Op weg naar jouw financiële vrijheid - Nowherdays
Op weg naar jouw financiële vrijheid
05 april 2021 
2 min. leestijd

Op weg naar jouw financiële vrijheid

Geld, met gemak ondernemen en financiële vrijheid; hoe mooi zou het zijn als je je hier geen zorgen over hoeft te maken? Over het algemeen praten we niet graag over geld. Bij Nowherdays stimuleren we ambitieuze vrouwen zoals jij om in alle opzichten voor jezelf te kiezen. Daar hoort ook een deel financiële vrijheid bij. Steeds meer vrouwen worden financieel vrij, maar we hebben nog een weg te gaan.

Heel veel vrouwen weten niet zo goed wat die juiste weg is. Het kan zijn dat je nu een vaste baan hebt, waar je niet gelukkig in bent. Je werkt misschien parttime en bent voor een deel afhankelijk van je partner. In je achterhoofd weet je dat je dit niet jarenlang kunt volhouden. Je wilt op eigen benen staan en zelf je geld verdienen en beheren: hallo financiële vrijheid!

Om je op weg te helpen hebben we 3 tips op een rij gezet, zodat jij een start kunt maken naar jouw financiële vrijheid. Let’s start!

1. Jouw financiële doelen

Op weg naar die financiële vrijheid betekent ook dat je je financiële doelen helder moet hebben. Doelen stellen dwingt je namelijk om goed na te denken over je financiële toekomst. Het zijn mini mijlpalen in jouw stap naar die vrijheid. En ze geven je focus. Maak voor jezelf een simpel overzicht hoe jouw financiële situatie over 5 jaar eruit ziet. Vind je dat te ver weg? Pak dan een kortere periode, bijvoorbeeld 1 jaar. Maak je doel SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden), zodat je altijd inzichtelijk hebt hoe je er voor staat. Wanneer je een doel stelt, weet je namelijk waar je naartoe werkt.

LEES MEER: 7 Tips om jouw financiële vrijheid te creëren

2. Zonder investering geen groei

Of je nu al een tijdje aan het ondernemen bent, of nog moet beginnen: om te kunnen groeien en financieel onafhankelijk te zijn, zul je moeten investeren. Dat kan zijn in de vorm van scholing, zodat je nog meer een expert wordt op jouw vakgebied. Maar bijvoorbeeld ook het uitbesteden van taken binnen je bedrijf waar je te veel tijd aan kwijt bent en die niet jouw specialiteit zijn.

Quote Spoil me with loyalty

3. Werk aan je money mindset

Mensen met een positieve money mindset zien geld over het algemeen niet als een belemmering, maar als een middel om hun dromen waar te kunnen maken.

Je money mindset aanpassen lukt niet zonder er kennis over op te doen. Lees erover, luister een podcast, bekijk een YouTube video of volg een cursus. Investeer in de ontwikkeling van een nieuwe, positievere money mindset en vind uit wat werkt voor jou.

Leer daarnaast nieuwe manieren om met geld om te gaan. Dus niet alleen: ‘hoe kijk ik naar geld?’, maar ook ‘wat doe ik ermee?’. Zijn er misschien ook manieren om extra geld te verdienen, zodat je nog meer zekerheid kan creëren rondom jouw eigen financiële situatie? Er is niks mis met groot dromen en geld in te zetten om ervoor te zorgen dat die dromen uitkomen. Wil je meer lezen over je money mindset? Lees dan deze tips.

Tot volgende week!

”Together we will make a difference”

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen