Voordelen van het uitbesteden van jouw werk
Voordelen van het uitbesteden van jouw werk
22 september 2020 
1 min. leestijd

Voordelen van het uitbesteden van jouw werk

Je bent ooit gaan ondernemen omdat je zelf je eigen geld wilt verdienen of de vrijheid wilt ervaren die je niet had toen je in loondienst werkte. Wat de reden ook is om te gaan ondernemen, you’re in charge!

Er komt een moment waarop je met je bedrijf gaat groeien. De vraag naar jouw product/dienst neemt toe, waardoor je focus misschien wel versnipperd raakt. Want ja…meer aanvragen…meer administratie…minder focus daar waar nodig. Er zijn verschillende redenen om je werk uit te besteden: je wilt focus op dat wat je echt goed kan, je bent niet goed in financiële administratie, je biedt totaalpakketten en werkt graag samen met anderen.

In dit blog zetten we 3 voordelen op een rij voor het uitbesteden van een deel van jouw werk/taken.

Meer focus op je werk

Wanneer je bepaalde taken uitbesteedt, dan komt er tijd ‘vrij’. Tijd die jij in je core business kunt stoppen. Wanneer je meer tijd besteedt aan je core business, zul je op termijn merken dat je omzet en winst toeneemt.

Expertise on spot

Ben jij een kei in het schrijven van teksten of het creëren van creatieve oplossingen, maar oh zo niet goed in financiële administratie of juridische zaken? Besteedt het dan uit. Deze expertise kun je overlaten aan een ander, zodat jij niet bang hoeft te zijn dat er iets misgaat wanneer jij het zelf doet.

Lees ook: Help! Ik moet aangifte inkomstenbelasting doen

Je wordt flexibeler

Werk uitbesteden als perfectionist en controlefreak is onwijs lastig. Je wilt het liefst alles zelf doen, omdat je het gevoel hebt dat je alles onder controle hebt. Maar dit is een valkuil. Perfectionisme en controle houden, zorgen ervoor dat je de groei van je bedrijf in de 1e versnelling zet i.p.v. de 5e. Hoe vaker je werk uitbesteedt, hoe flexibeler je zult worden. Je gaat merken dat het echt wel fijn is om bepaalde zaken niet meer te doen, zodat jij je bezig kan houden met jouw core business.

Punten waar je op moet letten

Het uitbesteden van werk en taken gaat in deze online-tijd redelijk makkelijk. Toch zijn er een paar punten waar je even op moet letten. Maak onderling goede afspraken, stel een goed samenwerkingscontract op. Bepaal ook samen wanneer iemand beschikbaar moet zijn. Is dat flexibel of heb je liever vaste tijden? Check ook het werk van degene met wie je wilt samenwerken. Voelt de energie tussen jullie goed? Ga er dan voor.

Ondernemen is iets wat met pieken en dalen gaat. Er zijn periodes waarin jij het rustig hebt, maar ook periodes waarin jij het onwijs druk hebt. Uitbesteden van je werk/taken is daarom een zinvolle investering.

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen