5 handige tools die je tijd besparen!
5 handige tools die je tijd besparen!
27 januari 2020 
2 min. leestijd

5 handige tools die je tijd besparen!

Leuker kunnen we het wél maken en ook nog een stuk makkelijker. Januari is al volop begonnen en misschien wil jij dit jaar met een frisse start beginnen. Je neemt je voor om je administratie dit jaar echt beter op orde te hebben. Je content strak vooruit gepland.  Om dit te organiseren heb je natuurlijk handige tool nodig. Geen gedoe meer met je bonnetjes maar een all-in oplossing voor je administratie.

Voor degene die, net als wij, een hekel hebben aan teveel rompslomp (jij ook toch?!) hebben we een aantal handige tools gevonden waarmee jij tijd bespaart. We zien in onze Dutch Girlboss Facebook Community vaak tips voor handige tools voorbij komen die je administratie, het versturen van offertes, marketing, communicatie, social media en BTW-aangiftes een stuk makkelijker maken! De tips komen dus van al jouw mede Dutch Girlbosses! Lees hieronder de 5 tips voor online tools voor en door ondernemers. En het leuke is, een aantal zijn ook laag in kosten of geheel gratis! Daar worden we blij van 🙂

 1. Moneybird
  Een veelgenoemd boekhoudprogramma waarmee je heel makkelijk offertes en facturen kan versturen. Je kunt eenvoudig via de app bonnetjes inscannen en het programma zet het gelijk in je boekhouding. De app leest zelfs het bedrag en vult dat al automatisch voor je in. Belastingaangifte doen is met dit programma dus erg gemakkelijk!
  Tip: in de gratis app versie kun je wél unlimited bonnetjes uploaden. Bij de webversie niet, ga dus snel naar de app store! Het programma kun je in elk geval 4 maanden gratis uit proberen. Ideaal voor de beginnende en groeiende ondernemer!
 2. Jortt.nl
  Nog een veel genoemd boekhoudprogramma wat zich vooral roemt om zijn gebruiksvriendelijkheid. Geen tijd om helemaal in een nieuw programma te duiken? Dan is dit een eenvoudige tool. Ze bieden ook een gratis account, waardoor het laagdrempelig is om te proberen. Zeer geschikt dus voor de beginnende ondernemer.
 3. Later.com
  Dit is een tool om eenvoudig via 1 platform social media berichten te posten. Deze gebruiken wij in ons team zelf ook voor het inplannen van onze social media posts! Met name voor Instagram en Facebook vinden wij het handig. Het is eenvoudig te gebruiken en met de gratis versie kan je tot 28 gratis posts per maand plaatsen. Let wel op dat je hiermee geen stories plant, daarvoor heb je de betaalde versie nodig (tussen de $9 en $49). Wat ook heel fijn is, dat je een goede preview ziet van wat je inplant en je je witruimtes en spaties behoud in Instagram. Ideaal voor elke ondernemer op social media!
 4. E-boekhouden.nl
  E-boekhouden.nl claimt dat je op een makkelijke en leuke manier je boekhouding kan regelen. Dat doen ze goed, want een aantal Dutch Girlbosses gebruiken dit programma.
 5. Hootsuite
  Met Hootsuite plan jij je social media berichten in. Dit is handig voor eigenlijk alle social media kanalen zoals Instagram, Facebook maar ook voor Linkedin, wat ook steeds een interessanter social medium wordt. Een account is niet gratis maar is vanaf 25 euro per maand af te sluiten. Ze claimen een professionele oplossing te bieden voor alle interactie met je klanten en bieden dus een all-in one oplossing. Zeer geschikt voor de groeiende ondernemer!

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste ondernemersnieuws? Registreer je hier Gratis voor onze Dutch Girlboss Facebook Community. Ben je al lid en heb jij een goede tip voor handige tools die het je makkelijker maken? Deel het in de community in deze sectie!

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen