3 Stappen om je Omzet te Verdubbelen dit jaar
3 Stappen om je Omzet te Verdubbelen dit jaar
07 februari 2022 
4 min. leestijd

3 Stappen om je Omzet te Verdubbelen dit jaar

Helaas zijn financiën voor veel ondernemers een van de minst populaire onderdelen van het ondernemen. Veel mensen vinden het saai, omdat ze vaak niet goed begrijpen waarom het zo’n belangrijk onderdeel van je bedrijf is en wat je er precies mee kunt. Niets is echter minder waar, want als je je bedrijf wilt laten groeien dan is het ‘all about the numbers’.  

Ieder jaar weten we bij Nowherdays onze omzet te vergroten. Dat doen we vooral doordat we precies weten aan welke knoppen we moeten draaien om dit keer op keer te realiseren. Door jouw eigen bedrijfsformule te creëren kan je jouw gewenste groei gaan plannen. Hoe je dat doet? Om jouw gewenste groei te realiseren zijn een aantal stappen van belang. In deze blog vertel ik je hoe je financiële doelen stelt, hoe je werkt met een bedrijfsformule en maak je kennis met één van onze succesvolle formules. 

Stap 1. Stel je financiële doelen op 

Financiële doelen stellen is iets wat veel ondernemers helaas niet doen. Toch is het belangrijk om exact te weten welke doelen je nastreeft en hoe je die gaat behalen. Als je geen doelen stelt dan doe je maar wat. Ga daarom aan de slag met je omzet-, exploitatie- en investeringsbegroting. Hoe je doet lees je in deze blog. Bepaal voor jezelf welke cijfers voor de groei van je bedrijf belangrijk zijn en waar je naartoe wilt groeien.  

Stap 2. Creëer je eigen bedrijfsformule 

Wanneer je van jouw bedrijf een formule maakt, wordt jouw omzet voorspelbaar. Veel ondernemers willen dit heel graag, maar krijgen het niet voor elkaar. Wanneer er niet genoeg klanten binnengehaald worden, slaat de stress toe. Ze willen graag meer klanten, maar weten niet precies hoe ze dat voor elkaar krijgen. Is dit voor jou herkenbaar? Dan heb je waarschijnlijk nog geen goede formule gevonden. Weet jij hoeveel leads (potentiële klanten) je maandelijks nodig hebt om jouw doel aan klanten te behalen? Wanneer je hiervoor een formule hebt, kan je jouw groei controleren. Je kunt de aantallen in je formule laten groeien en je omzet gestaag laten groeien. Zo simpel kan het worden als je je eigen bedrijfsformule gaat creëren.  

Stap 3. Houd je cijfers goed bij 

Of je nu gebruik maakt van Excelbestanden of een softwaresysteem, het is belangrijk om je cijfers administratief goed bij te houden. Je kunt dan namelijk in één oogopslag zien hoe je ervoor staat. Je houdt je cijfers en resultaten (kosten, omzet en winst) allemaal bij in een overzicht. Zorg ervoor dat je weet wat je meet in je bedrijf en analyseer minimaal één keer per maand je cijfers.  

De Nowherdays Succesformule 

Bij Nowherdays werken we met verschillende formules. Welke we gebruiken, hangt af van de lancering die we op dat moment gepland hebben. Hoe jouw formule eruitziet hangt af van jouw verdienmodel en hoe je klanten binnenhaalt. Dit is voor iedere ondernemer anders. Ik neem je in deze blog mee in een van onze formules die we gedurende het jaar inzetten. Het is goed om te weten dat wij hier al jaren ervaring mee hebben en inmiddels goed weten hoe onze formule eruitziet. Deze groei is niet over een nacht ijs gegaan. Wat je omzet ook is, start met het creëren van een formule zodat je weet hoe je kunt groeien. Om je een indruk te geven, gaan we met de billen bloot en delen we de cijfers van onze lancering.  

Voorbeeld van een van onze voorgaande lanceringen  

  • Aantal deelnemers aan de gratis cursus ‘Bouw een Succesvol Bedrijf’ was 3500 vrouwen;
  • Aantal ingelogde deelnemers in onze leeromgeving was 1750 (+/- 50%);
  • Totaal aantal klanten (vrouwen die kozen voor een jaartraject) was 70;
  • Totale omzet van de lancering was +/- 200.000 euro.

Met deze gegevens kan je de conversiepercentages uitrekenen en je eigen formule maken. Hiermee kan je volgende lanceringen gaan voorspellen en je omzet vergroten. 

Conversie berekenen 

Conversie = Aantal klanten/totaal aantal deelnemers (70/3500*100%) = 2%.
Hierdoor weten we dat onze conversie +/- 2% is van het totaal aantal potentiële klanten.    

Conversie ingelogde personen = Aantal klanten/ingelogde deelnemers (70/1750*100%) = 4%.
Hieruit kunnen we opmaken hoeveel procent van de deelnemers die actief meededen tijdens de gratis cursus ervoor kozen om klant te worden.   

Wanneer je de conversiepercentages van jouw eigen formule kent en je draait dit constant, dan kan je deze cijfers gebruiken om je bedrijf te laten groeien. Je weet nu namelijk dat wanneer je meer potentiële klanten kunt bereiken, hoeveel klanten je dit kan opleveren. Op die manier heb je een formule in handen van hoe jouw bedrijf kan groeien.   

Het klinkt saai, je cijfers bijhouden, maar het is belangrijk om je hierin te verdiepen zodat je op de juiste manier kan groeien. Wanneer je alles kan meten is het niet meer spannend en ben jij in controle.  

Samen aan de slag 

Heb je nog geen goede formule om klanten te werven en nog geen concrete financiële doelen gesteld? Don’t worry, je bent niet de enige. De meeste ondernemers hebben hier nog een flinke stap in te maken. Als je je bedrijf wilt laten groeien dan moet je hier serieus mee aan de slag! We helpen je hier graag bij.  

Voel je aan alles dat je dit jaar keihard wilt gaan knallen? Dan is het Startup- of Groeitraject echt iets voor jou. We kunnen dan namelijk een jaar lang 1-op-1 aan de slag om jouw groei te gaan realiseren. De actie van vorige week hebben we nog een week verlengd dus alleen deze week kan je je nog voordelig inschrijven voor ons jaartraject en 1-op-1 coaching ontvangen. Je ontvangt nu maar liefst 75% korting op een jaartraject. We hebben nog maar een aantal plekken beschikbaar en zitten bijna vol.  

Wil je eerst even vrijblijvend brainstormen over je business? Plan dan hier een gratis Groeigesprek in met coach Danielle. Zij denkt met je mee hoe je jouw bedrijf succesvol kan laten groeien.  

Hou deze blog volgende week in de gaten, want dan vertel ik je hoe je meer focus en groei in je bedrijf krijgt door resultaatgericht te werken.

Tot volgende week! 

Paulien 

Happy Founder Nowherdays   

  

”Together we will make a difference”     

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:   

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays  


Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen