Altijd maar druk? 5 tips om te ontspannen - Nowherdays
Altijd maar druk? 5 tips om te ontspannen
07 juni 2021 
2 min. leestijd

Altijd maar druk? 5 tips om te ontspannen

Altijd maar druk zijn en ‘aan’ staan. Eigenlijk kom je tijd tekort, maar hey, je hebt maar 24 uur in een dag. Gebruik die 24 uur efficiënt en effectief. Dat betekent ook om af en toe een pas op de plaats te maken en even in het moment te leven. Even stilstaan en opladen. 

Meer balans

Het is belangrijk om stress buiten de deur te houden. Niemand is er bij gebaat wanneer je in een burn-out raakt, niet je business en niet je familie. Probeer daarom een goede balans te creëren tussen werk en privé, waardoor je minder uitgeblust je avond in gaat. Altijd maar bezig zijn met je werk is niet goed voor je gezondheid. Je moet je gedachten kunnen verzetten. Dat heb je nodig, want daarmee creëer je meer rust in je hoofd. 

Daarom geven we je 5 tips om te ontspannen. Let’s start!

1. Boek een schoonheidsbehandeling

Even 2 uurtjes helemaal niks ‘moeten’. Geen mails om te beantwoorden, geen social media posts maken, maar puur ontspannen en genieten van de behandeling. Hou je niet van dat gefrummel aan je gezicht, boek dan een afspraak bij een nagelstyliste en laat je nagels in je favoriete kleur lakken. 

2. Lees en geniet

We doen het steeds minder: een echt boek lezen. Ja, online lezen is ook lezen, echter wanneer je een boek leest, heeft dit een andere impact op je hersenen. Maak je favoriete drankje klaar, pak het boek erbij, waarvan je even geleden had besloten die te lezen, en ga minstens een half uur lezen. Ongestoord, zonder je mobieltje, want dat haalt je uit je ontspanning en concentratie.  

3. Ga mediteren

Wij vrouwen staan bekend om te veel in ons hoofd te zitten. Je kunt je voorstellen dat wanneer er 1001 gedachten door je hoofd spoken, je behoorlijk gestrest kunt raken en het overzicht kunt verliezen. Een goede manier om uit je hoofd te raken, is om te gaan mediteren. Je hoeft niet meteen een uur te gaan mediteren, bouw het op. Begin met 5 tot 10 minuten per keer. Er zijn verschillende soorten en technieken, van meditatie met muziek tot een bodyscanmeditatie waarbij je bewust wordt van je lichaam. Kies datgene wat bij jou past. 

Lees ook: Ontwikkel een effectieve en succesvolle ochtendroutine met deze tips

4. Geniet van de kleine dingen

Vaak nemen we de meest eenvoudige momenten voor lief. Bijvoorbeeld het moment dat de zon schijnt. Om daar een ontspanningsmoment aan de koppelen, laat je even al je werk liggen en pak je dit moment aan om te ontspannen. Even in de tuin of op balkon opladen. 

5. Maak een mooie wandeling

Wandelen is gezond en zorgt voor heel wat rust in dat koppie van ons. Maak een wandeling in het bos of aan zee, probeer niet aan je werk te denken, maar concentreer je op je omgeving en adem de frisse lucht in. Geen bos of kustlijn in de buurt? Ga wandelen in de omgeving waar je woont. Wees buiten, even weg van alles. Je zult zien dat je dingen tegenkomt die jou nog niet eerder zijn opgevallen.

Ontspanning en rust vinden is soms lastig. We zijn altijd maar bezig en vergeten daardoor dat rust pakken enorm belangrijk is. Wanneer je eenmaal een rustmoment in je routine hebt meegenomen, zou je willen dat je dit veel eerder had gedaan. 

Hoe pak jij je ontspanmoment? 

Tot volgende week!

”Together we will make a difference”

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen