Meer resultaat? Omzeil deze 5 ondernemers valkuilen - Nowherdays
Meer resultaat? Omzeil deze 5 ondernemers valkuilen
19 januari 2021 
3 min. leestijd

Meer resultaat? Omzeil deze 5 ondernemers valkuilen

Als ondernemer wil je een succesvol bedrijf opbouwen. Misschien heb je net afscheid genomen van je loondienstbaan of maak je de overstap van offline ondernemen naar online ondernemen. Het ondernemerschap kost tijd, geld en moeite. Soms kom je ongemerkt een valkuil tegen, maar die kun je omzeilen. Wij zetten er 5 voor je op een rij.

Valkuil 1. Oneindig veel uren maken

Ondernemen gaat niet over veel uren maken. Dit is een valkuil waar veel ondernemers in trappen. Ondernemen is slim je uren inzetten. Natuurlijk zul je in het begin meer uren maken dan voorheen, dat is normaal. Maar wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je helemaal niet 80 uur per week hoeft te werken, maar dat slim en strategisch indelen van je dag en je uren, je veel energie bespaart. Hierdoor kun jij je gaan focussen op de belangrijke onderdelen van je bedrijf.

Tip: lees het boek The 4 Hour work week van Timothy Ferriss (Een werkweek van 4 uur). Ferriss geeft je vernieuwde inzichten over ‘een nieuw leven met weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed’.

Valkuil 2. Alles tot in de puntjes perfect willen doen

Wanneer je alles perfect wilt doen, zijn er altijd onderdelen die in jouw ogen ‘minder perfect’ zijn. Het resultaat: frustratie. Alles perfect willen doen, is waarschijnlijk een valkuil die je nu al bij jezelf herkent. Wij vrouwelijke ondernemers, hebben over het algemeen al een dingetje met alles perfect willen doen. Een echte valkuil als je het ons vraagt en een die je wilt vermijden. Die perfecte website en dat perfecte logo, is in het allerbegin niet nodig. En even onder ons, je training/cursus hoeft ook niet 100% goed in elkaar te zitten. Jij gaat namelijk, gaandeweg je ondernemerschap, leren om onderdelen van je bedrijf te finetunen.

Valkuil 3. Alles helemaal alleen willen doen

Ondernemers die net begonnen zijn, denken vaak dat wanneer ze alles alleen doen, ze er wel komen. Niets is minder waar. Het is dat eigenwijze deel van ons, dat dit denkt. Als ondernemer heb je verschillende rollen: je bent vakexpert, je bent marketeer, je bent salesverkoper, je bent manager. En dit zijn nog niet eens alle mogelijke rollen. Doordat je alles alleen wilt doen, zul je niet uitblinken in datgene wat je het liefst doet. Je bent teveel bezig met allerlei andere taken. Taken waar anderen veel beter in zijn. Wil je groeien met je bedrijf, zorg er dan voor dat je deze taken delegeert. Je wilt namelijk werken aan je bedrijf en niet werken in je bedrijf.

LEES MEER: In 8 stappen naar een succesvol online bedrijf

Valkuil 4. Ongeduldig zijn en alles tegelijk willen doen

Ben jij iemand die het liefst alles tegelijk doet? As in, een cursus lanceren, een challenge geven en een e-book schrijven? Heel begrijpelijk, je wilt namelijk zoveel en zo snel mogelijk meters maken. Maar als er iets is waar je als ondernemer niet op moet inleveren, is het kwaliteit. Vijf dingen tegelijk willen doen, resulteert in kwaliteitsverlies, omdat je namelijk niet je volle aandacht bij één onderdeel houdt. We snappen dat je zoveel mogelijk tegelijk wil doen, maar het werkt vaak tegen. Concentreer je op één onderdeel, bijvoorbeeld op je aanbod. En ga die helemaal uitwerken en in de markt zetten. Ondernemers denken namelijk vaak dat hun doelgroep meteen 10 opties nodig heeft. Niets is minder waar. Dus, focus!

Valkuil 5. Niet willen investeren in kennis

Eén van de grootste valkuilen van ondernemers, is het niet investeren in kennis. Of dit nu om vakinhoudelijke kennis gaat of om persoonlijke kennis. Investeren in kennis zorgt ervoor dat je groeit met je bedrijf. Tijd en aandacht voor jezelf en je bedrijf is nodig om ervoor te zorgen dat jij next level kunt gaan ondernemen en een succesvol bedrijf neerzet. Hoe meer jij in kennis investeert, hoe sneller jij met je bedrijf gaat groeien. Sta dus niet stil wanneer het aankomt op kennis in huis halen. Investeren in kennis kan op verschillende manieren. Ga aan de slag met bijvoorbeeld bijscholing, lees boeken, luister naar ondernemers-podcasts, volg webinars en cursussen.

Het ondernemerschap zit vol valkuilen. Wanneer jij aan de slag gaat met je bedrijf en nog niet helemaal zeker weet welke valkuilen je tegen gaat komen, is het handig wanneer je daar hulp bij krijgt. Dit kan zijn in de vorm van een business buddy, een mastermindgroep, maar ook op een laagdrempelige manier, via onze gratis cursus Bouw een Succesvol Bedrijf. Of je nu starter bent of al aan het ondernemen bent, extra handvatten zijn altijd van toegevoegde waarde voor een succesvolle ondernemer. Wij helpen je graag op weg.

 

Tot volgende week!

 

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen