arrow_drop_up arrow_drop_down

Privacyverklaring van Nowherdays B.V.   -  versie 13 juli 2020

We doen er alles aan om jouw privacy te respecteren en de vertrouwelijkheid van je persoonlijke gegevens te behouden. We houden ons dan ook aan de relevante wet- en regelgeving over privacy, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

 

In deze verklaring kun je per situatie lezen welke persoonsgegevens we verzamelen en voor welke doelen. Ook lees je hoe lang we je gegevens bewaren, welke beveiligingsmaatregelen we hebben genomen en wat jouw rechten zijn. 

 

Heb je vragen of wil je precies weten welke persoonsgegevens we van jou verwerken? Neem dan gerust contact met ons op via support@nowherdays.nl. 

 

Als je contact met ons opneemt

Met het contactformulier op onze website kun je ons vragen stellen, je inschrijven voor een van onze gratis cursussen of een groeigesprek met een van onze coaches aanvragen. Je kunt ons ook een e-mail sturen of ons bellen. We leggen dan je naam, e-mailadres en telefoonnummer vast. We bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en dan nog maximaal tot 1 jaar daarna. Het kan ook zijn dat je naar aanleiding van ons contact klant wordt. Verderop staat welke persoonsgegevens we van je verwerken als je klant bij ons wordt. 

 

Als je je op onze nieuwsbrief abonneert

Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan periodiek een e-mail met informatie, nieuws en ontwikkelingen over onder andere ondernemen. Ook blijf je via onze nieuwsbrief op de hoogte van onze producten, diensten en aanbiedingen. Bij de inschrijving voor onze nieuwsbrief vragen we om je naam, e-mailadres en soms om je telefoonnummer. Elke nieuwsbrief heeft een afmeldlink. Je gegevens bewaren we tot 1 jaar nadat je je hebt afgemeld. 

 

Als je een account aanmaakt

Voor verschillende opleidingen, cursussen en training moet je je eerst via onze website registreren. Dit geldt ook voor een gratis cursus waarvoor je je via onze website kunt aanmelden. Je geeft dan informatie over jezelf, namelijk je naam, adresgegevens, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betaalgegevens, geboortedatum, geslacht en een foto van jezelf. Met deze gegevens maak je je eigen account aan, zodat je toegang krijgt tot de door jou gekochte opleiding, cursus of training. We bewaren je gegevens tot 1 jaar nadat je het account opheft. 

 

Als je klant bij ons wordt (uitvoeren van de overeenkomst)

Je kunt op verschillende manieren klant bij ons worden. Zo kun je een online bestelling plaatsen via onze website of een aanvraag doen via de e-mail, het contactformulier of een enquête/poll. Word je klant bij ons, dan leggen we in ieder geval je naam, bedrijfsnaam, (factuur)adres, betaalgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, kamer van koophandelnummer, en btw-nummer vast. Deze gegevens hebben we nodig om de overeenkomst met je te kunnen uitvoeren en om een factuur aan je te kunnen sturen.  


 Van de Belastingdienst moeten we een administratie bijhouden. Volgens de wettelijke verplichting van de Belastingdienst moeten we onze administratie, met jouw persoonsgegevens, 7 jaar bewaren. Na deze periode verwijderen we binnen 1 jaar jouw gegevens.

 

Een bestelling afhandelen

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken we je persoonsgegevens (zie hiervoor bij ‘Als je klant bij ons wordt’) om deze netjes te kunnen afhandelen. Als we een bestelling bij je moeten laten bezorgen, mogen we je persoonsgegevens aan onze bezorgdienst geven. Ook krijgen we informatie over je betaling van je bank- of creditcardmaatschappij. 

 

Als je op onze artikelen en blogs reageert

Op onze website plaatsen we regelmatig artikelen en blogs over ondernemen en onderwerpen die hieraan verwant zijn. We vinden het fijn als je op onze artikelen en blogs reageert. Je reactie plaatsen we dan op onze website als je dat wilt. Als je ons hiervoor toestemming geeft, vragen we je om je naam en e-mailadres. Je reactie met je naam publiceren we dan onder het artikel of blog. Je e-mailadres publiceren we nooit, maar vragen we alleen ter verificatie van jou als afzender. Heel soms nemen we contact met je op via de e-mail als we vragen hebben over je reactie of om je reactie te beantwoorden. De gegevens die je aan ons via deze weg verstrekt, bewaren we zolang het artikel of blog online blijft of totdat je je toestemming intrekt.

 

Marketing en reclame van Nowherdays B.V.

Via onze website en social media-kanalen kun je je aanmelden om van Nowherdays per e-mail en via social media reclame, aanbiedingen en acties te ontvangen. Als je klant bij ons bent, ontvang je ook regelmatig reclame, aanbiedingen en acties van ons in je mailbox. We hebben hiervoor je naam, e-mailadres en telefoonnummer voor nodig. Wil je niet langer reclame, aanbiedingen en acties van Nowherdays B.V. ontvangen? Meld je dan af via support@nowherdays.nl of via de afmeldlink. We bewaren je persoonsgegevens dan nog tot maximaal 1 jaar na je afmelding.  

 

Deelname aan een bijeenkomst, event, webinar, fysieke training/workshop

We organiseren regelmatig events, bijeenkomsten, webinars, trainingen en workshops. Als je je hiervoor aanmeldt, dan vragen we je bij je aanmelding om je naam, e-mailadres, telefoonnummer en geslacht aan ons door te geven. Ook vragen we om je toestemming om foto’s en video-opnamen tijdens het event, de bijeenkomst, het webinar, de training of workshop te maken en om die vervolgens op onze website en social media-kanalen te plaatsen. Je komt namelijk misschien herkenbaar in beeld (zie ook hierna bij ‘Foto’s en video-opnamen’). 

 

Je persoonsgegevens gebruiken we om:

  • je aanmelding te bevestigen en je hierover meer informatie te sturen (datum en tijd, locatie, etc.);
  • je te informeren over toekomstige events, bijeenkomsten, webinars, trainingen en workshops;
  • je een verslag van het event, de bijeenkomst, het webinar, de training of workshop toe te sturen;
  • je na afloop te kunnen vragen om een enquête in te vullen;
  • je de presentaties, notities, foto’s en video’s en een e-book toe te kunnen sturen;
  • je om een review te vragen;
  • je op de deelnamelijst te plaatsen, zodat we je aanwezigheid kunnen checken (dit is nodig om eventueel een certificaat of bewijs van deelname aan je te kunnen uitreiken). 

We bewaren je persoonsgegevens net zo lang totdat jij aan ons doorgeeft via support@nowherdays.nl dat je niet langer informatie wilt ontvangen. 

 

Foto’s en video-opnamen

Tijdens een bijeenkomst, event, webinar, training of workshop maken we wel eens foto's of video-opnamen van de deelnemers om op onze website en social media-kanalen te plaatsen. Als jij deelnemer bent, kan het dus zijn dat we foto’s of video-opnamen van jou maken. Het beeldmateriaal linken we niet aan je naam. 

 

In het aanmeldformulier of tijdens het event, de bijeenkomst, het webinar of training/workshop zelf vragen we aan jou toestemming om dit beeldmateriaal te maken en te gebruiken voor op onze website en social media-kanalen.

 

Heb je toestemming gegeven voor het plaatsen van beeldmateriaal, waarop je herkenbaar te zien bent op onze website en social media-kanalen, en wil je deze toestemming weer intrekken? Stuur dan een e-mail naar support@nowherdays.nl. 

 

Afnemen van enquêtes/polls

We kunnen je vragen om een enquête of poll in te vullen. Het invullen van deze enquête/poll is niet verplicht en heeft als doel (de kwaliteit van) onze dienstverlening te verbeteren, om aan productontwikkeling te kunnen doen en marktonderzoek uit te voeren. Een onderdeel van de enquête/poll kan zijn dat je een gesprek met een van onze coaches aanvraagt. 

 

Met jouw toestemming kunnen we je vragen om je naam, e-mailadres, telefoonnummer, leeftijd(scategorie), geslacht en inkomen(sniveau). Als we je uitnodigingen om een enquête/poll in te vullen, dan informeren we je over het specifieke doel van de enquête. 

 

We bewaren je persoonsgegevens tot 3 maanden nadat de resultaten van de enquête/poll zijn verwerkt. 

 

Review vragen

Tijdens of na afronding van onze overeenkomst kunnen we je om een review vragen. We vragen dan je toestemming om jouw review voorzien van je bedrijfsnaam, je naam en een foto van jezelf op onze website te mogen plaatsen en te gebruiken in reclame-uitingen en promotie van onze producten en diensten. Jouw review blijft zichtbaar voor anderen totdat we hem zelf verwijderen of totdat je zelf je toestemming intrekt via support@nowherdays.nl. Als je je toestemming intrekt, verwijderen we je review onmiddellijk van onze website.  

 

Solliciteren voor een baan bij ons

Je kunt solliciteren op een van onze openstaande vacatures of je kunt solliciteren door een open sollicitatie te sturen. Hiervoor vragen wij je de nodige persoonsgegevens te verstrekken, waaronder je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geslacht, geboortedatum, cv, je (motivatie)brief en referenties. 

 

De gronden voor het verwerken van je gegevens voor de hierboven genoemde doeleinden kunnen zijn: je toestemming, voor zover het nodig is om uiteindelijk een overeenkomst met jou aan te gaan en ons gerechtvaardigde belang om op basis van jouw aanvraag te beoordelen of we je in dienst zullen nemen.

 

Screening

Een onderdeel van de procedure is de screening. Dit houdt in dat we openbaar toegankelijke informatie over jou online opzoeken, zoals je social media-profielen. We kunnen gevonden informatie gebruiken tijdens het sollicitatieproces voor verdere beoordeling. Natuurlijk bespreken we de bevindingen altijd met jou. We wijzen mensen niet af enkel op resultaten van een screening.

 Na afloop van de procedure

Kom je bij ons in dienst? Dan verwerken we de persoonsgegevens die wetgeving van ons eist. Treed je niet bij ons in dienst? Dan bewaren we je persoonsgegevens tot maximaal 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Met jouw toestemming - om bijvoorbeeld je gegevens in portefeuille te houden voor een toekomstige vacature - bewaren we je persoonsgegevens tot maximaal 1 jaar na het einde van de sollicitatieprocedure. 

 

Social media buttons

Op onze website zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op de sociale netwerken Facebook, Instagram, YouTube en Linkedin. Deze knoppen worden pas actief als je daarop klikt. De buttons werken door middel van stukjes code die van de social media-kanalen zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies op je computer geplaatst wanneer je op de button klikt.

 

Lees de privacyverklaringen van Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn (let op: ze wijzigen regelmatig) om te zien wat zij met jouw persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken. De informatie wordt overgebracht naar en door de social media-kanalen opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Facebook,Instagram, YouTube en LinkedIn stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

 

Cookies die onze website gebruikt

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen we je een melding met uitleg over de cookies. Hierin kun je ook aangeven welke cookies je wilt laten plaatsen op je computer.

 

Via onze cookiebanner kun je altijd je voorkeuren voor het plaatsen van cookies aanpassen en je toestemming voor het plaatsen van cookies intrekken. 

 

Onze website plaatst drie soorten cookies:

 

a. Noodzakelijke/technische cookies

Zonder deze cookies weet onze website niet goed wat hij moet doen. 

 

b. Analytische cookies

Als je onze website bezoekt, houden we je algemene bezoekgegevens bij. Wat we precies bijhouden, hangt af van de instellingen van je browser of het apparaat waarmee je onze website bezoekt. Stuurt je browser of het apparaat je IP-adres mee, of informatie over je apparaat, besturingssysteem of het tijdstip waarop je onze website hebt bezocht? Dan gebruiken we die gegevens voor de statistieken van onze website en om onze website gebruiksvriendelijker te maken.

 

Via deze gegevens zien we hoe vaak en wanneer onze website bezocht wordt en welke pagina’s. Maar we registreren niet wie de bezoekers zijn. Alle gegevens worden zo veel mogelijk versleuteld en anoniem verwerkt. 

 

We gebruiken Google Analytics voor analytische doeleinden. Voor de bewaartermijn zijn we afhankelijk van de bewaartermijn van Google; die is maximaal 50 maanden. Door de Google Analytics Opt-out Browser Add-on te installeren, kun je voorkomen dat je site-activiteit zichtbaar is in Google. 

 

c. Marketing- en advertentiecookies
 Onder andere via onze social media-kanalen plaatst onze website marketing- en advertentiecookies op jouw computer. 

 

In onze cookieverklaring leggen we uit wat deze drie soorten cookies precies doen en waarom ze er zijn.
 

Wie ontvangen jouw gegevens?

We delen je persoonsgegevens alleen met derden, wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. Het kan voorkomen dat wij je persoonsgegevens aan derde partijen verstrekken, omdat:

  • wij hen hebben ingeschakeld om bepaalde gegevens te verwerken;
  • dat nodig is om de overeenkomst met jou uit te voeren;
  • je hier toestemming voor geeft;
  • wij hier een gerechtvaardigd belang bij hebben;
  • wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).


 De partijen die in onze of jouw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn onder andere:

  • Cookie leveranciers, waaronder social media-kanalen en Google Analytics (zie onze cookieverklaring);
  • IT-leveranciers en -dienstverleners;
  • Online tools voor (online) cursussen/opleidingen, (e-mail)marketing, enquêtes/polls, reviews;
  • Bezorgdienst;
  • Betaling dienstverleners (en incassobureau);
  • Event-organisatie(s); 
  • Coaches;
  • Virtual Assistant(s); 
  • Extern ingehuurde HR-professional(s).


 Dit zijn verwerkers. Met hen hebben we verwerkersovereenkomsten gesloten. 

 

We verkopen je gegevens nooit door aan andere partijen. 

 

We beveiligen je gegevens goed

We hebben passende beveiligingsmaatregelen genomen om je gegevens te beschermen. Onze website hebben we bijvoorbeeld versleuteld met een SSL certificaat, zodat gegevens die via de website worden verstuurd niet zomaar onderschept kunnen worden. 

 

Daarnaast hebben we ook organisatorische maatregelen genomen, bijvoorbeeld door jouw gegevens beveiligd op te slaan, zowel fysiek als online. Ook hebben we onze verwerkers zorgvuldig geselecteerd en goede afspraken gemaakt in de verwerkersovereenkomst over de beveiliging en geheimhouding.

 

Niet voor minderjarigen

Onze website, producten en diensten zijn in principe niet bedoeld voor kinderen van 16 jaar of jonger. Ben je 16 jaar of jonger, dan mag je alleen onder toezicht of met toestemming van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers gebruik maken van onze website, producten en diensten.

 

Geen bijzondere persoonsgegevens

We verwerken geen bijzondere persoonsgegevens. We zullen je dus nooit vragen naar je ras/etnische afkomst, politieke opvatting, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen, lidmaatschap van een vakbond, gezondheid, strafrechtelijke gegevens, seksuele geaardheid/voorkeur, genetische gegevens of biometrische gegevens. 

 

Geen geautomatiseerde verwerkingen

We nemen niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat dan om besluiten die computerprogramma’s of -systemen nemen, zonder dat daar een mens tussen zit. 

 

Geen locatiegegevens

We verzamelen geen gegevens over op welke plek je bent. 

 

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. We kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. We raden je dan ook aan om de privacyverklaring van deze websites te lezen voordat je van deze websites gebruik gaat maken.

 

Niet eens met de (wijze van) verwerking van je persoonsgegevens?

Ben je het niet eens met hoe we jouw persoonsgegevens verwerken? Stuur ons dan eerst een bericht via support@nowherdays.nl. We zoeken dan naar een oplossing.

 

Je hebt altijd het recht om een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens in te dienen via deze link.

 

Dit zijn je rechten 

Als je wilt, kun je altijd inzage krijgen in je persoonlijke gegevens als we die van je vastgelegd hebben en je mag ze ook altijd laten aanpassen of verwijderen. Daarnaast mag je ons vragen om het vastleggen van de gegevens te beperken, of bezwaar te maken tegen het vastleggen van jouw gegevens.

 

Stuur dan een e-mail naar support@nowherdays.nl. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons. Dat is in ieder geval binnen 4 weken. We controleren wel eerst of het verzoek echt van jou komt.

 

Voor sommige onderdelen, zoals je eigen account, kun je zelf je (persoons)gegevens wijzigen. 

 

We kunnen deze privacyverklaring wijzigen

Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen aanbrengen in deze privacyverklaring. De actuele versie vind je altijd op onze website: www.nowherdays.nl.   

 

Dit zijn onze contactgegevens

Nowherdays B.V.

T.a.v. Paulien van Eerdenburg 

Postbus 2235

1000 CE Amsterdam

Kamer van Koophandelnummer: 76314820
support@nowherdays.nl 

We maken gebruik van Cookies