5 Tips voor meer resultaat
5 tips voor meer Resultaat
13 februari 2022 
5 min. leestijd

5 tips voor meer Resultaat

Druk, druk, druk…Dat is wat ik om me heen hoor wanneer ik veel startende ondernemers spreek. Druk met mails, druk op sociale media, druk met het bouwen van een website. Druk met van alles en nog wat. Herkenbaar?

‘Druk zijn’ is tegenwoordig hip. Let maar eens op hoe vaak mensen antwoorden met ‘Ja, lekker druk hè’ wanneer je vraagt hoe het met ze gaat. Je hoort bijna nooit ‘Ja, ik heb het lekker rustig, alles onder controle’. Doordat iedereen het alleen maar druk heeft, associëren we dat vaak met iets positiefs. Maar klopt dat wel?

Het is belangrijk je tijd te besteden aan de zaken die belangrijk zijn voor jouw bedrijf en de overige (onbelangrijke) zaken links te laten liggen. De meeste ondernemers zijn vaak te druk bezig met de verkeerde dingen. Denk aan het ontwerpen van een logo, het bedenken van de perfecte naam of het bouwen van een website. Wanneer je start zijn deze dingen namelijk nog niet echt belangrijk. Om een succesvol bedrijf te bouwen is het belangrijk dat je weet hoe je effectief je tijd goed indeelt, zodat je daarmee snel resultaat kan behalen, kunt leven van je bedrijf en tijd overhoudt om te genieten. Je leeft immers maar één keer.

In deze blog vertel ik je aan de hand van 5 tips hoe jij meer resultaat kunt behalen voor je bedrijf.

Tip 1. Gooi je uitstelgedrag over boord 

Vaak zijn ondernemers vooral druk omdat ze uitstelgedrag vertonen. Wanneer we onszelf ‘bezighouden’ kunnen we onszelf wijsmaken dat we goed bezig zijn. Daar klopt natuurlijk helemaal niks van. We schuiven taken vooruit omdat we het te confronterend vinden, of te moeilijk en te ingewikkeld. Vaak wil je meteen resultaat zien en ga je aan de slag met de kleine onbelangrijke taken. Maar de grote taken, die op langere termijn voor beter en meer resultaat zorgen, laten we links liggen omdat we niet inzien wat dit ons brengt. Waarschijnlijk ga jij liever voor de quick win. Je houdt jezelf tevreden door kleine, onbelangrijke klusjes te doen, waarvan het resultaat vaak totaal onbelangrijk is voor jouw bedrijf. Denk dus na, welk belangrijk en groot project stel jij al even uit?

Tip 2. Durf de juiste keuzes te maken 

Twee weken geleden schreef ik al een blog over hoe belangrijk het is om keuzes te maken in je leven en voor je bedrijf. Keuzes maken is een van de belangrijkste dingen die je kan doen om te groeien. Dat je het te druk hebt, is een keuze die je zelf maakt. Eén die niet in jouw voordeel werkt. Je kunt jezelf een paar vragen stellen die je helpen bij het maken van de juiste keuze:

  • Vraag jezelf af of je er je tijd aan moet besteden.
  • Wat offer je eigenlijk op wanneer je je tijd aan een activiteit besteed? Offer je daardoor vrij tijd op die je anders zou spenderen met je familie of vrienden?


Het is de bedoeling dat je vanaf nu eerst de belangrijke dingen gaat doen en daarna de dingen die minder belangrijk zijn. Keuzes maken is een enorm belangrijke strategie om je bedrijf te laten groeien en jouw droomleven te creëren. Het is namelijk heel makkelijk om iets niet te doen of je te laten afleiden door korte termijn resultaten. Keuzes maken is niet alleen van belang voor de activiteiten die je op dagelijkse basis uitvoert, maar ook met betrekking tot je doelgroep en je aanbod is het maken van keuzes belangrijk.  

"Succesvol zijn in een overvolle wereld gaat in feite niet over ‘meer’ produceren maar om minder doen, dingen beter doen, en met meer impact".


Tip 3. Goed is ook goed genoeg

Wij vrouwen kunnen nogal perfectionistisch zijn in ons werk. Ben jij perfectionistisch? Dan is het nu tijd om te leren dat jouw perfectionisme je enorm in de weg kan gaan zitten. Denk maar eens aan het moment dat je een taak aan het afronden bent en deze op het laatste moment toch nog even weglegt, omdat je van mening bent dat het nog niet helemaal af is en je er op een ander moment nog even naar wilt kijken. Niet doen. Kijk naar wat je al gedaan hebt en probeer tevreden te zijn met jouw werk. Spreek met jezelf af dat 80% voldoende is. Wanneer jij iets op 80% doet dan is het voor de meeste mensen waarschijnlijk meer dan 100%. Zo zorg je ervoor dat je meer resultaat krijgt.

Tip 4. Creëer overzicht 

Resultaat behaal je wanneer je weet wat je allemaal te wachten staat. De enige manier om hier inzicht in te krijgen is door goed in kaart te brengen welke taken en activiteiten op je liggen te wachten. Neem hier ook echt even de tijd voor. Pak pen en papier (of gewoon je laptop) en begin met het opschrijven van je to do’s. Nadat je een overzicht hebt gemaakt, ga je de taken categoriseren. Zet de taken in volgorde van urgentie en belangrijkheid. Hier komt weer de tip ‘Keuzes maken’ om de hoek kijken. Kies welke taken en activiteiten ervoor gaan zorgen dat je een verschil gaat maken in jouw branche en plaats die bovenaan je lijst. Dit overzicht zorgt ervoor dat je je hoofd boven het maaiveld gaat uitsteken, omdat jij je niet meer laat afleiden door de waan van de dag en daadwerkelijk aan belangrijke dingen werkt en je tijd besteed.

Tip 5. Focus! 

Wanneer je van de hak op de tak werkt, zul je merken dat je taken niet afgerond krijgt. Daarom zeg ik: Focus! In onze 1-op-1 coachingstrajecten werken we in sprints van 6 weken. Dat betekent dat je uit je takenlijst een activiteit en/of project kiest waar jij de komende 6 weken aan wilt gaan werken. Wees wel realistisch wat haalbaar is in deze periode. Welke activiteiten of project gaat in deze periode bijdragen aan de groei van jouw bedrijf?

Wanneer jij je tijd goed besteedt, zul je nooit meer druk zijn. Tijd is een schaars goed. We hebben allemaal evenveel uren op een dag. Wanneer je je taken goed inplant en je tijd op de juiste manier inzet, ben je goed bezig. Je gaat ook merken dat je sneller en makkelijker onbelangrijke taken laat liggen, omdat je weet hoe je zorgvuldig met je tijd om moet gaan. Kijk kritisch naar je tijdsindeling en je focuspunten.

Samen sparren? 

Ik hoop dat deze tips jou helpen om je tijd aan de juiste zaken te besteden, zodat je de stap kunt zetten naar jouw droomleven. Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken en focus te behouden? Wij kunnen je daarbij helpen. Je kunt helemaal gratis, een Groeigesprek inplannen met coach Danielle Carati. Zij kijkt graag met je mee welke stap jij kunt maken om direct meer resultaat te behalen. Het enige wat je hoeft te doen is hier jouw plek van een half uur te reserveren. We hebben maar een aantal plekken beschikbaar deze week, schroom dus niet om voor jezelf te kiezen en een afspraak in te plannen.


Tot volgende week! Dan neem ik je mee hoe jij jouw ideale product of dienst creëert. Vaak denken startende ondernemers dat het creëren van een perfect product al vanaf het eerste moment belangrijk is. Maar daar gaan nog een aantal stappen aan vooraf. Welke dit zijn en welke fouten je niet moet maken, vertel ik je volgende week.

Paulien  

Happy Founder Nowherdays 

”Together we will make a difference”  

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen