wist je dat er een script is om een succesvol sales gesprek te voeren? Dit bespreken we allemaal in dit onderdeel.

14.  Management: Wanneer je je bedrijf verder wilt laten groeien dan heb je een team met A-spelers om je heen nodig. Dit betekent dat je de juiste selectie moet doen en moet weten hoe je een goed sollicitatiegesprek voert. Heb je de juiste overeenkomsten met mensen in je team zodat je juridisch alles goed hebt vastgelegd? Ook leer je in dit onderdeel hoe je leiding geeft aan je team en taken delegeert. Hoe groter je groeit hoe belangrijker het is om de processen in je bedrijf vast te leggen in systemen. Ook wil je zoveel mogelijk automatiseren om geld en tijd te besparen.

15.  Opschalen: Wist je dat er een aantal groeifactoren zijn die van belang zijn om je bedrijf te kunnen opschalen? Zo is er ook een Groeimodel waardmee je stap voor stap je bedrijf verder uitbouwt. Wanneer je je bedrijf wilt laten groeien staat jouw persoonlijke groei als ondernemer voorop. Wanneer jij als persoon groeit, volgt de groei van je bedrijf. Voor groei is een schaalbaar Verdienmodel nodig en een  Groeiplan. We helpen je hier graag mee.

Je hebt deze onderdelen nodig om je bedrijf succesvol te starten en te laten groeien zodat je een continu stroom van klanten krijgt, je goed kunt leven van je bedrijf en jij de vrijheid ervaart waar je naar op zoek bent. Heb jij al deze 15 onderdelen onder controle? Of mis je nog de kennis, de begeleiding of handige tools om hiermee echt aan de slag te kunnen?

Mogelijk is het Startup Traject of het Groeitraject iets voor jou! In deze trajecten krijg je toegang tot de onderdelen die voor jou van belang zijn. Je hebt alle kennis in handen die je nodig hebt en je staat er niet meer alleen voor. We begeleiden je een jaar lang om hiermee aan de slag te gaan en stap voor stap je bedrijf klaar te maken voor succes. Are you ready?

Check NOWHERDAYS voor meer informatie of vraag een GRATIS groeigesprek aan.

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen