Dit zijn de 3 grootste fouten van een startende belegger - Nowherdays
Dit zijn de 3 grootste fouten van een startende belegger
21 juni 2021 
1 min. leestijd

Dit zijn de 3 grootste fouten van een startende belegger

Onvoorbereid aan de slag met beleggen is onverstandig. Gelukkig weten de meeste startende beleggers dat wel. Maar we zien het soms toch gebeuren: fouten die door startende beleggers gemaakt worden, die zo zonde zijn om te maken. Daarom hebben we de meest gemaakte beginnersfouten voor je op een rij gezet, zodat jij deze niet hoeft te maken en goed van start kan.

Geen voorbereiding

Beleggen zonder voorbereiding is nooit een goed plan. We snappen dat je snel wilt starten, je hebt online wat artikelen gelezen, je volgt een aantal relevante accounts en denkt dat je het zo wel even allemaal kan. Niets is minder waar. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je veilig kunt gaan beleggen. Je hebt namelijk een doel gesteld en weet wat je wilt besteden op de beurs.

Geen strategie

Een andere fout die de meeste startende beleggers maken, is het niet hebben van een strategie. Zonder strategie doe je maar wat. Je weet niet wat je doel is en waar je naartoe werkt met je beleggingen. Het openen van een rekening bij een broker is namelijk niet zo ingewikkeld. Vervolgens kopen de meesten lukraak aandelen. Dit is niet veel meer dan gokken en zonder strategie is het gewoon dom geluk als dit goed voor je uitpakt. Het duurt dan meestal ook niet lang of de startende belegger zonder strategie komt van een koude kermis thuis en geeft op. Dit is dé reden dat er zoveel vooroordelen zijn over beleggen. Mensen weten er te weinig van, doen zomaar wat en hebben daarmee slechte resultaten.

LEES OOK: Beleggen? 3 Redenen om nu te starten

Te veel emotie

Er wordt wel eens gezegd; “emoties zijn de grootste vijand van de belegger” en dit klopt in zekere zin. Bij beleggen komen verschillende emoties kijken, van angst tot hebzucht. Angst komt vaak voor bij de beginnende belegger. Het is ook niet makkelijk om je gehele rendement te zien verdampen tijdens een crisis. Niet alleen beginners hebben hier last van, ook ervaren beleggers kampen wel eens met die angst. Tijdens je beleggingsavontuur krijg je te maken met verschillende emoties. In onderstaande illustratie kan je goed zien welke emoties de beginnende belegger kan ervaren tijdens een koersstijging en -daling.

Wist je trouwens dat uit wetenschappelijk onderzoek uitwijst dat vrouwen in de periode van 2000 tot 2007 maandelijks gemiddeld 0,47 procent meer rendement behaalden dan mannen? Vrouwen nemen over het algemeen minder risico en handelen ook minder vaak.

 

Tot volgende week!

”Together we will make a difference”

 

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen