3 veelgemaakte fouten met online ondernemen die jij niet hoeft te maken
3 veelgemaakte fouten met online ondernemen die jij niet hoeft te maken
24 mei 2021 
3 min. leestijd

3 veelgemaakte fouten met online ondernemen die jij niet hoeft te maken

Online ondernemen geeft je vrijheid. Vrijheid om je uren te bepalen, vrijheid om locatie onafhankelijk te werken en vrijheid om in je oude kloffie achter je laptop te duiken. Maar online ondernemen is ook hard werken. Het succes dat jij wilt behalen krijg je door je 100% in te zetten voor je bedrijf en te leren van de fouten die je gaandeweg maakt.

Wanneer je net start met online ondernemen, is het hard werken. Meestal heb je nog niet genoeg inkomsten om taken en werkzaamheden uit te besteden. Je bent daarom zelf veel aan het werk en zult zeker in het begin net zoveel uren maken als elke andere ondernemer.

En dat is niet erg, want je staat voor een bepaalde missie en visie die je wilt uitdragen. Als online ondernemer heb je doorzettingsvermogen nodig, want het zal niet altijd even gemakkelijk gaan. Misschien zul je in het begin ervaren dat de groei van je online bedrijf niet snel genoeg gaat. Geduld en discipline zijn hiervoor heel belangrijk. Uiteindelijk zal jouw inzet zich gaan uitbetalen in een mooi en succesvol online bedrijf.

We hebben 3 veelgemaakte fouten van online ondernemers voor je op een rij gezet, zodat jij ervan op de hoogte bent en deze fouten dus niet hoeft te maken. Let’s start!

Fout 1. Geen plan hebben

Online ondernemen zonder plan is als zwemmen in de zee zonder te weten waar het noorden is. Je hebt geen businessplan van 50 pagina’s nodig. Wat je wel nodig hebt, is een plan hoe jij als online ondernemer je business gaat neerzetten. Denk daarbij aan het vaststellen van je ideale klant en je aanbod. Wat ga je verkopen en aan wie?

LEES MEER: 30 Online tools die thuiswerken extra gemakkelijk maken

Fout 2. Niet meteen in de actiestand komen

Startende ondernemers hebben vaak aandacht voor de verkeerde zaken, zoals eerst een website of een logo. Dat is niet belangrijk en komt op een later moment. Je moet niet wachten met het lanceren van je aanbod. We snappen dat je het allemaal perfect wilt doen en onzeker bent of er wel iemand is die jouw aanbod aanschaft. Zolang je er niet actief mee bezig bent, zul je ook niks verkopen. Kom dus in die actiestand en ga ervoor!

Fout 3. Denken je dat alles alleen moet doen

Succesvol ondernemen is samenwerken. Zelf urenlang het internet afstruinen kost veel tijd en energie. En het is vaak ook nog eens verkeerde informatie dat je er vindt. Wanneer je je omringt met de juiste mensen, denk bijvoorbeeld aan een business coach, kun je groeien. Je hebt mensen nodig die jou verder helpen met groeien. Die je adviezen geven en helpen behoeden voor de fouten die zij eerder hebben gemaakt en die jij dus niet hoeft te maken. Je hebt die support nodig.

Need help?

Ben je vanwege de crisis vastgelopen met je huidige werk, of zie je juist kansen momenteel om voor jezelf te beginnen, wij zijn er voor je! Speciaal voor jou hebben we onze Nowherdays trajecten sterk in prijs verlaagd.

Het Startup Traject

Het Startup Traject is jouw beste keuze wanneer je serieus aan de slag wilt gaan met een eigen bedrijf. Je wilt graag je eigen bedrijf starten, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Misschien heb je zelfs nog geen concreet idee voor een bedrijf. In het Startup Traject krijg je toegang tot maar liefst 14 (!) cursussen om je kennis te verrijken:

 • Start je Droombedrijf
 • (Online) Marketing
 • Creëer 10x meer resultaat
 • Doelgroep
 • Financiën
 • Lanceringen
 • Mindset
 • Product Creatie
 • Reality Check
 • Sales
 • Strategie
 • Verdienmodel
 • Website

Het Groeitraject

Het Groeitraject is voor de girlboss die al serieus aan het ondernemen is en haar bedrijf graag verder wil uitbouwen. Je wilt een team om je heen vormen, zodat je niet alles meer zelf hoeft te doen. Jij wilt namelijk meer geld verdienen, maar niet harder werken. Je zou niets liever willen dan een schaalbaar verdienmodel creëren, zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt. Je wilt de leider van jouw markt zijn en echte vrijheid ervaren in je bedrijf. Je weet dat je door 1-op-1 coaching het snelste resultaat gaat behalen. Bij het Groeitraject staan er zelfs nog 2 extra cursussen voor je klaar: Management en Opschalen.

Al onze cursussen zijn gecreëerd met de hulp van maar liefst 23 (!) experts. Onder andere Youri Meuleman (E-mail marketing funnels), Kim Buining (Facebookgroepen), Anne Quaars (Positionering), Femke Hogema (Profit First) en Charlotte Meindersma (Charlotte’s Law) werkten mee om de cursussen te ontwikkelen.

De combinatie van de juiste kennis en de juiste begeleiding die we je een jaar lang 1-op-1 geven, gaan zorgen voor jouw groei en een nieuw resultaat. We kunnen dit samen aan!

Wil je meer informatie over het Startup- of Groeitraject? Check dan hier alle info.

Tot volgende week!

”Together we will make a difference”

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen