Starten met beleggen? Dit moet je weten - Nowherdays
Starten met beleggen? Dit moet je weten
29 maart 2021 
2 min. leestijd

Starten met beleggen? Dit moet je weten

Beleggen klinkt eng. We know. Maar wanneer je dit goed doet, simpel en veilig, kun je de risico’s beperken. Zie beleggen als een methode voor de lange termijn. Je wordt er namelijk niet in één keer super rijk van. Het heeft tijd nodig. Alleen dan kan je succesvol worden.

Beleggen is een manier om bezig te zijn met je money mindset. Hoe opener en positiever je tegenover geld staat, hoe minder belemmerende gedachten je hebt over geld. Deze belemmerende gedachten, zoals ‘beleggen is niet voor mij’ of ‘ik moet hard werken voor mijn geld’, zullen naar de achtergrond verdwijnen en plaatsmaken voor een betere money mindset.

Sparen vs. Beleggen

De rente op je spaargeld, rekening houdend met de inflatie, is op dit moment nihil. Eerlijk is eerlijk, sparen kost je geld. Betekent het dat je nu al je spaargeld moet gaan gebruiken om te beleggen? Nee! We raden aan om altijd te blijven sparen, als onderdeel van je financiële strategie en verantwoord belegd.

Dat betekent dat je niet moet gaan beleggen wanneer je het geld niet kunt missen. Daarmee bedoelen we: geld dat je het komende jaar of misschien wel de komende 5 tot 10 jaar niet nodig hebt. Je moet namelijk wel geld achter de hand hebben voor onverwachte situaties die zich voordoen, zoals een verbouwing, een kapotte koelkast of een verhuizing. Hoeveel een goede financiële buffer is, kun je uitrekenen op de site van het NIBUD.

Het geld dat je belegt, zit ‘vast’ voor een lange termijn. Zie beleggen daarom ook als een lange termijn investering.

LEES OOK: STAPPENPLAN – STARTEN MET BELEGGEN

Veelgemaakte startersfouten

We snappen dat je zo snel mogelijk wil starten met beleggen, dat juichen we toe! Maar doe dit wel goed voorbereid. We zien namelijk een aantal startersfouten voorbijkomen:

  1. Te weinig kennis. Door online alleen wat artikelen te hebben gelezen, betekent niet dat je alles al weet. Voordat je van start gaat, is het goed om je te verdiepen in de wereld van beleggen.
  2. Beleggen zonder strategie. Veel startende beleggers gaan aan de slag zonder goede strategie. Het openen van een beleggingsrekening is niet moeilijk. Maar strategisch aandelen kopen vergt kennis. Je moet je verdiepen in het aandeel, ken de achtergrond.

Door lukraak aandelen te kopen, ben je eigenlijk aan het gokken. Dit kan goed uitpakken, maar kunt ook veel geld kwijtraken. En dan kom je thuis van een koude kermis. Dit is dé reden dat er zoveel vooroordelen zijn over beleggen. Startende beleggers weten vaak te weinig van de aandelen en de beurs, waardoor zij zonder goede strategie aandelen kopen. Het resultaat: slechte en tegenvallende resultaten.

Deze ervaring wordt daarna gedeeld met iemand die net wil gaan starten met beleggen. Door de onwetendheid en spookverhalen die er op die manier ontstaan, is er veel onduidelijkheid over wat beleggen precies inhoudt en ontstaan er veel vooroordelen over beleggen.

Webinar ‘Simpel & Veilig Starten met Beleggen’

EDIT: het webinar heeft al plaatsgevonden. Houd de website en de social media kanalen in de gaten voor de reeks in 2022!

Van dinsdag 22 juni t/m vrijdag 25 juni geven Paulien en Bart het gratis webinar ‘Simpel & Veilig Starten met Beleggen’. Je leert dé 4 stappen om simpel & veilig te starten met beleggen.

Waar gaan ze het o.a. over hebben?

✅ Dat je al vanaf 29 euro per maand in 15 minuten tijd kunt starten met beleggen.
✅ Beleggen levert veel meer op dan sparen (incl. berekeningen & voorbeelden)
✅ Hoe je profiteert van het rente-op-rente effect waarmee je snel je geld verdriedubbelt
✅ Welke 8 stappen belangrijk zijn in je beleggingsplan
✅ Wat een broker is en hoe je die selecteert
✅ Wat een ETF is
✅ Welke onderdelen van belang zijn om succesvol te beleggen

Ook krijg je een exclusief kijkje in Pauliens en Barts persoonlijk pensioenstrategie, hun pensioendoel en hoe zij 160.000 euro hebben opgebouwd op de beurs middels beleggen.

Na het volgen van dit webinar weet jij meer over beleggen dan de gemiddelde Nederlander. Het enige dat jij hoeft te doen is een plekje te reserveren en +/- 1 uur van je tijd te investeren (het is gratis!) om hier ook mee aan de slag te gaan.

Heb jij je al verdiept in het beleggen? Laat het ons weten in de comments!

Tot volgende week!

”Together we will make a difference”

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen