Ondernemen in de zomer, zo zit je niet stil - Nowherdays
Ondernemen in de zomer, zo zit je niet stil
19 juli 2021 
2 min. leestijd

Ondernemen in de zomer, zo zit je niet stil

We zitten midden in de zomer en dat betekent voor veel ondernemers dat een rustige periode is aangebroken. Werk je in loondienst, dan herken je dit: de meeste collega’s nemen heerlijk een paar weken vrij, de out-of-office meldingen vliegen je om je oren en er staat bijna niemand meer bij het koffiezetapparaat om mee te kletsen. Iedereen is heerlijk aan het ontspannen en aan het opladen.

Als je ondernemer bent, voelt het vaak een beetje anders, want hey, je bent verantwoordelijk voor je eigen inkomen en waarschijnlijk heb je ook personeel waar je voor zorgt. Maar ook jij moet even wat tijd vrij nemen, zodat je kunt bijkomen en je weer focus aan kunt brengen in je routine en je projecten.

Wist je dat je als ondernemer met je bedrijf verschillende seizoenen doormaakt? Het is zaaien en oogsten. In de zomer kun je je gaan voorbereiden op wat er in het 3e en 4e kwartaal van het jaar op de planning staat. Zo staat september bekend om een ‘frisse nieuwe start’. Vandaag wat tips hoe jij je kunt voorbereiden op het nieuwe seizoen. Let’s start!

1. Ga aan de slag met taken die zijn blijven liggen

Misschien is dit wel een heel herkenbaar punt waar elke online ondernemer ‘last’ van heeft. Taken waar je doorgaans geen zin in hebt en waarschijnlijk al enige tijd hebt laten liggen, kunnen nu worden opgepakt. Kan een deel van je administratie weg? Of ligt er nog een stapel papieren ergens te wachten om opgeborgen te worden? Het kan ook zijn dat je al maanden je inbox goed wil organiseren, zodat je makkelijk en snel mails terug kan vinden.

Doe het! Stel het niet uit, want een afgeronde taak voelt goed kunnen we je vertellen!

2. Neem je business strategie door

Meestal stellen we een strategie voor een jaar of langer vast. Maar het is verstandig om hier regelmatig naar te kijken. En dan bedoelen we niet elke week of maand. Maar wel elk kwartaal. Hoe is de verhouding omzet en winst tegenover je strategie. Loopt alles naar verwachting of moet je ergens iets te finetunen? Ga hier even goed voor zitten, zodat je in het nieuwe seizoen kan gaan knallen.

LEES OOK: Tijd voor jouw halfjaarlijkse terugblik

3. Volg een cursus

Wilde je altijd al een specifieke cursus volgen? Dan is dit het ideale moment om te starten. Je hebt nu alle tijd om een online cursus in eigen tempo te volgen. We verwachten niet dat er in deze periode veel opdrachten binnenkomen, want ja…vakantie hè? Neem de tijd om die online cursus te volgen, zodat je je meer ontwikkelt en specialiseert.

Een korte training in beleggen

Bij Nowherdays snappen we dat ‘je blijven ontwikkelen’ een must is wanneer je wilt groeien, zowel persoonlijk als op business vlak. Daar horen natuurlijk goede online trainingen bij. Onlangs hebben we een geheel gratis nieuwe training ontwikkeld, waar jij direct mee aan de slag kunt.

Waar ga jij mee aan de slag deze zomer? Laat het weten in de comments!

 

Tot volgende week!

 

”Together we will make a difference”

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen