5 Inspirerende boeken voor ondernemers
5 Inspirerende boeken voor ondernemers
06 oktober 2020 
2 min. leestijd

5 Inspirerende boeken voor ondernemers

Ondernemers lezen veel. Of het nu boeken zijn over mindset, het ondernemerschap, strategie of ontspanning, ondernemers lezen niet voor niets. Door veel of regelmatig te lezen, zorg je ervoor dat je kennis toeneemt.

Voordelen van lezen

Wist je dat lezen veel voordelen met zich meebrengt? Door veel te lezen, verhoog je je concentratievermogen. Hoe vaker en langer jij je aandacht langdurig kan vasthouden, hoe beter je concentratievermogen wordt. Zorg er wel voor dat je niet gestoord wordt en zet ook je mobiel op stil ;-). Lezen is ook een goed middel om je stressniveau te verlagen. Het zorgt voor ontspanning, wat ook weer goed is voor je hartslag en bloeddruk.

In dit blog geven we je 5 titels die jij als ondernemer gelezen moet hebben. Let’s start!

1. Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferris

Wie wil er nu niet 4 uur per week werken? Timothy Ferris laat in zijn boek zien hoe hij erin is geslaagd om zo te leven dat hij genoeg geld verdient om datgene te doen wat hij echt wil doen. Hoe hij dit bereikte? Hij ging na wat voor hem echt belangrijk was, hoe hij efficiënter kon gaan werken en hoe hij de mogelijkheden van internet goed kon benutten.

Het boek is een les in persoonlijke groei en effectiviteit. Wil jij meer uit jezelf halen? Dan is het boek ‘Een werkweek van 4 uur’ zeker een aanrader.

Klik hier om het boek direct te bestellen.

2. Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Een boek is een echte klassieker. Geschreven in 1937 en wereldwijd al meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht. Dit boek geeft verschillende inzichten. Je krijgt 13 stappen aangereikt die moeten leiden naar jouw succes. Het geeft je handvatten voor het overwinnen van tegenslagen, maar ook wat de belangrijkste eigenschappen zijn van effectief leiderschap.

Waar het vooral om draait: jouw mindset op het gebied van geld, persoonlijk leiderschap en succes.

Klik hier om het boek direct te bestellen.

3. Rich dad, poor dad – Robert T. Kiyosaki

Ben je geïnteresseerd in hoe jij je financieel goed kan ontwikkelen? Lees dan Rich dad, poor dad. Kiyosaki legt aan de hand van zijn 2 vaders uit hoe jij op financieel gebied kan groeien. Zijn rijke pa (echte vader) is hoog opgeleid, verdient goed maar door onwetendheid heeft hij altijd gebrek aan geld. Zijn tweede pa (vader van een vriend) heeft geen afgeronde opleiding en is de rijkste man van Hawaii. Hij gaat in op hoe jij jouw geld voor je kan laten werken en wat er nodig is om dit te realiseren.

De tips uit het boek zijn heel toepasbaar. Dit is een boek dat je keer op keer leest, omdat je elke keer tot nieuwe inzichten komt. Een echte aanrader dus!

Klik hier om het boek direct te bestellen.

4. Dromen, durven, doen​ – Ben Tiggelaar

Een boek van Nederlandse bodem. Ben Tiggelaar legt in 3 stappen, dromen, durven en doen, uit hoe gedrag te veranderen is. Jouw gedrag is bepalend in de mate waarop je gelukkig en succesvol bent. Aan de hand van diverse onderzoeken en psychologische inzichten, geeft Tiggelaar heldere antwoorden op hoe jij stappen kan ondernemen.

Dit boek is voor jou interessant als jij moeite hebt om je voornemens te realiseren.

Klik hier om het boek direct te bestellen.

5. Begin met het Waarom​ – Simon Sinek

Elk ondernemer onder ons moet dit boek een keer gelezen hebben. In 2019 is er een vernieuwde druk uitgebracht. ‘Begin met het Waarom’ is een boek dat je tot nadenken zet. Verwacht niet dat wanneer je boek gelezen hebt, je ‘m zo weer wegstopt in de kast of la. Sinek zet je aan het denken. Waarom onderneem jij? Maar nog belangrijker, waarom doe jij wat je doet? Waar geloof je in en waar sta je voor? Wanneer je dit weet, kan je het toepassen op je leidinggevende stijl, op de manier waarop je aan het ondernemen bent, maar ook op de manier waarop jij door het leven wilt gaan.

Klik hier om het boek direct te bestellen.

 

Welk boek vind jij een aanrader? Laat het ons weten in de reacties!

 

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen