Corona Stappenplan – Dag 3
Corona Stappenplan – Dag 3
25 maart 2020 
4 min. leestijd

Corona Stappenplan – Dag 3

🙋‍♀️ Welkom op dag 3 van jouw stappenplan om weer in controle te komen. Echt fantastisch hoe enthousiast jullie allemaal meedoen! 💕

De afgelopen dagen heb je gewerkt aan om je angsten weer onder controle te krijgen, het je je uitdagingen inzichtelijk gemaakt en heb je mogelijk nieuwe kansen in jouw vakgebied ontdekt. Heb je je inzichten tot nu toe gedeeld in de Community? Ja? Super goed, we doen dit samen! Nee? Doe dit alsnog!

Dag 3: Krijg jouw strategie weer helder 💫

Vandaag maken we de switch van shock naar controle! Dat doen we door een heldere strategie te bepalen tijdens deze crisisperiode. Een goede voorbereiding is het halve werk wordt er gezegd. Dat is ook zo met je onderneming. Door de coronacrisis wist je even niet meer hoe je zaken moest aanpakken. Dat is niet erg, we waren eerst in shock. Nu we die stap voorbij zijn kunnen we een switch gaan maken en kijken of je je strategie moet bijstellen.

➡️  Ben je er klaar voor om de controle weer terug te pakken? 💪 We laten ons vanaf nu niet meer leiden door angst, maar we gaan kijken naar de toekomst. Schrijfgerei present en here we go! 👇

Stap 3.1: Van Brainstorm naar Strategie: Je hebt gisteren 2 brainstorm sessies gedaan en bent mogelijk samen met de andere deelnemers tot ideeën gekomen hoe je je (online) bedrijf een boost kunt gaan geven. Om weer in controle te komen moet je weten hoe je dit de komende tijd gaat aanpakken. Het is belangrijk dat je eerst gaat kiezen voor twee strategieën zodat je niet met alles tegelijkertijd aan de slag gaat. Pak je notities van de brainstormsessies erbij en kies voor één strategie die je nu inzet om eraan te werken om je nummer 1 uitdaging op dit moment op te lossen en bijvoorbeeld op korte termijn omzet te genereren. Kies daarna een strategie waaraan je blijft bouwen aan je lange termijn doelen. Zet bijvoorbeeld niet zomaar al je lopende projecten aan de kant maar wees wel kritisch en pas waar nodig je plannen aan.

Stap 3.2: Van Strategie naar Plan van aanpak: In deze periode is het belangrijk om een plan te hebben waar je op kunt terugvallen. 🗓️ Deze crisis kan namelijk twee kanten op: 1: We zijn eind april weer back into business. Óf 2: We verwachten pas eind 2020 (of nog veel later) dat de economie weer op gang komt. We weten op dit moment nog niet welk plan je straks uit de kast moet halen ❗ Schrijf daarom voor jezelf 2 scenario’s uit, zodat je altijd kunt terugvallen op het plan dat je voor de desbetreffende situatie hebt geschreven. Met een plan schrijven bedoelen we zeker geen tig A4tjes. Je kunt dit voor jezelf kort op papier zetten. Neem je twee strategieën uit stap 3.1 en schrijf voor zet voor beide scenario’s een aantal bulletpoints voor jezelf op papier.

Stap 3.3: Bepaal de acties in je plan van aanpak ✍️ Noteer op basis van stap 3.2 welke korte termijn acties je moet ondernemen. 👉 Is dat bijvoorbeeld ‘inlezen in een tweede niet-onderneming gebonden geldstroom’ zoals beleggen? 👉 Of is dat ‘nieuwe klanten werven of misschien wel kiezen voor een nieuwe doelgroep? Nadat je je korte termijn acties heb opgeschreven, ga je aan de slag met je lange termijn acties die als een soort basis fungeren voor jouw succes. 🍀 Denk bijvoorbeeld aan ‘zichtbaarder worden op social media’ of ‘ financieel sterk staan’.

🤷‍♀️ Lukt het niet zelf en kan je wel wat hulp gebruiken? Je hoeft het echt niet alleen te doen. Wij zijn er om je te helpen! Neem een kijkje op de website van Nowherdays om te zien hoe wij jou hierbij kunnen helpen.

Stap 3.4: ➡️ Wat zijn jouw top 3 korte termijn acties waar je mee aan de slag gaat? Deel deze met de andere girlbosses onder de post van dag 3 in de Facebook Community.

💁‍♀️ Wil je nu aan de slag en snel iemand vanuit ons team spreken? Vraag dan hier een GRATIS Groeigesprek aan met Danielle. Zij helpt je graag verder!

Wil jij nu gaan knallen en tegen de stroom in zwemmen? Dan is het tijd voor actie en dan nodigen we je uit om je aan te melden voor een traject. Nu hebben we leiders nodig, ondernemers die kansen zien, die opstaan. Juist nu wil jij investeren en je voorbereiden om te knallen. Dit is nu belangrijker dan ooit om aan de slag te gaan met je strategie & focus. 🔥🔥🔥

Het Startup traject is jouw beste keuze wanneer je serieus aan de slag wilt gaan met je eigen bedrijf. Je wilt graag je eigen bedrijf starten maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Misschien heb je zelfs nog geen concreet idee voor een bedrijf. In het Startup Traject krijg je toegang tot maar liefst 13 (!) cursussen om je kennis te verrijken. Je krijgt toegang tot deze cursussen; Start je Droombedrijf, (Online) Marketing, Creëer 10x meer resultaat, Doelgroep, Financiën, Lanceringen, Mindset, Product Creatie, Reality Check, Sales, Strategie, Verdienmodel en Website. 

Het Groeitraject is voor de ondernemer die al serieus aan het ondernemen is en haar bedrijf graag verder wil uitbouwen. Je wilt een team om je heen vormen, zodat je niet alles meer zelf hoeft te doen. Jij wilt namelijk meer geld verdienen, maar niet harder werken. Je zou niets liever willen dan een schaalbaar verdienmodel creëren, zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt. Je wilt de leider van jouw markt zijn en echte vrijheid ervaren in je bedrijf. Je weet dat je door 1-op-1 coaching het snelste resultaat gaat behalen. Het Groeitraject is hetgeen dat het beste bij jou past. Bij het Groeitraject staan er zelfs nog 2 extra cursussen voor je klaar: Management en Opschalen.

Al deze cursussen zijn gecreëerd met maar liefst 23 (!) experts. O.a. Youri Meuleman (E-mail marketing funnels), Kim Buining (Facebookgroepen), Anne Quaars (Positionering), Femke Hogema (Profit First) en Charlotte Meindersma (Charlotte’s Law) werkte mee om de cursussen te ontwikkelen.

De combinatie van de juiste kennis en de juiste begeleiding die we je een jaar lang 1-op-1 geven, gaan zorgen voor jouw groei en een nieuw resultaat. We kunnen dit samen aan! 👯‍♀️

➡️ Ben jij enthousiast en wil je groeien? Wacht dan niet langer! We hebben beide trajecten nu sterk in prijs verlaagd, zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kan.

Succes! ❤️

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen