Corona stappenplan – Dag 1
Corona stappenplan – Dag 1
23 maart 2020 
2 min. leestijd

Corona stappenplan – Dag 1

We starten vandaag met het van Shock naar Controle stappenplan. Geweldig dat je meedoet! 🙋‍♀️

Dag 1: Krijg je angsten onder controle & sta op als Leider 🦸‍♀️

1️⃣ Als eerste gaan we aan de slag met om je eigen mindset weer onder controle te krijgen. We begrijpen het wanneer je je momenteel overweldigd voelt door deze corona madness. Het is een hele rare situatie die niemand ooit eerder heeft meegemaakt. Veel ondernemers, en misschien jij ook wel, worden hard getroffen. Daar komen allerlei emoties bij kijken en dat is oké. Je mag die emoties er best laten zijn. Wij gaan jou helpen om daar ook een set positieve emoties aan toe te voegen. Want vroeg of laat moeten we allemaal door. Wij zijn er voor jou en voor elkaar! 💪

Laten we nu beginnen met de oefening hieronder. 👇 Houd pen en papier bij de hand. Succes! ✨

Stap 1.1: Ga eens rustig zitten, neem even de tijd voor jezelf. Word je bewust van je angsten (welke gedachten gaan er door je hoofd)?

Stap 1.2: Schrijf al je gedachten en angsten op. ✍️

Stap 1.3: Beoordeel je gedachten. 🔎 Zijn ze realistisch? Of maak je het te groot? Is het iets wat nu al aan de hand is waar je je zorgen over maakt? Of is het een ‘wat als’ gedachte. Zoals: ‘wat nou als dit nog maanden duurt’ of ‘wat nou als ik ziek word’. Dit wil niet zeggen dat we ons niet voorbereiden op situaties. Daar komen we later deze week op terug. Het zorgt ervoor dat we ons niet druk maken om dingen die nu nog niet aan de hand zijn.

Stap 1.4: Schrijf de top 3 gedachten die je nu tegenhouden om in actie te komen (belemmerende overtuigingen) op. 🔝

Stap 1.5: Bekijk deze gedachten eens goed en bedenk hoe je deze kunt omvormen naar gedachten die jou de komende tijd gaan helpen. 💫

Stap 1.6: Schrijf van iedere gedachte die jou tegenhoudt een tegenovergestelde gedachte op die je motiveert en terug in controle brengt. ↔️ We krijgen namelijk vaak meer angstige gedachten wanneer we de controle verliezen zoals nu bij dit virus. Niemand weet wat er precies gaat gebeuren en dit kan beangstigend zijn. Wat we wel kunnen doen is invloed hebben op onze gedachten en acties. 🔥We geven je een paar voorbeelden van hoe je je gedachten kunt omvormen en weer onder controle krijgt.

Voorbeeld 1: Van: Als dit nog maanden zo doorgaat, dan kan ik wel eens failliet gaan. ➡️ Naar: Ik ga met dit stappenplan aan de slag om scenario’s te bedenken om mijn bedrijf door deze crisis te loodsen.

Voorbeeld 2: Van: Wat nou als ik straks het Corona virus krijg en ik niet meer kan werken. ➡️ Naar: Ik ga mij als ondernemer optimaal voorbereiden op de verschillende scenario’s die nu kunnen voorkomen. Ik ga ze in kaart brengen en zal de maatregelen nemen die nodig zijn. Mijn gezondheid staat op nummer 1 en ik onderneem dagelijks activiteiten om gezond te blijven.

💁‍♀️ Zie je hoe we deze gedachten ombuigen van een angstige gedachte (waar je geen controle en invloed op hebt) naar een gedachte waar je daadwerkelijk een actie benoemt en controle over hebt?

Nu ben jij aan de beurt!

📝 Schrijf jouw top 3 gedachten uit (van ➡️ naar) en deel ze in de post in onze community onder Dag 1.
Deze oefening zorgt ervoor dat je je angsten onder controle krijgt en als leider kunt opstaan. Een moment van crisis vraagt om leiderschap. Pak jij die rol in jouw vakgebied? We dagen je uit om op te staan en je leiderschap te tonen.

Morgen gaan we met stap 2 aan de slag met praktische korte termijn oplossingen & nieuwe kansen in je markt.

Succes! ❤️

Over de schrijver
Nowherdays staat voor onafhankelijke vrouwen van nu. Het is onze missie om jou te helpen goed te kunnen leven van je bedrijf. We inspireren je op dit platform middels onze blog's en video's over (online) ondernemen. Met onze cursussen en opleidingstrajecten helpen we je een succesvol bedrijf te bouwen zodat jij meer (financiële) vrijheid ervaart.
Reactie plaatsen