5 Tips voor meer zichtbaarheid met je website - Nowherdays
5 Tips voor meer zichtbaarheid met je website
24 november 2020 
3 min. leestijd

5 Tips voor meer zichtbaarheid met je website

Online zichtbaarheid is voor jou als ondernemer belangrijk. Zeker nu veel online gebeurt. Zorg ervoor dat online zichtbaarheid onderdeel wordt van je marketingstrategie. Een van de manieren waarom je zichtbaarder kunt worden is met je website.

In deze blog geven we tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat je website optimaal functioneert, zodat het voor jou gaat werken in plaats van dat jij continu blijft werken aan je website en je zichtbaarheid. Let’s start!

1. Zorg voor een heldere site

Ken je van die sites/webshops waar je niet alles in één keer vindt? Je raadt vast wel wat er dan gebeurt. De bezoeker gaat weg zonder iets aangeschaft te hebben. Het is voor een bezoeker helemaal niet fijn wanneer ze opzoek zijn naar iets en dit vervolgens niet snel op je site kunnen vinden. Dit kan een product zijn, maar ook een overzicht van de diensten die je biedt. Genadeloos gaan ze verder naar een andere site.

2. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wat jouw expertise is

Het lijkt heel logisch, maar het komt vaak genoeg voor dat iemand jouw naam heeft gehoord, jou googelt en op je site terecht komt, om er dan achter te komen dat zij niet weet wat jij precies doet. Ga er niet vanuit dat iemand al weet wat jouw expertise is en wat jij allemaal biedt. Wanneer je bijvoorbeeld op de homepagina van Nowherdays komt, zie je meteen staan ‘Bouw een Succesvol Bedrijf. En ervaar financiële vrijheid’, gevolgd door een soort routemap. Hoe duidelijker jij vertelt wat je doet, hoe zichtbaarder je bent voor anderen.

Bouw een Succesvol Bedrijf

De homepage van Nowherdays

3. Zorg voor een goede SEO optimalisatie

Geen gebruik maken van goede SEO, is in Google zoeken naar een spelt in een hooiberg. SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. SEO is voor de vindbaarheid en de zichtbaarheid van jouw business van grote waarde. Heb je wel een website, maar (nog) geen blog? Zorg er dan voor dat alle teksten op je site goed in elkaar zitten en dat je gebruik maakt van de juiste zoekwoorden (woorden waar de doelgroep op zoekt). Om in Google hoog te verschijnen, is het van belang dat je op je site waarde biedt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van blogs. Schrijf blogs over onderwerpen die aanslaan bij jouw doelgroep. Behandel problemen en geef oplossingen. Google indexeert pagina’s waarop waardevolle informatie gedeeld wordt. Maak ook gebruik van linkbuilding en backlinks. Do’s en don’ts rondom linkbuilding lees je in dit artikel van Frankwatching. Vergeet niet je afbeeldingen een logische naam te geven en de ALT tag in te vullen.

4. Maak gebruik van nieuwsbrieven en social media

In eerste instantie denk je daar misschien niet aan: deel jouw waardevolle site content op de andere platformen waar je actief op bent. Heb je een nieuw aanbod? Maak daar een social post van en link terug naar je website. Een nieuwsbrief versturen, met daarin linkjes naar je website, zorgt ervoor dat de bezoekersaantallen omhoog gaan. Let er wel op dat je niet een nieuwsbrief verstuurd om het versturen, maar dat je de lezer daadwerkelijk waarde biedt en een reden geeft om naar jouw website te gaan. Wanneer jouw content op verschillende platformen wordt gedeeld én gelezen, wordt dat ook weer door Google opgemerkt. Wat weer zorgt voor betere zoekresultaten.

Lees meer: 3 Tips voor het behalen van meer resultaat

5. Maak gebruik van Google Analytics

Cijfermatige inzichten zijn waardevol. Helemaal die van je website. Zorg ervoor dat je website is gekoppeld aan Google Analytics. Hiermee kun je namelijk precies zien hoe vaak je website wordt bezocht, welke pagina het meest wordt bezocht, hoelang mensen op je website blijven hangen, waar ze vandaan komen en nog veel meer interessante statistieken. Door dit goed bij te houden, kan jij je content en structuur van je website bijsturen. En dat is om de zoveel tijd ook echt nodig.

Je begrijpt dat werken aan je zichtbaarheid met je website een ongoing proces is. Het is een proces dat doorloopt. Wanneer je website optimaal draait, zul je zien dat het voor je gaat werken. Het vergt wel expertise en geduld. Verwacht niet dat je vanaf de eerste dag online meteen 10.000 bezoekers hebt. Hoe waardevoller je website, hoe meer zichtbaarheid en hoe meer bezoekers.

Tot volgende week!

Volg ons op de socials voor meer motivatie en inspiratie. Je vindt ons op:
– Instagram: @nowherdays
– Facebook: Dutch Girlboss Academy
– LinkedIn: Nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen