Groeien met je bedrijf tijdens de pandemie
Groeien met je bedrijf tijdens de pandemie
22 december 2020 
2 min. leestijd

Groeien met je bedrijf tijdens de pandemie

Je hebt het al vaak genoeg gehoord: 2020 is een bizar en gek jaar. Ondernemers in veel branches hebben het zwaar. Het jaar was een jaar vol onzekerheden, verlies, stress en angst, maar ook een jaar waarin veel ondernemers mogelijkheden zagen in plaats van bij de pakken neer te zitten. Misschien was jij er ook één van.

Jouw veerkracht is dat wat je overeind heeft gehouden. Dit jaar was ideaal om te werken aan je persoonlijke groei. Er zijn zoveel manieren om aan je persoonlijke groei te werken, ook wanneer we ons in een pandemie bevinden.

In dit blog geven we je een aantal tips om in 2021 nog meer te groeien dan het afgelopen jaar. Het enige wat je nodig hebt, is creativiteit, veerkracht en eigen bewustzijn. Let’s start!

Dutch Girlboss Community

Het wereldwijde web staat vol gratis informatie. Veel van deze informatie is helaas twijfelachting. Vergelijk het met je verkoudheidssymptomen Googelen. Als het aan de zoekresultaten ligt, leg je binnen een week het loodje. Wij geloven heel erg in elkaar helpen. Daarom is er op Facebook speciaal voor jou de Dutch Girlboss Community. In onze community helpen mede-ondernemers elkaar met hulpvragen. Er worden veel motiverende tips met elkaar gedeeld. Het is een uitstekende manier om op een laagdrempelig manier te connecten  met gelijkgestemden. Dat daar af en toe een opdracht uit rolt, is mooi meegenomen.

Investeer in groei, van jou en van anderen

Minder opdrachten betekent in veel gevallen minder inkomsten. We kunnen ons voorstellen dat je, wanneer je eerst een bedrag had gereserveerd voor cursussen en trainingen, dat bedrag nu gebruikt voor andere doeleinden. Maar blijf investeren in jezelf. Sta niet stil.

Nowherdays-founder Paulien geeft regelmatig webinars, die een overload aan waardevolle informatie bevatten. Ook het komende jaar staan er weer een paar waardevolle webinars gepland. Voor jou een uitgelezen kans om meer kennis op te doen. Maar what about je eigen kennis? Hoe deel jij die? Heb je er weleens aan gedacht om jouw kennis te verspreiden op je social kanalen, via gratis webinars of in e-books? Het is een win-winsituatie. Je werkt aan je zichtbaarheid en je expertstatus en je volgers en potentiële klanten krijgen een stukje van jouw kennis. Op termijn kan dit leiden naar nieuwe klanten.

Lees meer: 3 redenen waarom jij als ondernemer moet blijven investeren in je bedrijf

Netwerken en accountability

In deze huidige tijd is het bijna onmogelijk om in real life te netwerken. Alle grote netwerkevents zijn afgelast. Maar netwerken kan op vele andere online manieren. Weet dat er, net als jij, anderen op zoek zijn naar die connectie? Naar een business buddy, die je accountable houdt voor de stappen die jij in je business gaat zetten? Volg je al een langere tijd een mede-ondernemer waar jij connectie mee voelt, schroom dan niet om diegene een DM te sturen of een mail. Je zult zien dat ondernemers in deze tijd open staan voor verbinding.

Branding en marketing

Deze periode is ideaal om stil te staan bij je branding en je marketingstrategie. Tijd om jezelf wat vragen te stellen:

  • Klopt je strategie nog?
  • Klopt je tone-of-voice?
  • Is je boodschap helder?
  • Sluiten je diensten/producten nog aan bij je doelgroep?
  • Zijn op dit moment logischere stappen die jouw bedrijf verder kunnen helpen?

Schrijf deze vragen op en noteer het antwoord erbij. Dit leidt namelijk tot nieuwe inzichten, die waardevol kunnen zijn voor jou en je bedrijf. Werken aan je marketing en branding vergt flexibiliteit van jou. Houd je marketing altijd relevant, het is namelijk een element dat jouw succes kan bepalen.

Vind je deze tips interessant? Dit en nog veel meer delen onze leden in de gratis Dutch Girlboss Facebook Community. Ben je al lid? We willen graag ambitieuze vrouwen met elkaar verbinden die van elkaar willen leren, elkaar inspireren en aanmoedigen. Wil jij je netwerk uitbreiden met 6500+ vrouwelijke ondernemers? Registreer je dan binnen 1 minuut hier.

 

Tot volgende week!

Volg ons op de socials voor meer motivatie en inspiratie. Je vindt ons op:
– Instagram: @nowherdays
– Facebook: Dutch Girlboss Academy
– LinkedIn: Nowherdays

*Dit blog is geschreven tijdens de Covid-19 pandemie.

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen