Meer groei en impact met je bedrijf creëer je zo - Nowherdays
Meer groei en impact met je bedrijf creëer je zo
17 november 2020 
2 min. leestijd

Meer groei en impact met je bedrijf creëer je zo

Als ondernemer start je vaak op nul. Je hebt nog geen omzet en geen klanten, maar het is wel de bedoeling dat dit gaat komen. Met de juiste focuspunten, de juiste mindset en de juiste strategie kun jij jouw bedrijf laten groeien. Jouw persoonlijke groei draagt enorm veel bij aan je bedrijf. Het is daarom ook een belangrijk onderdeel in het ondernemerschap.

Het overgrote deel van de startende ondernemers stopt binnen 5 jaar. Deels omdat zij zich niet richten op dat wat belangrijk is en deels omdat zij niet beseffen dat ondernemen echt een vak is. Het gaat niet vanzelf, maar het is hard werken.

In dit blog geven we je 3 tips hoe jij meer groei en impact kunt creëren door je persoonlijk te ontwikkelingen.

1. Wie ben je en wat wil je

Je ben gaan ondernemen omdat je een purpose hebt. Ondernemen gaat veel gemakkelijker wanneer jij je talent goed kunt inzetten. Doen waar je goed in bent. Daarom is het enorm belangrijk om helder te hebben wie je bent en wat je wil. Door jezelf goed te leren kennen, zorg je er namelijk helemaal zelf voor dat je zelfvertrouwen groeit. Je weet wat je kunt en wat je beter kunt laten liggen. Jouw talenten kun je inzetten om ander mensen te helpen.

Stel jezelf de volgende vragen:

– Waar word jij vrolijk van?
– Waar krijg jij energie van?
– Van welke werkzaamheden gaat jouw hart sneller kloppen?

Schrijf alles op. Markeer de punten die er voor jou echt toe doen. Welke waarde kan jij iemand geven? En hoe onderscheid jij je in de markt? Hoe sneller je helder hebt waarom je doet wat je doet, hoe meer je kunt gaan groeien met je persoonlijke missie en je zakelijke missie.

2. Investeer in jezelf

Tijd en aandacht voor jezelf is belangrijk. Of dit nu gaat om bijscholing in je vakgebied of een workation. Elk cent die jij in jezelf stopt, zorgt ervoor dat jij groeit. Hoe meer je in jezelf en je kennis investeert, hoe beter dit voor je bedrijf is. Je wilt toch niet dat de groei van je bedrijf stagneert? Investeren in jezelf kost geld. Ligt een goede cursus of business coach even nog niet binnen handbereik, start dan met wat kleinere stappen. Lees veel boeken, luister naar podcasts over mindset en ondernemen, volg online webinars en cursussen. Spaar en investeer dit weer. Zorg ervoor dat de flow blijft rondgaan. Maak tijd voor jezelf.

Lees ook: 7 Tips om jouw financiële vrijheid te creëren

3. Zoek een businessbuddy

Groeien gaat niet vanzelf. Veel ondernemers willen alles graag zelf doen. Het is namelijk jouw bedrijf, je voelt je hier verantwoordelijk voor en wil daarom alle zaken alleen regelen. Dit is niet nodig. Integendeel, het gaat je groei stagneren. Wanneer jij je met alle aspecten van je bedrijf bezig houdt, heb je weinig tijd over om ‘aan’ je bedrijf te werken. Je bent dan te veel ‘in’ je bedrijf bezig. Het resultaat: minimale groei. Dat wil je toch niet? Als ondernemer heb je vaak een blinde vlek voor de gang van zaken binnen je bedrijf. Een mooie oplossing hiervoor is het businessbuddy-systeem. Wanneer je een business buddy hebt, kun je hiermee praten over de zakelijke aspecten van je bedrijf, over persoonlijke groei en je buddy kijkt van een afstand naar je bedrijf en ziet daarom eerder zaken die jou niet opvallen. Hij of zij is degene die jou accountable houdt voor jouw acties. Spreek van tevoren goed af waar jullie het over willen gaan hebben. Helemaal mooi is het wanneer je doelen vaststelt en aan het eind van de maand hier bij elkaar op terug komt. Moet dit dan iemand zijn uit dezelfde branche? Nee hoor, dat is helemaal niet nodig.

Investeren in jezelf is dus heel belangrijk om achteruitgang te voorkomen. Zowel persoonlijk als in de groei van je bedrijf. Omring je met de juiste mensen. Heb je weinig mensen om je heen die jou kunnen upliften? Ga dan op zoek naar groepen waar gelijkgestemden zich bevinden. Een van die groepen is onze Facebook Community, waar ruim 6500 gedreven onderneemsters zitten. Meld je via deze link aan voor de Community.

Het bouwen van een bedrijf kost tijd. Focus je op dat wat belangrijk is en ga vanuit daar verder. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.

Tot volgende week!

Volg ons op de socials voor meer motivatie en inspiratie. Je vindt ons op:
– Instagram: @nowherdays
– Facebook: Dutch Girlboss Academy
– LinkedIn: Nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen