5 Manieren om een (extra) inkomen te genereren tijdens de coronacrisis
5 Manieren om een (extra) inkomen te genereren tijdens de coronacrisis
20 mei 2020 
4 min. leestijd

5 Manieren om een (extra) inkomen te genereren tijdens de coronacrisis

Heb jij je inkomen als sneeuw voor de zon zien verdwijnen de afgelopen twee maanden? Zit je op dit moment thuis van je werk, omdat er geen werk voor je is? Maak je je druk om je pensioen, omdat je zzp’er bent en dit zelf bij elkaar moet sparen, of heb je geen vertrouwen meer in pensioenfondsen? Dan wordt het nu toch wel eens tijd om te gaan denken aan andere manieren om een (extra) inkomen te genereren.

Je kunt natuurlijk online enquetes gaan invullen, oppassen op kinderen van ouders die zelf moeten werken of zelf dingen gaan maken om te verkopen. Over het algemeen zijn dit tijdelijke inkomsten en zetten ze niet veel extra zoden aan de dijk. Tenzij je een hele succesvolle sieraden- of modeontwerpster wordt bijvoorbeeld, of de ambitie hebt om je om te scholen tot nanny.

Maar er zijn ook substantiëlere manieren om extra geld te verdienen en die willen we graag met je delen. Je hoeft hiervoor niet eens een ander beroep te kiezen, of je huidige werkzaamheden helemaal op te geven. Je moet er alleen nu even wat tijd en energie in stoppen en vervolgens kun je er met minimale inspanningen van profiteren. Een grotendeels passief inkomen dus.

Het gaat allemaal om het benutten van de online kansen die er op dit moment zijn!

1. Start met affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier om extra geld te verdienen door een bepaald product of dienst van een bedrijf online te promoten. Je hoeft hiervoor niet eens een eigen website of blog te hebben, het kan ook via social media. Als ‘affiliate’ wordt je vervolgens beloond voor de leads of sales die je hebt aangeleverd. Meestal in de vorm van een percentage van de verkoop, maar je kunt ook afspreken per pageview of per klik uitbetaald te worden. Wist je dat er in Nederland alleen al meer dan 3.000 affiliate programma’s lopen? Dat blijkt uit onderzoek van Affiliate Academy.

Best de moeite waard om je erin te verdiepen en een (WordPress) website of blog te starten dus. Het is echter wel belangrijk dat er regelmatig content verschijnt, anders verlies je al snel volgers. Zie je het zelf niet zitten om die content te schrijven? Huur dan iemand in, dat hoeft niet eens een dure tekstschrijver te zijn. Wat dacht je van studenten die nu thuiszitten?

Van reizen tot eten en drinken, van sport tot gezondheid; er is affilliate marketing voor allerlei categorieën. Ga maar eens na hoe dit voor jouw vakgebied zit. Je zult zien dat er meer mogelijk is dan je denkt!

2) Ga YouTube video’s maken

Er bestaat inmiddels een hele wereld van ‘influencers’ en vloggers die rijk zijn geworden via YouTube. Alleen al door hun dagelijks leven te filmen! Via de reclames daaromheen verdienen zij hun geld. Is het voor jou als ondernemer niet ook interessant om dit te gaan doen? Hoe jij momenteel in je dagelijks leven omgaat met omstandigheden? Of ben je heb je kennis die nog nergens op YouTube gedeeld wordt, waarvan je zeker weet dat het juist nu enorm van toepassing is?

Oke, we moeten toegeven; om echt rijk te worden van YouTube moet je tegenwoordig wel iets meer doen dan alleen je dagelijks leven filmen. Je moet echt origineel zijn om genoeg viewers te krijgen, zodat je ook daadwerkelijk geld gaat verdienen met YouTube. Voorheen was dit makkelijker, maar inmiddels zijn de regels een stuk strenger geworden. Zo moet je je aanmelden bij het Youtube-partnerprogramma en hiervoor moet je minimaal 1.000 volgers hebben gegenereerd die die minimaal 4.000 uur per jaar naar jouw filmpjes kijken.

Meer informatie over geld verdienen via YouTube vind je hier.

3) Maak een online cursus

Stel, je bent een expert op jouw vakgebied en werkt normaalgesproken face-to-face met je klanten. Kans is groot dat je die klanten de afgelopen tijd allemaal hebt zien afhaken. Niet omdat ze jou niet meer vertrouwen, maar omdat het simpelweg niet meer mogelijk is in real life af te spreken. Of je spreekt je klanten nog wel online, maar je merkt dat dit niet genoeg voor je is. Je weet dat de vraag naar jouw expertise op dit moment nog veel groter is. Hoe zou het dan zijn om nu tijd te spenderen aan een online programma, waar je straks veel meer mensen tegelijk mee kunt helpen?

Sowieso is het opzetten van een online cursus altijd waardevol, ook buiten crisistijd. Het is namelijk een inkomen dat altijd doorloopt als de online processen eenmaal staan. Dus ook als jij straks weer 1 op 1 met je klanten gaat werken, kun je daarnaast nog steeds extra inkomen verdienen via de verkoop van je online cursus. Win-win toch?

4) Schrijf een e-book

E-books zijn hot op dit moment. Dat komt omdat iedereen een e-book kan schrijven en je geen uitgeverij nodig hebt, zoals bij een gewoon boek. Daarnaast kunnen klanten jouw e-book gelijk downloaden en lezen. Er zijn geen regels, jij bepaalt hoe jouw e-book wordt gepubliceerd. Dat kan via je eigen website of webshop, maar er zijn ook een hoop externe webshops via welke je jouw e-book op de markt kunt brengen. Via Kobo Writing Life, kan jouw e-book zelfs op bol.com komen!

Supertof natuurlijk om je eigen e-book te verkopen, maar je kunt er ook op een andere manier geld mee verdienen. En dat is door hem gratis weg te geven! Uiteraard vraag je hier wel iets voor terug en dat zijn persoonlijke contactgegevens van degene die jouw e-book downloadt. Stel je hebt een online training gemaakt, zoals hierboven beschreven, dan is jouw opgebouwde contactenlijst mailen de ultieme manier om jouw training aan de man/vrouw te brengen! Voor je het weet verdien je geld via e-mailmarketing. Een handige tool om e-mailmarketing toe te passen is MailBlue (Active Campaign). Maak via deze link een gratis proefaccount aan!

5) Investeer in beleggingen

Beleggen is misschien wel de effectiefste manier om een mooi pensioen of extra spaarpotje bij elkaar te verdienen, maar het brengt natuurlijk ook de meeste risico’s met zich mee. Je kunt beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s (exchange-traded funds), microkredieten, vastgoed, etc. Zeker in de huidige tijd van crisis, zijn de aandelen een stuk lager geprijsd en is het interessant om in te stappen.

Er zijn vele mogelijkheden; zowel voor de grote als voor de kleine portemonnee. Je kunt begeleid beleggen via je bank, maar je kunt ook zelf beleggen via een bank of broker. Kies je voor het laatste, dan moet je natuurlijk wel goed weten wat je doet. Zelf beleggen zonder achterliggende kennis is sterk af te raden!

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Thijs Wolters
Door

Thijs Wolters

op 20 Oct 2020

Leuk artikel! En bedankt voor het noemen van Affiliate Academy :-) Groet, Thijs

Nowherdays Redactie
Door

Nowherdays Redactie

op 15 Nov 2020

Dank je wel! Jij ook bedankt :-)

Reactie plaatsen