Ontdek de kracht van keuzes maken
Ontdek de kracht van keuzes maken
31 januari 2022 
4 min. leestijd

Ontdek de kracht van keuzes maken

Vind jij het maken van keuzes lastig? Jij staat aan het roer van jouw bedrijf. En als je wilt dat er iets veranderd, dan zul je toch echt zelf die keuzes moeten maken, want er is niemand anders die dat voor jou doet.  

Keuzes maken kan confronterend zijn. Het maken van keuzes is belangrijk wanneer je een succesvol bedrijf wilt runnen. Zonder keuzes te maken, of dit nu voor jouw bedrijf is of in je privéleven, blijf je ‘hangen’ op dezelfde plek en kom je niet vooruit. Welke keuzes heb je tot nu toe gemaakt? Word eigenaar van de keuzes die je maakt en neem verantwoordelijkheid voor het resultaat. Het is immers jouw leven en jouw bedrijf.  

In deze blog deel ik 3 tips hoe je zelfverzekerder keuzes kunt gaan maken en zo meer kan gaan groeien. Het enige wat jij straks hoeft te doen is die knoop doorhakken.  

1. Jouw droomleven centraal 

Als (startende) ondernemer heb je altijd al gedroomd over jouw ideale droomleven. Je hebt een bepaald toekomstbeeld waar jij naartoe leeft. Het verlangen om dit te realiseren is groot. Met een bepaald verlangen komt ook verandering. De meeste mensen vinden het eigenlijk wel goed zo, want het is vertrouwd. Maar verandering is nodig om jou verder te brengen in het leven. Ja, het kan oncomfortabel aanvoelen. Maar ik zeg altijd, wanneer iets oncomfortabel aanvoelt, betekent het dat je groeit. Wanneer je een ander resultaat wilt, zul je dus echt andere keuzes moeten maken.  

Ik nam ontslag van mijn fulltime baan. Ik had een goedbetaalde baan, met een mooie Audi onder m’n kont en een mega goed salaris. Deze keuze was nodig om voor het avontuur van het ondernemerschap te kiezen. Ik had een bepaalde visie; ik wilde locatie en tijd onafhankelijk kunnen wonen en werken én ik wilde andere vrouwen hierbij helpen. Met deze visie startte ik Nowherdays. – Paulien (Happy Founder Nowherdays) 

2. Word een leider 

Om jouw bedrijf succesvol te maken en te laten groeien is het belangrijk dat jij een echte leider wordt binnen je eigen bedrijf. Jouw leiderschap is essentieel voor jou als ondernemer. Het kan nu heel goed zijn dat je alle werkzaamheden in je bedrijf zelf doet, je bent je eigen accountant, je doet de administratie, je bouwt je eigen website en noem maar op. Stap uit al die rollen. Het enige wat jij moet doen is de transitie maken van uitvoerder naar leider. Dat betekent dat je meer een helikopterview moet gaan krijgen in je bedrijf. Je hoeft je niet meer met alle details in je bedrijf bezig te houden, maar besteed dit uit. Als leider mag jij je gaan bezighouden met de strategie, de sales en de marketing van jouw bedrijf. De uitvoering laat je over aan andere mensen. 

3. Durf te investeren 

Om te groeien met je bedrijf zijn bepaalde keuzes belangrijk. Eén daarvan is de keuze durven maken om te investeren in jezelf en in je bedrijf. Alle succesvolle ondernemers weten dat je veel sneller groeit wanneer je investeert in jezelf en je bedrijf. Waarom je zou moeten investeren? Om inzicht te krijgen waarin je beter zou kunnen worden, om je kennis te vergroten, om je klanten beter van dienst te kunnen zijn en om je bewust te maken voor nieuwe kansen.  

Om te kunnen groeien, zul je moeten investeren. Dat kan zijn in de vorm van scholing, zodat je nog meer een expert wordt op jouw vakgebied. Of coaching zodat je persoonlijk wordt uitgedaagt om naar een volgend level te groeien. Maar bijvoorbeeld ook het uitbesteden van taken binnen je bedrijf waar je te veel tijd aan kwijt bent en die niet jouw specialiteit zijn.  Schrijf voordat je besluit ergens in te investeren eens voor jezelf op: wat gaat het je op de lange termijn opleveren in tijd, geld of plezier? Brengt het je geen van deze drie uitkomsten? Dan kan je ervoor kiezen om het niet te doen. Maar al zou het je slechts één van de drie uitkomsten bieden, dan is het al de moeite van het overwegen waard toch? 

Samen aan de slag 

Voel je dat het voor jou nu ook tijd is en wil jij dit jaar ook een grote verandering realiseren en een allesbeslissende keuze te maken? Ik kon deze keuzes maken doordat ik destijds de juiste persoonlijke begeleiding had, want heel eerlijk dit zijn keuzes die je alleen niet kunt maken. En dit is ook iets wat je niet alleen hoeft te doen. Ben jij bereidt om de stappen te nemen en het werk te doen? Lijkt het je heerlijk wanneer er altijd iemand is die met je meekijkt en denkt en je vragen beantwoord? Je tijd is je belangrijkste goed en daardoor weet je dat het volgen van een bewezen methoden je veel tijd kunt gaan besparen. Je bent je bewust dat je een succesvol bedrijf niet alleen kunt bouwen en vind het fijn om er niet alleen voor te staan. Bij Nowherdays staat een heel team voor je klaar om jou verder te helpen met onze persoonlijke 1-op-1 begeleiding. 

Kies voor het Startup- of Groeitraject  zodat we jou een jaar lang kunnen helpen groeien. Ons Support Team, experts en coaches staan voor je klaar om van start te gaan.   

Wanneer je kiest voor een traject kiest, dan ontvang je;  

  • Alle 16 cursussen (bouwstenen) t.w.v. 4760 euro
  • Gastlessen van 24 experts t.w.v. 2810 euro
  • 1-op-1 Coaching & Advies t.w.v. 2975 euro
  • 11 extra bonussen t.w.v. 587 euro

Je krijgt nu de kans om een traject met 75% korting in te stappen. Neem jezelf en je bedrijf serieus en investeer. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!  


Dit opleidingstraject is echt fantastisch als je altijd het gevoel hebt gehad 'iets' te willen doen, maar niet goed te weten wat dan precies. Middels de cursus leer je jezelf beter kennen, ontdek je waar je echt heel blij van wordt en wat je super skills zijn. Dit vormt de basis voor jouw bedrijf, waar je coach je fantastisch bij begeleidt en je helpt om hier een concreet plan van te maken. Deze prettige en simpele modules zorgen ervoor dat je kennis opdoet die blijft hangen, je een arsenaal aan andere ambitieuze vrouwen leert kennen waar je hele fijne vriendschappen mee op kunt bouwen en geven je het vertrouwen om inkomsten te genereren op jouw voorwaarden. Ik heb in 2 maanden tijd meer geleerd dan vier jaar op een sales afdeling, dus ben heel erg benieuwd wat de overige 10 maanden me nog gaan opleveren. Nu al dubbel en dwars de investering waard geweest. - Cecil DorlasBlijf keuzes maken, daar word je zelf beter van, je bedrijf groeit en je klanten profiteren mee! Tot volgende week, dan vertel ik waarom jij grip moet hebben op de cijfers van jouw bedrijf. 


Paulien 
Happy Founder Nowherdays 


Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte: 

Instagram: @nowherdays 
Facebook: @nowherdays 
LinkedIn: @nowherdays 


 

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen