5 Redenen om vandaag nog te starten als ondernemer
5 Redenen om vandaag nog te starten als ondernemer
11 augustus 2020 
1 min. leestijd

5 Redenen om vandaag nog te starten als ondernemer

Ondernemen kan voor velen eng zijn, zeker wanneer je net start. Elke startende ondernemer herkent het gevoel van spanning, angsten, enthousiasme en het eerste succes. Ondernemen is hard werken, het is investeren in jezelf, je skills ontwikkelen en groeien. Het is een journey van fouten maken, ervan leren en weer doorgaan!

Je kunt je redelijk goed voorbereiden op het ondernemerschap, toch kan je soms strugglen met bepaalde aspecten binnen je bedrijf. Desondanks is het fantastisch om ondernemer te zijn.

Vandaag geven we je de 5 beste redenen waarom jij voor jezelf zou moeten beginnen:

1. Eigen baas

Hoe fijn is het wanneer je je niet meer hoeft te verantwoorden aan je manager? Je hebt nu zelf de touwtjes in handen. Jij bepaalt de regels. Jij bent het hart van jouw eigen bedrijf.

2. Je leert elke dag weer

Het ondernemen is nooit saai. De ene dag leer je iets over het investeren in systemen, de andere keer leer je iets over jezelf. Ondernemen is namelijk een groot leerproces. Je leert jezelf op een andere manier kennen en je leert ook omgaan met verschillende types persoonlijkheden. Die ga je namelijk tegenkomen. Hierdoor wordt het ondernemen een stuk uitdagender voor je.

3. Vrijheid

Het overgrote deel van de ondernemers zeggen nooit meer terug te willen in loondienst. De reden? De vrijheid die het ondernemen biedt. Vrijheid om je dag te beginnen en te eindigen hoe laat jij wilt, vrijheid om afspraken in te plannen wanneer je dat wilt en waar je wilt (hello, terrasje!). Doordat je alle vrijheid hebt, heb je onbeperkte mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien.

4. Je doet wat je écht leuk vindt

Heb je het niet naar je zin in je loondienstbaan omdat je niet datgene kan doen wat je écht leuk vindt? Wanneer je ondernemer bent, doe je datgene wat jij écht leuk vindt om te doen. Natuurlijk heeft elke baan, of dit nu in loondienst is of als ondernemer, minder leuke kanten. Maar de leuke kanten van jouw bedrijf voeren de boventoon en zullen je veel energie geven!

Lees ook: Start je online bedrijf in 8 simpele stappen

5. De kans om meer en sneller geld te verdienen met je eigen ideeën

Als ondernemer heb je altijd de leuke ideeën die je om kunt zetten voor je bedrijf. Nog leuker is het wanneer je met je ideeën geld kan verdienen. Als ondernemer kan je er namelijk zelf voor kiezen wat je aanbiedt en hoeveel geldstromen je hebt. Zelf geld verdienen is natuurlijk veel leuker dan afhankelijk zijn van salarisverhogingen en bepaalde salarisschalen. Daarnaast geeft het je voldoening wanneer je ziet dat jouw product of dienst geld in het laatje brengt.

Wees wel realistisch, veel vrijheid en eigen baas zijn brengt ook veel verantwoordelijkheden met zich mee. Niet elke startende ondernemer is meteen succesvol. Wees daarom bewust waarom jij als ondernemer aan de slag wilt gaan.

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen