Zo maak je zelf een online programma in 6 stappen
Zo maak je zelf een online programma in 6 stappen
14 juli 2020 
2 min. leestijd

Zo maak je zelf een online programma in 6 stappen

Wil jij ook een eigen online programma maken? Heb jij de stiekeme droom om ook een online training of programma neer te zetten en daardoor jezelf als ondernemer nog meer vrijheid te geven om je droomleven te gaan leiden? Dat kan! Wij leggen je in 6 stappen uit hoe je met gemak een online programma creëert, zelfs wanneer je bedrijf nog niet zo groot is. Maar eerst is het belangrijk om te kijken naar waarom je een online programma zou willen creëren.

Waarom zou je een online programma maken?

Of je nu een beginnende ondernemer bent, of al wat meer ervaring hebt met ondernemen; het maken van een online programma is voor veel ondernemers een droom. Op deze manier kan je namelijk meer klanten tegelijk bereiken, dan wanneer je jouw dienst één op één aanbiedt. Je zult in het begin vooral veel input moeten leveren en moeten sleutelen, maar als het programma eenmaal loopt, heb jij er bijna geen omkijken meer naar! Je hebt als het ware een passief inkomen voor jezelf gecreëerd. Hoe luxe is dat?

Hoeveel tijd kost het maken van een online programma?

Het maken van een online programma kost dus wel wat van je tijd. Hoeveel dat is? Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat jouw eerste online programma echt niet gelijk heel groot en uitgebreid hoeft te zijn. Dat scheelt alweer tijd.

Maar je moet je wel bedenken dat je een hoop tijd zult besteden aan de voorbereiding. Je kunt (helaas) niet meteen beginnen met het schrijven van je teksten en opdrachten. Wanneer je echter geduldig de volgende stappen doorloopt, dan wordt je geduld zeker weten beloond op de lange termijn!

Het 6 stappenplan voor een succesvol online programma

Door het volgen van de volgende 6 stappen ben jij straks optimaal voorbereid om jouw eerste online programma te lanceren. Probeer op alle vragen een zo specifiek mogelijk antwoord te geven.

Stap 1: Wie is je doelgroep?

Voor wie ga je eigenlijk aan de slag met het maken van je online training? Dit is de allerbelangrijkste stap aangezien het voor elke doelgroep een totaal verschillend programma zou kunnen worden. Waar loopt jouw doelgroep tegenaan?

Stap 2: Wat is het verwachte resultaat?

Welk resultaat wil jij je doelgroep bieden? Over welk onderwerp wil jij je doelgroep meer leren? Wat hebben ze nodig om hun probleem met betrekking tot jouw onderwerp op te lossen?

Stap 3: Wat zijn de leerdoelen?

Je resultaat wil je als leerdoel formuleren om te zorgen dat je weet wat je iemand moet gaan leren. Hoe kun je dit leerdoel in kleine stapjes opdelen? 

Stap 4: Hoe ziet de indeling eruit?

Je hebt nu al je kennis gestructureerd zodat je je doelgroep hun resultaat kan geven. Nu is het belangrijk om van jouw kennisstructuur een duidelijk indeling voor jouw online programma te maken. 

Stap 5: Hoe deel je jouw kennis?

Hoe ga je al die kennis en vaardigheden aan je doelgroep leren? Bedenk per module en per les van je online programma hoe je die desbetreffende inhoud over kan brengen. 

Stap 6: Maak je programma

Tijd om je teksten te schrijven, video’s op te nemen en alle andere vormen van content te maken. 

Aan de slag met jouw online programma

Achter de schermen zijn we hard bezig met software om een online programma mee te bouwen. Meer informatie daarover volgt! Houd daarvoor vooral ook onze social media kanalen in de gaten:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen