3 tips voor het vinden van jouw ideale werkplek
3 tips voor het vinden van jouw ideale werkplek
20 januari 2020 
2 min. leestijd

3 tips voor het vinden van jouw ideale werkplek

Misschien herken je dit; je besluit vandaag lekker thuis te gaan werken, de was draait, de vaatwasser is gevuld, het bed is verschoond en je kan eindelijk lekker aan de slag. Belt nét de postbode aan met een pakket voor de buren. Oké, prima, is goed en weer door. Oeps, de buurman is net begonnen met de verbouwing. Die tril van de boor gaat door merg en been. Dan maar muziek op. Belt je moeder: “Ben je thuis? Kom ik even koffie doen!” “oké, maar dan wel pas eind van de middag want ik ben eigenlijk aan het werk”. Nu ga je echt aan de slag. Hé gats, het lukt je niet echt om in de flow te komen. Hm, wie zal ik even een berichtje sturen om mee af te spreken om te sparren?

Soms is het als ondernemer heel fijn om écht een eigen werkplek te hebben waar je niet thuis bent of gestoord wordt. Geen verleiding om in je eigen huiselijke habitat de dag door te brengen maar een inspirerende omgeving waar je al dan niet kan sparren met mede ondernemers. Mensen die net zoals jij gedreven zijn om er een productieve dag van te maken want waar je je mee omringt wordt je mee ‘besmet’. Zo ben jij klaar met werk wanneer je aan het einde van de dag thuis komt en heb je niet een onvoldaan gevoel na een dag ‘thuiswerken’.

Maar hoe vind je deze ideale plek? We hebben 3 tips voor je op een rij gezet geïnspireerd door de leden van onze Gratis Community.

  1. Plaats een oproep en vind  je ‘werkplek’ in onze eigen Facebook Community
    We zien geregeld via de Facebook community oproepjes voorbij komen voor werkplekken. Je kunt in de community een oproep volgen of plaatsen via zogeheten ‘units/ eenheden’. Hiermee kan je gemakkelijk zoeken in de community op ‘categorieën’. Zo wordt het nog makkelijker om snel een geschikte werkplek te vinden. Door op het tabblad ‘eenheden’ te klikken zie je alle ‘eenheden’ van de Community. Zo kun je makkelijk zoeken op ‘werkplek’. Klik hier voor de oproepen voor werkplekken in diverse regio’s in onze Community. Ben je nog geen lid? Registreer je hier binnen 1 minuut.
  2. Vind een flex werkplek
    Er zijn talloze kantoren waar je een flex werkplek kunt vinden, vanuit de Community zien we geregeld tips voorbij komen om eens te kijken bij ‘Seats2Meat’. Deze flex werkplekken vind je handig rondom Centrale Stations. Voor een inspirerende omgeving biedt ‘Het Nieuwe Kantoor’ goede werkplekken. Interessant hiervan is dat je hier ook andere mensen kunt ontmoeten en je het veelal alleen huurt voor de momenten dat je er bent. (of vaste dagen per week).
  3. Zoek een fijne horecaplek
    Kun je juist goed werken met omgevingsgeluid en zoek je een inspirerende omgeving? Dan kun je op zoek gaan naar een horecaplek waar ze flexwerkers graag ontvangen. Juist wanneer je beginnend ondernemer bent is dit ideaal. Wanneer je in je omgeving een beetje research doet vind je vooral net buiten de steden horecaplekken die je graag ontvangen! Een goed voorbeeld is The Vinyard, welke zich aan de rand van Utrecht bevindt en waar je zelfs een zakelijk gedeelte hebt met printers en oplaadpunten.  Het grote voordeel is, je betaalt geen huur. Wel bestel je uiteraard je koffie en/of lunch, maar dat scheelt je ook weer in de boodschappen.

Vind je deze tips interessant? Dit en nog veel meer delen onze leden in de gratis Dutch Girlboss Facebook Community. Ben je al lid? We willen graag ambitieuze vrouwen met elkaar verbinden die van elkaar willen leren, elkaar inspireren en aanmoedigen. Wil jij je netwerk uitbreiden met 4500+ vrouwelijke ondernemers? Registreer je dan binnen 1 minuut hier. We organiseren maandelijks Masterclasses & Challenges t.w.v. 47 euro!

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen