Zo verdien je online je geld - Nowherdays
Zo verdien je online je geld
20 oktober 2020 
3 min. leestijd

Zo verdien je online je geld

Er is voor iedereen een methode weggelegd om online geld te verdienen. Misschien vind je het tijd om de stap te maken van loondienst naar voor jezelf beginnen. Je trekt vanaf nu je eigen plan. Je weet dat je klaar bent voor een volgende stap.

Kiezen wat bij jou past

Je kan altijd kiezen voor de makkelijkste weg. Maar word je daar gelukkig van? Wat goed werkt is om te kijken in welk vakgebied jouw interesses liggen. Dit kan online marketing zijn, de beautyindustrie of misschien wel coaching en ondersteuning. Hoe dan ook, kies altijd iets wat je leuk vindt om te doen en waar je ook nog eens goed in bent. Jouw journey zal dan zoveel makkelijker zijn, er zullen veel minder problemen op je afkomen.

Bloggen

Bloggen dood? Nee, hoor. Er wordt nog volop geblogd in de online wereld. Er zijn nog zat girlbosses die geld verdienen met bloggen. Niches die het goed doen: reizen (denk aan bv. digital nomads), financiën, maar ook bijvoorbeeld gezondheid.

Focus je in het begin op het leveren van kwalitatieve blogs. Deze zorgen er onder andere voor dat je meer bezoekers naar je website trekt. Maak daarbij goed gebruik van de zoekwoorden die de doelgroep gebruikt. Met flink wat bezoekers op je site kun je geld gaan verdienen. Dit kan met 2 passieve methodes:

  • Het inzetten van Google Adsense: je plaatst een stukje code op je site. Google geeft dan relevante advertenties weer. Wanneer iemand hierop klikt, krijg jij betaald.
  • Affiliates gebruiken; tip je lezer over een bepaalde dienst/product van iemand anders. Wanneer de lezer het product koopt, ontvang jij een commissie hiervoor.

Denk je ‘Ja, dat is mooi, maar ik wil betaald krijgen voor mijn artikelen’, dat kan. Benader bedrijven waar jij affiniteit mee hebt en stel voor om voor ze te bloggen. Het is een win-winsituatie, jij ontvangt een bepaald bedrag voor je blog en het bedrijf wordt in Google beter geïndexeerd, waardoor zij ook hoger in de lijst komen te staan én op meer bezoekers kunnen rekenen.

Lees ook: Succes met je bedrijf creëer je zo

Online studiebegeleiding

Hoe fijn is het wanneer je andere studenten kunt helpen met hun studie? Studiebegeleiding kan je op elk niveau geven: basisschool, mbo, hbo en universitair. Steeds vaker schakelen ouders een studiebegeleider (soms ook wel huiswerkbegeleider) in, om hun kind op weg te helpen in een bepaald vakgebied. Je helpt de student met bijvoorbeeld taal of wiskunde, maar denk ook aan het helpen met een planning en motivatie. Deze online job vergt dus wat sociale vaardigheden van je. Hoe vind je deze studenten? Laat in eerste instantie in je omgeving weten dat je dit doet. Struin fora af waar ouders zitten. Je zult zien dat er veel vraag naar is.

Het is uiteraard vanzelfsprekend dat jij kennis hebt van het vakgebied.

Online coaching

Geld verdienen met online coaching is momenteel onwijs populair. Je kunt mensen op diverse vlakken coachen: het opzetten van haar business, het coachen in tijdsplanning of het coachen van discipline en motivatie. In welk gebied je ook gaat coachen, zorg ervoor dat je weet waar je over praat. Je kunt alleen iemand coachen wanneer jij hier verstand en ervaring mee hebt. Weet jij als geen ander hoe je stap voor stap een bedrijf laat groeien, omdat je al 10 jaar succesvol ondernemer bent? Dan is 1-op-1 business coaching iets voor jou. Ben jij de afgelopen paar jaar op een verantwoorde manier veel afgevallen? Coach dan mensen die strugglen met hun gewicht en wel wat hulp kunnen gebruiken.

Je eigen videotraining

Ben je goed met beeld en wil je jouw kennis overdragen, zonder daar direct met anderen in contact te komen? Maak dan een videotraining. Met een videotraining heeft jouw klant het idee dat je daadwerkelijk tegen haar praat. Het is een stuk persoonlijker dan een onlinetraining waar alleen gebruik gemaakt wordt van werkboeken. Bepaal waar jij een training over wilt maken. Dat kan elk onderwerp zijn: haken, brush letteren, SEO, er zijn mogelijkheden zat.

Je online verdienmodel is iets wat jou energie gaat geven. Natuurlijk geldt hier te allen tijde dat je kennis hebt van zaken en dat je het leuk vindt om te doen. Hopelijk ben je een stap dichterbij je doel gekomen. Online geld verdienen biedt vrijheid in het ondernemen en vooral financiële vrijheid. Je kunt je eigen werkritme bepalen en zo je droomleven creëren.

Ben jij al online aan het ondernemen?

Blijf ook via onze social mediakanalen op de hoogte:

Instagram: @nowherdays
Facebook: @nowherdays
LinkedIn: @nowherdays

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen