Inspirerende podcasts voor jou als ondernemer
Inspirerende podcasts voor jou als ondernemer
29 december 2020 
2 min. leestijd

Inspirerende podcasts voor jou als ondernemer

Podcasten is hot. Wist je dat er zoveel inspirerende podcasts zijn om te beluisteren? Tijdens het koken, tijdens het wandelen of wanneer je in je auto zit. Time is precious, right? Waarom dan niet meteen gebruik maken van podcasts?

Wat is een podcast?

Een leuk weetje: podcast is een samentrekking van iPod en broadcasten. Dankzij draagbare mp3-spelers, zoals dus de iPod, heeft het podcasten een enorme groei gemaakt. Het was namelijk de perfecte manier voor amateur radiomakers, om op deze manier hun ‘radioshows’ te verspreiden. En een bijkomend voordeel: het is altijd terug te beluisteren. Een podcast is dus een opgenomen audiobestand, maar niet zomaar een audiobestand. Het is een programma dat jij elk moment kunt beluisteren.

Misschien heb je nog nooit een podcast beluisterd, of ben je nog vrij nieuw met dit medium. Daarom geven we in dit blog wat leuke podcasts (Engels en Nederlands) om naar te luisteren.

Ondernemerschap en ondernemersverhalen

Dutch Girlboss Podcast met Paulien

We trappen af met de podcast van Nowherdays-founder Paulien. Paulien geeft je in haar podcast tips over het ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan de do’s en don’ts voor meer productiviteit of een stappenplan om je eigen business te starten. De afleveringen zijn gemiddeld 5 minuten, dus ideaal om er een paar tussen je werkzaamheden door te beluisteren.

Eelco de Boer

Ondernemer en coach Eelco de Boer deelt in zijn podcast inzichten en leermomenten van zichzelf, maar ook van ondernemers die hij inspirerend vindt. Zijn afleveringen zijn lekker kort, tussen de 5 en 25 minuten, met hier en daar een uitzondering.

The Tim Ferriss Show

Tim Ferriss ken je misschien wel van het boek ‘The 4-Hour Workweek’. In zijn podcast spreekt hij iedere aflevering een succesvol persoon en vraagt hem/haar om het geheim achter het succes te onthullen.

The BossBabe Podcast

Business babes Natalie en Danielle delen in hun podcast de ervaring in het ondernemerschap. Dit doen ze op een luchtige en toegankelijke wijze. Ze interviewen ondernemers die uitblinken in hun vakgebied, maar geven je ook inspiratie voor je eigen bedrijf.

Eindbazen

Als je houdt van echte ondernemersverhalen, dan is de podcast van Michel Vos en Wiggert Meerman er een die je moet luisteren. In elke aflevering spreken zij met bijzondere mensen op verschillende gebieden, van sport tot de wetenschap en van cultuur tot technologie. Het zijn vaak lange gesprekken (meer dan een uur). Ideaal als je een uur in te trein zit of op de loopband staat.

Marketing

Online Barketing – IMU

Wil je je verdiepen in online marketing en alles wat daarmee te maken heeft? Luister dan vooral naar de podcast van Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach. De podcast wordt opgenomen in hun bar en kun je ook bekijken op YouTube.

Amy Porterfield

Amy Porterfield wordt ook wel de queen van online cursussen genoemd. Ze heeft onwijs veel online marketingkennis en deelt deze graag met haar volgers. De podcast is ook te beluisteren via YouTube.

LEES OOK: 5 inspirerende boeken voor ondernemers

Mindfulness en persoonlijke ontwikkeling

Oprah’s SuperSoul Conversations

Een echte aanrader: Oprah’s persoonlijke selectie van haar gesprekken met wereldleiders, top auteurs, spirituele leiders, maar ook met gezondheidsexperts. Met de inzichten die zij heeft, geeft ze tips hoe jij ermee aan de slag kunt. De podcast is ook te beluisteren via YouTube.

Leef je mooiste leven

Een Nederlandse podcast van Michael Pilarzcyk en Cindy Koeman. Samen hebben ze een podcast over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, innerlijke rust en mindfullness. Sommige van de afleveringen zijn ook via YouTube te beluisteren.

Dit is onze inspiratielijst voor de laatste dagen van het jaar en voor de goede start van 2021. Er zijn zoveel meer podcasts die inspiratievol zijn, maar te veel om op te noemen in dit blog.

Alle podcasts zijn te beluisteren via Apple Podcasts en Spotify.

Naar welke podcast luister jij graag? Laat het ons weten in de comments!

Tot volgende week!

Volg ons op de socials voor meer motivatie en inspiratie. Je vindt ons op:
– Instagram: @nowherdays
– Facebook: Dutch Girlboss Academy
– LinkedIn: Nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen