7 Redenen waarom dit hét moment is om een (online) bedrijf te starten
7 Redenen waarom dit hét moment is om een (online) bedrijf te starten
13 december 2021 
3 min. leestijd

7 Redenen waarom dit hét moment is om een (online) bedrijf te starten

Dat ene goede idee spookt al maanden door je hoofd. Elke maand neem je je voor om nu écht te gaan starten en elke maand vind je weer een excuus om dit niet te doen. Waarom heb je de stap nog niet genomen?

Ondernemen kan voor velen eng zijn, zeker wanneer je net start. Elke startende ondernemer herkent het gevoel van spanning, angst, enthousiasme en succes.

Het is hard werken, het is investeren in jezelf, je skills ontwikkelen en groeien. Het is een journey van fouten maken, ervan leren en weer doorgaan!

Je kunt je redelijk goed voorbereiden op het ondernemerschap, toch kan je soms struggelen met bepaalde aspecten binnen je bedrijf. Desondanks is het fantastisch om ondernemer te zijn.

Vandaag geven we je de 7 beste redenen waarom jij voor jezelf zou moeten beginnen:

1. Je bent je eigen baas

Als je aan ondernemen denkt, denk je aan ‘niet meer werken voor een baas’. Hoe fijn is het wanneer je je niet meer hoeft te verantwoorden aan je manager? Jij bepaalt nu de regels en legt verantwoording af aan jezelf. Je hebt nu zelf de touwtjes in handen. Jij bepaalt de regels. Jij bent het hart van jouw eigen bedrijf. De waardering die je mogelijk niet van je werkgever kreeg, voel je wel wanneer je eigen baas bent.

2. Je leert elke dag weer

Ondernemen is nooit saai. De ene dag leer je iets over het investeren in systemen, de andere dag leer je iets over jezelf. Ondernemen is een groot leerproces. Je leert jezelf op een andere manier kennen en ontwikkelt eigenschappen en vaardigheden die je voorheen niet had. Je leert omgaan met kritiek, successen en tegenvallende resultaten. Never a dull moment.

3. Vrijheid

Vraag elke ondernemer waarom ze ondernemer zijn geworden. Grote kans dat ze als eerst antwoorden: voor de vrijheid. Wat is deze vrijheid dan? Het is de vrijheid om je dag te beginnen en te eindigen wanneer en hoe laat jij wilt. De vrijheid om afspraken in te plannen wanneer het jou uitkomt. Doordat je alle vrijheid hebt, heb je onbeperkte mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien volgens je eigen strategie.

4. Doen wat je écht leuk vindt

Heb je het niet naar je zin in je loondienstbaan omdat je niet datgene kan doen wat je écht leuk vindt? Wanneer je ondernemer bent, doe je datgene wat jij écht leuk vindt om te doen. Natuurlijk heeft elke baan, of dit nu in loondienst is of als ondernemer, ook minder leuke kanten. Maar de leuke kanten van jouw bedrijf voeren de boventoon en zullen je veel energie geven!

5. De kans om meer en sneller geld te verdienen met je eigen ideeën

Barst jij van de creativiteit en goede ideeën? Dan kan je deze gaan inzetten voor je bedrijf. Nog leuker is het wanneer je met je ideeën geld kunt gaan verdienen. Als ondernemer kan je er namelijk zelf voor kiezen wat je aanbiedt en hoeveel geldstromen je hebt. Zelf geld verdienen is natuurlijk veel leuker dan afhankelijk zijn van salarisverhogingen en bepaalde salarisschalen. Daarnaast geeft het je voldoening wanneer je ziet dat jouw product of dienst geld in het laadje brengt.

 6. Avontuurlijk

We hadden het eerder al over dat ondernemen spannend kan zijn. Veel ondernemers hebben voor het ondernemerschap gekozen omdat ze graag het avontuur aangaan. Je bent verantwoordelijk voor jouw bedrijf en je dienst of product. Niet meer achteroverleunen en wachten tot er iets gebeurt, maar in de actiestand, want je wilt jouw dienst/product verkopen.

7. Onbeperkte groei

Wanneer je voor jezelf start, zul je niet tegen groeibeperking aanlopen. Werknemers krijgen niet altijd de mogelijkheid om zich te ontplooien en te groeien. Met een eigen bedrijf kan je altijd blijven groeien. Er is geen grens. Wanneer je succesvol wordt, kan je ervoor kiezen om personeel aan te nemen of misschien wel een kantoorruimte te huren. Er is altijd wel groei mogelijk.

Wees wel realistisch, veel vrijheid en eigen baas zijn brengt ook veel verantwoordelijkheden met zich mee. Niet elke startende ondernemer is meteen succesvol. Wees daarom bewust waarom jij als ondernemer aan de slag wil.

Wil je het komende jaar goed van start, zodat je met jouw beste idee een succesvol bedrijf neer kan gaan zetten? Plan dan deze maand nog een Groeigesprek in met onze coach Danielle, helemaal gratis. Vertel haar waar je tegenaan loopt en zij kijkt met je mee wat er mogelijk is. Aarzel niet en plan hier je Groeigesprek.


Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:


Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen