4 tips voor de perfecte foto’s op je social media
4 tips voor de perfecte foto’s op je social media
17 februari 2020 
2 min. leestijd

4 tips voor de perfecte foto’s op je social media

Je hebt het helemaal voor elkaar, je social media account is geregistreerd en je teksten zijn geschreven. Je bent er klaar voor om jouw product of dienst te gaan lanceren! En daarvoor heb jij uitmuntende foto’s nodig. Van jou of van je product. En die mis je nog. Nu is het niet moeilijk om de camerafunctie te vinden op je telefoon. Maar niks is zo onprofessioneel als huis, tuin en keuken foto’s die bewogen zijn, overbelicht, te druk of nietszeggend. Hoe fix jij dé perfecte foto’s voor jouw social media? Wij hebben vanuit onze eigen community, waar maar liefst duizenden vrouwen lid van zijn, de beste tips verzameld hoe jij de beste foto’s regelt voor jouw social media.


Huur een fotograaf in

Je hebt iemand gevonden (misschien wel via onze Facebook Community) die een fotoshoot voor je kunt doen. Super handig! Toch is het slim om ook zelf met een aantal zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de visagie en/of styling. Vaak verwachten fotografen dat je dat zelf regelt. Spreek dit dus goed van tevoren af. Je kan zelf namelijk denken dat dat ene jurkje jou perfect staat, alleen kan dat tijdens een professionele shoot een enorme kleur of stijl blamage worden. Wanneer je je eigen kleding meeneemt (waar je je vaak comfortabeler in voelt dan vreemde kleding) en je zelf je visagie doet, zorg dan dat je figuur goed uitkomt, er geen rare plooien in je kleding zit en vergeet zeker niet de styling van je haar. Vraag hierin dus gewoon advies aan de fotograaf en bedenk: hoe drukker de print op je kleding, hoe meer het afleidt van jouw eigen schoonheid! Huur je liever een stylist of visagist in? Check dit bericht in de community voor aanbevolen Dutch Girlbosses.

Doe het zelf 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst zelf aan de slag te gaan met je social media foto’s. We hebben 4 belangrijke tips van experts uit onze Community voor je een rij gezet;

  1. Denk vooral aan het testen van al je functies op de camera. De grid functie (vier rasterlijnen) zorgt voor meer dynamiek op je foto. Zo kun je bijvoorbeeld de horizon langs een rasterlijn leggen. Let er ook op dat je met een redelijk nieuwe smartphone aan de slag gaat, de camera functie is bij elke nieuwe versie van een smartphone verbetert.
  2. Probeer niet teveel in te zoomen, dit is iets waar een smartphone nog steeds niet erg goed in is, probeer wel de belichting aan te passen. Dit kan met de zogenoemde manual stand (hoe je dit aanzet is voor elke telefoon anders, dit kun je voor jouw smartphone opzoeken)
  3. Probeer zo min mogelijk zaken op de achtergrond te zetten of plaatsen die afleiden van wat jij in beeld wilt hebben. Tip: De portret modus zorgt voor een mooie zoom op je ‘target’ en zorgt voor een ‘blur’ voor de achtergrond zaken.
  4. Vergeet je foto niet na te bewerken. Hiervoor heb je tegenwoordig heel veel apps zoals de app ‘over’. Wil je een instagram formaat en je foto vormgeven? Tekst toevoegen of een kader om je foto heen? Gebruik dan Canva. Ideaal om je afbeelding ‘af’ te maken.

Wil jij hier meer over weten over onze gratis Community? Wil jij jouw kennis delen en  in contact komen met andere ambitieuze, ondernemende vrouwen? Registreer je dan binnen 2 minuten voor de Facebook community (t.w.v. 49 euro). Dit is en blijft geheel GRATIS!

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen