10 Lees-, luister- en kijktips om je money mindset te trainen
10 Lees-, luister- en kijktips om je money mindset te trainen
19 mei 2020 
5 min. leestijd

10 Lees-, luister- en kijktips om je money mindset te trainen

Ook deze week staat bij Nowherdays weer in het teken van geld. Een financieel onafhankelijk leven, dat willen we allemaal toch? Om dat te kunnen bereiken hebben we een heel mooi aanbod deze week, maar daarover later meer. Een van de eerste stappen naar financiële onafhankelijkheid en het behalen van je financiële (droom-)doelen, is namelijk het trainen van je money mindset. Van belemmerende gedachten over geld naar een positieve kijk op en omgang met geld. Geld zien als een middel om je dromen te laten uitkomen. Sommigen noemen dit ook wel ‘The law of attraction’.

Lees ook: 5 tips voor een positieve money mindset

Hier hebben we het vorige week in ons blog uitgebreid over gehad en één van de tips die we je toen gaven was: ontwikkel jezelf en leer nieuwe manieren om met geld om te gaan. Daar willen we in deze blog verder op ingaan. Want waar te beginnen? Afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat, kun je boeken lezen, podcasts luisteren of YouTube video’s kijken om je money mindset te ontwikkelen. Onze favorieten hebben we voor je op een rijtje gezet.

Leestips voor een positieve money mindset

Think en Grow Rich – Napoleon Hill
Dit is een echte klassieker die in de top 10 staat van de meest gelezen ‘zelfhulp’-boeken allertijden. Het boek dateert van 1937! Lekker stoffig en nutteloos zou je denken, maar niks is minder waar. Ondanks de tijd waarin dit boek is geschreven, kan het je vandaag de dag nog steeds inspireren. Ken je de uitspraak ‘A goal is a dream with a deadline’? Juist, die quote is van Napoleon Hill. Voor de girlbosses onder ons die worden afgeschrikt door de gedachte aan lastig oud-Engels taalgebruik; het boek is vertaald in het Nederlands en bewerkt door Michael Pilarczyk.

You Are a Badass at Making Money – Jen Sincero
Uit de ‘You Are a Badass’ serie van Sincero, gaat dit boek specifiek over money mindset. De subtitel van het boek is niet voor niets ‘Master the Mindset of Wealth’. Het boek leest lekker weg en bevat ook veel grappige anekdotes. Je moet wel een beetje openstaan voor ‘The Secret’-achtige termen als ‘de kracht van het universum’ en echte Amerikaanse terminologie.

Unleash Your Inner Money Babe – Kathrin Zenkina
Alweer zo’n heerlijke girlpower term in de titel van dit boek. Het is eigenlijk een werkboek waarmee je wordt geholpen om je belemmerende gedachten rondom geld los te laten en een mindset van overvloed en welvaart te creëren. Deze manifestatie doorloop je met dit boek in 21 dagen. Als je geïnteresseerd bent in ‘the law of attraction’ zeker een aanrader.

Money a Love Story
Als je na het lezen van dit boek geen liefdevolle relatie met geld hebt ontwikkeld dan weten we het ook niet meer. Northrup leert je een goede relatie met geld te ontwikkelen of je nu veel of weinig geld op je bankrekening hebt staan. Als je leert te houden van geld, leer je om te houden van het leven, aldus de schrijfster.

Experttips voor een Doorbraak in je Money Mindset – Jeanet Bathoorn
Het enige boek van een Nederlandse auteur in ons lijstje. Dit boek is een stuk specifieker gericht op ondernemen, dus voor een echte girlboss die al even bezig is met ondernemen heel relevant. Met de FORTUNA-methode van Bathoorn, ga je stapsgewijs aan de slag met de verschillende niveaus van blokkades binnen je kijk op geld vanuit je bedrijf en krijg je praktische tips om deze aan te pakken.

Luistertips voor een positieve money mindset

Leef je mooiste leven – Michael Pilarczyk & Cindy Koeman
Als er iemand een expert is op het gebied van mindset, dan is het Michael Pilarczyk wel. Zijn podcast heette voorheen niet voor niets: Master your Mindset. Geld is een van de onderwerpen die in deze podcast vaak voor komt. Wat dacht je van de aflevering: ‘Money mindset – Over geld gesproken’? Naast over geld gaat deze podcast ook over persoonlijke ontwikkeling, geluk, bewustzijn, innerlijke rust, mindfulness, meditatie en levenskunst.

Kim Munnecom Podcast
Kim Munnecom is een coach die zich heeft gespecialiseerd in ‘The Law of Attraction’ en ‘Money Mindset’. In haar podcast komen deze onderwerpen dan ook ruim aan bod. Luister bijvoorbeeld eens naar aflevering 12: De Wet van Aantrekking en Money Mindset. Kim leert jou te geloven in je dromen.

The Lucky Bitch Podcast
Denise Duffield-Thomas is onder andere money mindset mentor voor vrouwen. Toepasselijk niet? We hadden haar ook al kunnen noemen bij de boeken, want in haar boek ‘Lucky Bitch’ schrijft ze hier ook over. De focus in zowel haar boek als haar podcast ligt op ‘The Law of Attraction’ en het manifesteren van je wildste dromen. Haar laatste podcast dateert alweer van even geleden, maar de 100 beschikbare afleveringen zijn makkelijk te luisteren en duren niet al te lang.

Kijktips voor een positieve money mindset

The Happy Financial
Superleuk: Marjan Heemskerk, oftewel The Happy Financial blogt dagelijks over financiën en neemt hier ook YouTube filmpjes over op. Iets minder ‘money mindset’, iets meer financien, maar zeker toch relevant voor girlbosses (to be) die willen weten hoe ze het beste met geld kunnen omgaan binnen hun bedrijf en als ze hun bedrijf willen starten.

Marie Forleo
Marie Forleo is misschien we de bekendste vrouwelijke life coach van dit moment. Ze blogt, heeft een boek geschreven, maar heeft ook haar eigen Marie TV. Verschillende onderwerpen komen hierop aan bod, waaronder geld en money mindset. Op haar kanaal Increase Your Wealth vind je verschillende video’s die je helpen bij jouw streven naar financiële onafhankelijkheid.

Wil jij ook financieel onafhankelijk zijn?

We begonnen dit blog met het benoemen van je money mindset als eerste stap naar financiële onafhankelijkheid en we eindigen dit blog met een volgende stap. Heb je namelijk al eens nagedacht om te starten met beleggen? Misschien heb je dit zeker al eens gedaan, maar stel je het telkens uit omdat je het ingewikkeld vindt. Of ben je bang dat het te veel risico met zich mee brengt en je al je geld kunt kwijtraken? Hello money mindset 😉

Wij kunnen je vertellen dat beleggen helemaal niet zo moeilijk of risicovol is als veel vrouwelijke ondernemers denken. En dat nu tijdens deze crisis juist jouw kans is om simpel en veilig te starten met beleggen. Wist je dat je al kunt starten met beleggen vanaf 50 euro inleg per maand? En dat je hiermee op een veilige manier binnen 10 jaar tot wel 10.000 euro mee kunt verdienen voor bijvoorbeeld je pensioen, die ene wereldreis of voor wanneer je kinderen gaan studeren?

Samen Starten met Beleggen

Vandaag, vrijdag 22 en zondag 24 mei om 10.00 uur geven Paulien en haar vriend en beleggingsexpert Bart nog 3 webinars waarin ze de deelnemers hét geheim achter veilig en simpel starten met beleggen vertellen. Hier zijn namelijk maar 4 simpele stappen voor nodig! En je hoeft helemaal geen risico te lopen, als je maar weet wat je doet en niet lukraak aandelen gaat kopen en verkopen.

Daarnaast maken Paulien en Bart tijdens deze webinars de winnares van onze winactie bekend. Zij wint de cursus ‘Samen Starten met Beleggen’ t.w.v. 249 euro, inclusief Kick Start Call met Bart (t.w.v. 99 euro)! Al 75 deelnemers gingen haar voor en beoordeelden de cursus met een 8,3 gemiddeld.

Schrijf je hier nog in voor één van de laatste 3 webinars. Superleuk om je daar te zien!

Eenmalig aanbod

Tot slot… en dit is echt supertof. Deelnemers van de webinars van afgelopen zaterdag en zondag kregen een eenmalig aanbod voorgeschoteld door Bart en Paulien. Zij kregen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de cursus met een belachelijke korting. Wij hebben nu besloten… dat iedereen mag profiteren van die korting!

Als je je inschrijft voor de cursus vóór 24 mei om 23.59 uur, is jouw investering slechts 97 euro!

Hiervoor krijg je:

  • De Cursus ‘Start je Online Bedrijf’ t.w.v. 249 euro
  • Toegang tot de exclusieve Community t.w.v. 99 euro
  • Dagelijks antwoord op je vragen
  • Bonus 1: Dagelijkse beursupdates door Bart t.w.v. 49 euro
  • Bonus 2: Verrassing bonus 2x!

Totale waarde dus 397 euro, nu voor slechts 97 euro!

Check snel het speciale aanbod hier en wees erbij voor het te laat is. Dit wil je niet missen!

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen